Alig sikerül kipihenni a Loki - Diósgyőr agysorvasztó jeleneteit, máris itt a következő forduló első mérkőzése.A nyitómeccs elvileg nem túl érdekes, de azért meg kell mondjam, hogy nagy várakozással nézek a Fehérvár - Fradi találkozó elé, mert a hazaiaknak bizony van mit pótolniuk közönségükkel szemben! A Fradi meg úgy tűnik, nem áll le, ezért most abban reménykedem, hogy végre focit látunk majd. De ez csak a kezdet, a teljes fordulót áttekintjük alább!
 
Fehérvár - Ferencváros
A végső sorrend kialakult, így azt gondolhatnánk, nem lesz igazi tétje a meccsnek. De ez nagyon nem így van! Az utóbbi években magasan kiemelkedik mindkét csapat az NB1-ből, érthető módon van egyfajta rivalizálás. Ezen túl azonban ott van a bevezetőben már említett tartozása a fehérvári srácoknak, és az a tény, hogy Rebrov alatt nincs lazázós meccs! Na jó, volt egy pár, de azoknak nem is volt semmilyen presztízs értéke, így én nem tekintem a zöldek normális működésének! Márpedig most olyan üzemmódban vannak, hogy itthon bárkit megvernek; néha igazán jó játékkal, de ha az valamiért mégsem áll össze, mindig akad egy megmentő, aki egyéni alakításával végül eldönti a mérkőzést. Nagy csata lesz, hacsak nem a B-csapatokat küldi pályára mindkét edző.
Újpest - ZTE
A Zete nagy hajrájával elérte, hogy ez nem egy kiesési rangadó, azonban az Újpest még mindig a veszélyzónában van. Nem hiszem, hogy a zalaiak leeresztenek, mert egyrészt ott van a Fradihoz kötődő barátság, másrészt akár nyilván szeretnének minimum az első hatban végezni, hiszen ez eggyel több hazai meccset jelent majd a következő bajnoki kiírásra. Az Újpest motivációját nem kell magyarázni, de azért figyelmeztető, hogy a derbin bizony semmilyen téren nem tudta elérni ellenfelét, azt, hogy vereség csak egy gólos lett, szinte kizárólag Banai kapusnak köszönhetik. Azt pedig nem hiszem, hogy az utolsó fordulóra tartogatják erejüket (amikor a Kaposvárral játszanak), mert egy meccsen bármi lehet, és mert 2018 decemberi a kupa-kiesés bizonyította, hogy Kaposváron is el lehet bukni... Nincs mese, ez a mérkőzés is nagy küzdelmet hoz majd!
Mezőkövesd - DVSC
A vendég-oldalon ez egy élet-halál harc lesz, a másik oldalon pedig... Nos, ott is igencsak fontos ez a mérkőzés, ha komolyan gondolják az érmet, és az európai kupaszereplést! A hétvégi, Diósgyőr ellen játszott mérkőzésen megszerzett három pont is kötelező volt a bentmaradáshoz, ugyanakkor az a mérkőzés semmilyen támpontot nem ad, mert a Diósgyőr motiváció híján (maradjunk ennyiben) nem mutatott élvonalbeli teljesítményt. Egy motivált, és a Fehérvár elleni győzelemmel talán önbizalmát is visszanyerő Mezőkövesd bizony más kávéház! De meg kell próbálni, meg kell tenni mindent a Loki játékosainak, mert ahhoz már túl késő, hogy bármilyen más céllal fussanak ki a pályára. Ugye nem kell mondanom, ennek a meccsnek is nagyon komoly tétje van, nagy lesz a harc!
Kisvárda - Felcsút
Kicsit hasonló a helyzet, de a Várda kicsit jobb helyzetből vág neki az utolsó előtti fordulónak. Igen, pontszámban jobbak, de a Kaposvár elleni meccsükön bizony eléggé szenvedtek. Mintha kicsit fásultak lettek volna. Ez pedig náluk komoly következményekkel járhat, hiszen a gegepressing csakis jó kondival működik. Ha nincs erő és lendület, akkor bizony könnyen átrohanhatnak a nem megfelelően helyezkedő csapaton... A vendégek pedig éppen a Mezőkövesddel vannak nagy harcban a harmadik helyért, így nekik is igencsak össze kell magukat szedni, ha tényleg érmet akarnak! A keretek értékét tekintve (Felcsút: 7,83 mEUR vs. Mezőkövesd: 5,65 mEUR) bizony a dunántúli gárda tűnik esélyesebbnek, de az bajnokság alatt mutatott játék mégis inkább a Mezőkövesdet mutatja jobbnak. Érdekes találkozó lesz, különösen úgy, hogy a Kisvárda még nem tudhatja mire megy a Paks a Diósgyőr ellen!
Honvéd - Kaposvár
A Kaposvár minőségben biztosan nem veszi fel a versenyt vendéglátójával, de . mint azt megszokhattuk - mégis hajtanak, mennek előre, még akkor is, ha ezzel akár nagyobb vereségbe is szaladnak bele! A Honvéd számára az kötelező győzelem, és nem is ártana a Sannoni féle nihil egy kiadós győzelem. Persze megvan a kupa, de a tizenegyesekkel elnyert serleg bizony nem párosult jó játékkal... Most ki kell szolgálni a szurkolókat, nem is lehet kérdés! És nyilván nem mindegy, hogy az első, vagy a második hatosban végeznek, hiszen nekik is fontos lehet, hogy mennyi meccset játszanak otthon, illetve idegenben. Sok gólos meccsen, akár nagy gólarányú Honvéd győzelem is lehet ezen a találkozón!
Paks - Diósgyőr
Ha Diósgyőrben úgy látják, hogy a hátralévő meccseknek már nincs jelentősége számukra, akkor nem lehet más az eredmény, mint a Debrecen ellen, ez nem is kérdés. De ha mégsem így van, és most azok a játékosok, akik most pihentek, teljes erővel szállnak be a játékba, akkor igen nehéz dolga lesz! Különösen úgy, hogy a Felcsút elleni meccset elnézve sok momentumuk nem volt, és akkor, ha most a lélektani tényezők ellenük dolgoznak. A Diósgyőrnél egész egyszerűen nem lehet megtippelni sem azt, hogy mit mutatnak majd, viszont a Paks minden bizonnyal menni fog, hiszen az életéért küzd - különösen akkor, ha a környezetében állók mind nyernek. És ezt már tudni fogják, hiszen ez a forduló zárómérkőzése. Mit várok? Az biztos, hogy itt is nagy csata lesz, de eredményt nem tudnék még csak tippelni sem!
Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!