Lehetne poénkodni csak nagyon nincs kedvünk. Kuttor Attila, mivel más eszköze nem nagyon van a nyilvánosság előtt kritikát fogalmazott meg az MLSZ szemben. Lehet olvasni kollégáitól olyan véleményt , hogy miért a nyilvánosság előtt teszi ezeket. Kedves olvasóinknak is elmondjuk mert nincs más fórum ahol ezt egy magyar edző megtehetné, függetlenül attól, hogy igaza van vagy nincs. Az edzői érdekvédelmi szervezet tagjait kérdezzük, ki akarnak e állni Kuttor mellett, vagy az általa felvetett problémával kapcsolatban keresik e az MLSZ-t? A kérdés költői úgy is tudjuk a választ.

 

Kétmillió forintos pénzbírság megfizetésére kötelezte az MLSZ Kuttor Attilát, a Mezőkövesd vezetőedzőjét, aki az M4 Sportnak adott nyilatkozatában „kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését”.

A Mezőkövesd edzője a Debrecentől elszenvedett 1–0-s vereség után adott nyilatkozatával sértette meg az MLSZ-t, miután az M4 Sport riportere arról kérdezte, mit tud mondani a játékosainak egy ilyen mérkőzés után, amelyen könnyedén fordítva is alakulhatott volna a végeredmény.

„Nem tudok mit mondani a saját játékosaimnak, akkor, amikor egy szabályos gólt elvesznek tőlünk, és egy lesgóllal nyeri meg a Debrecen a mérkőzést. Mérkőzések óta ki akarnak minket végezni, nem tudok mást mondani. Megnéztük a videót, bátran merem állítani, hogy mi szabályos gólt rúgtunk, az ellenfél pedig lesgólt fejelt. Elindulhat bárki az Európa-ligában, aki akar, vagy akit az MLSZ megjelöl, mi nem azért hajtunk. Csak azt szeretnénk, hogy a munkánkat, amiért a pályán megdolgozunk, azt ne vegyék el tőlünk. Nekünk nem az lebeg a szemünk előtt, hogy bronzérmesek legyünk. A játékosaim megtették, amit kell: gólt szereztek, nem kaptak szabályos gólt, és ennek ellenére elveszítettük a mérkőzést. Nem tudok nekik mit mondani, és ez a legnagyobb probléma. Ezt már nem tudjuk elviselni, ezt már nem lehet elviselni.”

Az MLSZ fegyelmi eljárást indított Kuttor ellen, és hétfőn meghozta döntését, amely kétmillió forintos pénzbírság. Az MLSZ indoklása szerint a szakember a nyilatkozatával „kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését”, illetve a mondandója „alkalmas arra, hogy az MLSZ működésével szembeni bizalmat megingassa”.

„A FEB döntése meghozatalánál figyelembe vette, hogy a sportszakember a fegyelmi vétséget nagy nyilvánosság előtt követte el, illetve azt is, hogy a Fegyelmi Bizottság egy hasonló fegyelmi vétségért nemrégiben is felelősségre vonta” – tette hozzá az MLSZ.

A fegyelmi határozatban szerepelt az MLSZ hivatalának kiegészítése is: „Véleményt alkotni, kritikát megfogalmazni természetesen minden sportszakembernek lehetősége van, ugyanakkor szándékos és összehangolt beavatkozásról, csalásról nyilatkozni a legsúlyosabb sportszerűtlenségek egyike, amely a bajnokságban részt vevő többi csapatot is sérti, és a világ bármely országában eljárást, súlyos büntetést von maga után.”

Az NB I hét végi eseményeit csütörtökön tárgyalja meg a fegyelmi bizottság.

forrás:MTI

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!