Cikk újratöltve aktualizálva. Olvasom a véleményeket pro és kontra erről a nyírlugosi srácról. Futballk....pénzéhes stb....Sokat gondolkodtam és egyszerűen nem tudok véleményt kialakítani róla. Nem tudnék olyat írni amibe ne lehetne belekötni így vagy úgy. Én inkább más oldalról közelítem meg Balázs döntéseit. Igenis sajnálom, hogy DB ból nem lett igazi világsztár. Nem irigyelem a pénzét a kocsijait a nőit...na jó egyet kettőt igen ....bár azt is tudom ha Balázs ha nem ismert, gazdag, akkor csak szervdonorként jutott volna bele némelyikbe...de nem ez a lényeg.

Ezt a cikket régebben írtam de ma megint megjött a napi Dzsudzsi hír. És igen emlékszem még, hogy milyen büszke volt rá az ország amikor az Ajaxnak úgy be..szta mint ló a lónak. Igen az egész ország. Azóta még jobban sajnálom ami vele történt. Egyszerűen nem értem mi folyik ebben az országban. A pénz ömlik a fociba és nem tud a szkam tehetségeket gondozni menedzselni. Az nem menedzselés, hogy pl a Puskás díjjas Zsórit elviszi az ország egyik leggazdagabb klubja és aztán parkoltatja valahol. Egyszerűen az eszem megáll.

A Magyar Labdarúgásnak szüksége volna van hősökre, olyan életutakra , karrierekre amibe bele lehet kapaszkodni. Ami irányt mutat a mai fiataloknak, hogy lehet így is...lehet munkával szorgalommal eljutni A ból B be. Pár éve még nagyobb fiamnak is azt mondtam, hogy debreceni focista de példát lehet venni róla. Akarta és megcsinálta...igenis sztár lett Hollandiában és ki tudja hol a vége, meddig jut el. Magyarként büszke voltam rá.

Véleményem szerint azért hogy DB karrierje nem futotta be azt az utat amire hívatott, nem csak az ő felelőssége. Kicsit gondoljon bele mindenki. Ott vagyunk húszas éveink közepén és egyszer csak a menedzserünk odalép és azt mondja...Balázs két lehetőséged van...Nyugati karrier és sok harc...vagy itt van 1.5 MILLIÁRD csak az aláírásodért...ez már akkor is elég ha megsérülsz és nem tudsz játszani többet.
TI MIT TENNÉTEK?

Balázs hagyta magát rábeszélni mert megijedt attól ami lehetett volna. Nem merte felvállalni a harcot. Ez pedig attól van mert hibásan nevelték. Nem volt meg benne az ambíció, nem volt meg benne az önmagával szembeni elvárás, hogy szakmailag még jobb legyen ,és ami a legfájóbb félt a felelősségtől ami ezzel jár. Sajnos ezeket elfelejtették megtanítani neki. Ő is és a környezete is elhitte , hogy nem fog tudni tovább fejlődni és a biztos...a Magyar Labdarúgás számára rossz utat választotta.

Minden ilyen esetben amikor egy magyar futballista megugrik egy szintet igenis már többről van szó mint egy játékos karrierjéről. Minden egyes sorsfordító egyéni határkő kicsit meghatározza az adott ország labdarúgását...főleg ott ahol ritkán kerül felszínre a tehetség mert a közegtől nem tud kibontakozni.

Úgy gondolom óriási felelősség terheli DB menedzsmentjét mert csak és kizárólag a minél több pénzt látták és szartak bele a játékos szakmai előmenetelébe és ugyanígy tojták le az egész magyar futballt. Az ő szempontjukból igazuk van mert egy gazdasági társulás pedig nem annak kéne lennie. A magyar futballközeg hibája pedig az, hogy nem nevelték bele a játékosba , hogy felelősséggel tartozik nem csak magáért hanem az egész magyar futball megítéléséért. Ha már válogatott.

Balázsból nem példakép lett hanem annak a nem is tudom hogyan nevezzem rendszernek a terméke ami tönkretette a Magyar Labdarúgást. Az a rendszer ami soha nem néz szembe a tényekkel, és mint valami ópiumbarlanglakó ontja magából a mesés hazugságokat. Egy olyan szürreális valóság etalonfigurája ami megrontja a mindennapjainkat is, mert nincs erkölcsi alapja amire építkezne. Lyukas vödörként nyeli el ez a rendszer a pénzt és megoldások helyett féligazságokat mantrázik olyan igazságokat amilyeneket akarnak formázni belőle. Ez a torz rendszer formálta és informálta félre azokat akik hagyják magukat megvezetni azokat akik ebből élnek és a haszonélvezői, és az olyanokat mint Balázs aki sajnos mivel nem a leg élesebb kés a fiókban hagyta hagyja magát meggyőzni, hogy ez is elég , ennyi is elég.

Igazából szánom Dzsudzsák Balázst mert félresiklott a karrierje és szerencsétlen nem érti az embereknek mi bajuk vele. Látom rajta , hogy értetlenül áll amikor kifütyülik és bedől annak amit elhitetnek vele, hogy mindenki csak irigy rá. Persze biztos vannak ilyenek is de minden egészséges gondolkodású szurkoló legbelül azért kiabál kígyót békát rá mert a Magyar Labdarúgás nagy lehetőségei egyikének az eltékozlását látják benne. Ezzel pedig a magyar futball felemelkedésének álmát veszik el tőlük, rossz példát szolgáltatva a következő nemzedéknek, ahol a pénz a minden és a közösség és a játék iránti alázat nem létezik.

Ezért sajnálom ami Dzsudzsák Balázsból nem lett! Példakép

Hajrá Magyar Foci!

Pin It

Hozzászólások (3)

This comment was minimized by the moderator on the site

Tudvalevő, hogy a gyerek javarészt az apa példáját követi. Dzsudzsinak ki lehetett példakép? Détári Döme? Váczi Zoli? Bácsi Sanyi? Nem volt már akkor sem normális példa a "fodbalistáink" előtt, megélhetési kurva a többségük.

Kolbász Laci Lali
This comment was minimized by the moderator on the site

Lett volna előtte régebbi példakép. Hamar az ügynöke hálójába került.

balaganjoe
This comment was minimized by the moderator on the site

Szerintem csak mi gondoljuk hogy világsztár lehetett volna. A mezőnymunkája és a védekezése a PSV-ben sem volt kimagasló.
Az hogy a támadó harmadban futkorászik meg szabadokat lő az már akkor is kevés volt.
Persze a hülye nyugatiak sosem fognak...

Szerintem csak mi gondoljuk hogy világsztár lehetett volna. A mezőnymunkája és a védekezése a PSV-ben sem volt kimagasló.
Az hogy a támadó harmadban futkorászik meg szabadokat lő az már akkor is kevés volt.
Persze a hülye nyugatiak sosem fognak annyit érteni a focihoz mint bármelyik magyar mert mi igenis polihisztorok vagyunk:)

Read More
Dani
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!