A minap Szijjártó Péter külügyminiszter közösségi oldalán jelent meg egy kép, melyen Roderick Duchatelet, és a külügyminiszter úr látható, amint jó kedélyű beszélgetést folytatnak. Tehát találkoztak. Többet nem tudunk, mert a kép felirata mindössze ennyi volt: "Bent maradtak - Roderick Duchatelet, Újpest FC”. Ennyi. De mit jelent ez? Pontos megfejtés nincs, de találgatni azért csak lehet, nem?

Már maga a kép is üzenet; megmutatja, hogy a kormány egyik prominens képviselője, és az Újpest FC tulajdonosa beszélgetnek, találkoznak, ismerik egymást. Ha csak eddig jutunk el, már akkor is levonhatunk pár következtetést:

- A tulajdonos és a kormánykörök mindig is érintkeztek, így a belga tulaj valójában ugyanazon körökben forog, mint a többi klub-tulajdonos.

- Ha ez korábban nem így volt, akkor most történt valami, a tulajdonos nyitott a politikai vezetés irányába, és a vezetés ezt jól fogadta (ellenkező esetben nem került volna ki a kép).

Bármelyik is igaz (vagy akár egy harmadik megfejtés), tény, hogy volt miről beszélni, és ehez a találkozóhoz mindkét fél akarata kellett! A belgának jó ez így, mert azt mutatja, hogy megvannak a maga kapcsolatai, vagy legalábbis azt, hogy igyekszik azokat végre kiépíteni. Az nem kérdés, hogy mit akar elérni, de azt nem tudhatjuk, hogy ez itt szóba került, vagy csak egy nagyobb terv részeként csak kisebb lépést tett meg, mondjuk tényleg csak smúzoltak...

A lényeg most az, hogy a tulajdonos igyekszik rendet tenni klubja háza táján, de azt a gubancot, amit Őze Istvánnal, az UTE vezetőjével hoztak össze, nem olyan könnyű ám kibogozni! Ha jobban belegondolunk, most a saját maga által csapdába esett bele, amikor elismerte, hogy a címerváltás nem volt jó húzás, ugyanakkor ezzel együtt sincs abban a helyzetben, hogy kierőszakolja a két utánpótlás egyesítését. De miért akar most rendet? Miért szeretné egyesíteni az utánpótlást? Nem hiszem, hogy nem önös érdekből, hiszen ő nem feltétlen szurkolója saját csapatának, inkább csak pénzügyi befektetőnek tekinthető. És egy ilyen befektetőnek egyetlen motiávciója a pénz...

A címer visszaállítása is ilyen; az neki megéri, hogy visszaállítsa, különben soha nem tenne ilyet! Nos, ha megéri az utánpótlást egyesíteni, és megéri a címert visszaállítani, akkor az annyit tesz, hogy ebből valahol pénzt fog látni! Azt most nem tudjuk, hogy a több Tao-ra utazik, vagy esetleg egy eladásnál akar jobb alkupozícióba kerülni, vagy akár "csak" annyi a cél, hogy az eddig neki pénzbe nem került utánpótlás korú gyerekekkel szabadon garázdálkodhasson az átigazolási piacon. Ezt nem tudjuk, de azt kijelenthetjük, hogy valamelyik motivációs tényező biztosan benne van a pakliban, és azt is, hogy ezen kívül lehet még ezer meg egy más oka is annak, hogy most mintha simulékonyabb lenne környezetével az Újpest tulajdonosa.

De menjünk tovább, mert a kép-felirat is nagyon érdekes. Van egy pár megfejtésem. Nem tudom, hogy melyik a jó, vagy esetleg egy sokadik másik áll a legközelebb az igazsághoz, de nálam ezek jöttek ki:

1. Bent maradt a csapatod, így te is maradhatsz a klub élén (lm.: Szima nem tudta bent tartani a Lokit, repült is tulajdonosi székéből).

2. Tárgyaltunk a klub adásvételéről, és a bennmaradás feltétel volt, így most mehet a deal!

3. Senki ne gondolja azt, hogy a kormány nem figyeli az eseményeket, mindig rajta tartják kezüket a football ütőerén.

4. Valami frappáns akart lenni, de nem sikerült...

Az utolsóban nem hiszek, mert bizony az ilyen bejegyzéseknek komoly oka van! Ezt tanulják, és alkalmazzák is kormány-körökben, így nem lehet véletlenre fogni a feliratot! Az első három közül bármelyik lehet, azt pedig, hogy melyik, innen és most nem fogom megfejteni.

Csak tippként írom, nekem az egyes lenne a legvalószínűbb, de ez már hitbéli kérdés, nem tennék fel rá nagy tétet…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!