Amikor Juhász Roland szóba kerül vagy csak amikor látom a pályán, mindig kettős érzésem van vele kapcsolatban. Emlékszem rá fiatalon mekkora tehetség volt és, hogy mennyire örültem neki, hogy sikerült külföldre igazolnia, karriert befutnia. Aztán ez a szimpátia szép lassan elillant. Nagyban köszönhető ez a szimpátiavesztés az itthoni pályán való viselkedésének.

Az egykor igazán sportszerű alázatos ellenfélként is tiszteletet parancsoló hozzáállás eltűnt. Maradt a sokszor hibázó sokszor aljas szabálytalanságokat elkövető, kiégett és aztán sértődött, kiöregedő félben levő futballsztár. A mérkőzésen az ellenfélnek kimutogató, legutóbb már a saját szurkolóinak is beszólogató dekoncentrált , karrierjét lassan befejező focista.

Nemrég olvastam, hogy edzői ambíciói vannak.

– Elég tudatosan készülök a futball utáni életre. Hozzátartozik, hogy a szakmából minél többet próbálok elsajátítani. Van egy olyan lehetőségünk, hogy A-licencet viszonylag rövidebb idő alatt meg tudjuk szerezni. Most már a fiatalokkal kezdek ismerkedni, mert ennek a vizsgának egyik része, hogy mikrocsoportokban edzéseket kell vezényelni. Szeretném megismerni a csapatot, szeretnék velük minél több időt eltölteni, hogy utána ez a feladat minél gördülékenyebben menjen. Az első fázis az, hogy egy kicsit ismerkedek velük, valamint részt vettem az edzésükön, hogy a későbbiekben mindez kötetlen formában folytatódjon (…) Az aktív pályafutásom befejezése után – akár az utánpótlásban – szeretnék olyan célokat találni, és kitűzni magam elé, amiket meg is tudok valósítani, és abban próbálok sikeres lenni – mondta még 2018 novemberében.

A kiemelt szöveg a lényeg sajnos. Az edzőképzésben a legnagyobb probléma , hogy nincs igazán szakmai szűrés és kis túlzással boldog-boldogtalan futballedző tud lenni ha van labdarúgó múltja. Ilyenkor felmerül a kérdés, vajon milyen erkölcsi útmutatást tud adni egy gyermeknek az aki az utóbbi időben semmilyen tiszteletet nem ad meg senkinek? Nem beszélve arról, hogy miért kapja meg könnyebben az a licencet aki minimum NB1 es labdarúgó volt? Pár hét alatt megszerezve egy olyan diplomát amiért másnak nagyon sokat kell dolgoznia tanulnia, nem beszélve arról a tudásról amit a pályán nem lehet összeszedni . Csak „csibészségre” nem lehet karriert építeni, vagy de , de csak itthon ebben a futballközegben.

Visszatérve Juhászra, többet vártam tőle amikor hazatért. Példaképként számítottam rá aki megmutatta itthonról is lehet valaki neves nyugati klubban elismert sztár. Viszont ennek terhét és felelősségét tudni kell viselni. Neki is és minden hazatért, valamit villantó labdarúgónak felelőssége van és komoly tartozása amivel a labdarúgásnak tartozik. Hitet önbizalmat tudást kéne átadnia azoknak akiket edzeni fog és mindezt alázattal a játék a tanítványai és szurkolók felé. Ez utóbbi kitétel – az alázat illetve annak hiánya - amitől a legjobban féltem őt és azokat akikkel foglalkozni fog.

Sajnos az MLSZ ezen programja is csak azt a célt szolgálja, hogy” senkit nem hagyunk hátra aki beáll a sorba”Remélem csak előre károgok és nem lesz igazam, és Juhász sztárokat fog nevelni, és sikeres lesz. Én leszek a legboldogabb ha nem úgy nézem majd vissza a felvételeket róla, hogy milyen jó kis játékos volt, és de kár hogy edzőnek nem ér egy hajítófát sem.

 

Pin It

Hozzászólások (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ez oda lett téve! Hakrá ST!

Bratyó
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!