A DVSC az utóbbi időkben már korántsem csillogott annyira, mint korábban, de azért tavaly még így is futotta egy harmadik helyre. A 2019/20-as bajnokságnak Herczeg Andrással vágtak neki, majd őt követte a padon Vitelki Zoltán, hogy aztán Kondás Elemérrel fejezzék be. Hogy milyen eredménnyel? Nos, ezt még nem tudjuk, de nagyon rossz a helyzet, az egyszer biztos!

 

Az örök rejtély, hogy mi lehet az, ami ezt a szörnyű bukdácsolást okozza, de olyan érzésem van, hogy az öltözőben nem mentek rendben a dolgok. Innen pedig mindenkinek a fantáziájára bízom, mert bizony nekem nem sikerült olyan információkat szereznem, amik közelebbről rávilágítanak az okokra… Tény azonban, hogy a címben említett, immár névvé avanzsált jelzőt azért kapta a csapat, mert az éppen bajban lévő csapatok ellen valahogy mindig hullajtották a pontokat.

De ez nem csak a kiesés ellen küzdők esetében történt meg, hanem például 2017 június elején lejátszott Újpest elleni utolsó fordulóban is, amikor egy esetleges debreceni győzelemmel kiharcolhatták volna a nemzetközi kupaindulást. De volt ám arra is példa, hogy mai ellenfelüket, a Diósgyőrt azzal segítették, hogy 2019 áprilisában az MTK-t legyőzték 3:1-re. A forduló előtt még a hetedik helyen tartózkodó Hungária körútiak nem gondolták, hogy mi következik – éppen a Diósgyőrt verték abban a fordulóban 2:0-ra! -, de a Loki egy olyan sorozatot kezdett, ami aztán az MTK kiesésével ért véget.

És… a Diósgyőr bennmaradásával! Akárhogy is nézem, úgy tűnik, hogy van mit „törleszteni” a miskolciaknak. Persze ez nem így működik! Mert ne feledjük, hogy éppen a diósgyőri katlan népe az, aki aztán minden körülmények között elvárja csapatától a 100%-ot – helyesebben attól azért jóval többet is! A Lokinak nagyon kellenek a pontok, a Diósgyőr viszont lemarad a dobogóról, kiesni pedig nem fog, így aztán ez egy nagyon érdekes mérkőzésnek ígérkezik. Előre csak annyi biztos, hogy – a döntetlent kivéve – egy piros-fehér csapat nyer majd…

Ha vereséget szenved a Loki nagy bajban lesz, mert a következő két meccsen elsőként az ellen a Mezőkövesd ellen játszanak, akik a dobogót és a nemzetközi szereplést szeretnék kiharcolni. Ezt tegnap nyomatékosan jelezte a Fehérvár ellen majd’ egy félidőt emberhátrányban játszó, és végül a három pontot behúzó csapat! Ha ott is vereséget szenvednének (a papírforma az…), akkor az utolsó meccsnek csak akkor lesz jelentősége a Paks ellen, ha az atomvárosiak (nézz oda, éppen a Diósgyőr ellen!) nem szereznek pontot…

De nem festem az ördögöt a falra, nem szabad lebecsülni a Lokit azért, mert most éppen kicsit beragadt a szekér a sárba! Ha ma nyernek, akkor nyílt marad a kiesés kérdése még akkor is, ha a Kisvárda hozza a papírformát, és idegenben veri a Kaposvárt! Azt azért el kell mondani, hogy nagyon sok tényező együtt-állása kell a bennmaradáshoz, mert bizony a sok belső probléma odavezetett, hogy igenis kell mások botlása ahhoz, hogy a Loki megmeneküljön.

Nem lenne jó, ha így érne véget egy korszak…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!