Az NB1 csodálatos világa olyan, mintha Fellini álmodta volna filmvászonra - természetesen a címbéli zeneszerző zseniális zenéjével aláfestve. Miért pont ők? Mert Fellini groteszk humora, és Rota keser-édes melódiái bizony éppen olyan filmet adna ki, mint amilyen a magyar foci rögvalósága.
Apropó, Rota! Nem a vírusra gondolok, abból éppen elege lehet már mindenkinek, hanem a csapatok felforgatására - amikor "kell". A tegnapi Loki - Diósgyőr az állatorvosi ló; a lábilabda minden sava-borsa benne volt! Igen, azzal kezdődött, hogy Feczkó Tamás egy rendesen felforgatott csapattal lépett pályára, mondván, hogy pihentetni kell pár játékosát. Elsőre ezzel nincs is baj, mert az érem már messze került, kiesni meg nem tudnak, így most igazán lehetett egy "B-csapattal" kezdeni.
Igen ám, csak nem nagyon értem... Ha ugyanis tartalékolni akar a diósgyőri stáb, akkor komoly tervei vannak a még hátralévő két meccsre! Ha viszont komoly tervek vannak, akkor miért kellett elengedni ezt a mérkőzést? Ismert a mondás; Amit ma megtehetsz... De ez még semmi! Elkezdődik a meccs, a Diósgyőrnek csak annyi köze van hozzá, hogy kellenek díszlatnak, mintha a Loki tényleg egy létező ellenféllel állna szemben, és mi a reakció a padon? Semmi!!!
És utána sem sok szenvedélyt láttam az arcokon, pedig minimum három bekapott gól után legalább a szégyentől kipirulhattak volna volna páran a vendég stábból. De nem így történt, sőt, a három gólos hátrány ellenére sem volt csere... Ezek szerint vesztes csapaton sem érdemes változtatni? Aztán a második félidő elején jöttek a cserék, de az csak arra volt jó, hogy a 70. perc táján kapjanak egy újabb gólt!
Pedig itt már nem focizott olyan nagy fölényben a Loki, de amit nem tudtak saját erőből elérni, abban segített a bíró. Hovatovább az lesz a furcsa, ha egy meccsen nincs legalább 4-5 szarvashiba, mert ami most megy bíráskodás címszó alatt, az bizony több, mint kevés...Semmi!
A klubok és a csapatok már említésre kerültek, és bizony a sajtó sem lóg/lógott ki a sorból. Valamiért senkinek nem jut eszébe, hogy mennyire komikus az, ami megy az élvonalban. Mondjuk, én inkább sírni tudnék, de a jókedvű kommentátor, az optimizmustól duzzadó keblű szakértők, és persze az online és a print média is valahogy mintha más meccset, meccseket nézne, mint a tisztelt publikum.
Ezzel le is zárom, a témáról többet nem is nagyon szeretnék írni, vagy mondani, mert ilyenkor aztán jönnek azok a mondások, hogy összeesküvés elméleteket gyártunk. Nekem pedig nincs se kedvem, se időm ezzel foglalatoskodni, csak jelzem, hogy azért van ilyen kevés meccsjáró focidrukker, mert nem hiteles az, ami történik.
Fellini-t és Rota-t pedig nem hiszem, hogy rá lehetett volna állítani egy ilyen projektre, mert ők bizony hitelesek voltak. Már régen nincsenek köztünk, de az biztos, hogy többen emlékeznek mesterműveikre,mint az előző forduló NB1-es meccseire. És ez nem véletlen... 
Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!