A minap jelent meg egy cikk hogy a Dortmund Magyarországon keresi a jövendő sztárjait. Úgy legyen. Aztán megláttam kik vezetik az itthoni csapatukat. Lisztes és Theo Schneider. Hmmm. a Fradinál volt egy Theo Schneider nemrég. 3 Évig rontotta a levegőt a bajnokcsapat utánpótlásánál. Az tuti hogy járt tanulmányúton Lisztessel Dortmundba meccsen. Viszont semmit nem mutatott fel a Fradinál. Viszont feldobta a bulinegyed forgalmát az biztos. Valami lehet ott tényleg. Doll is komoly tapasztalatokkal lett gazdagabb  ott. Lehet ott kéne utánpótlásigazgatókat keresni.

 

 

A Borussia Dortmund utánpótlásképzését valósítja meg Magyarországon a III. kerületi UDSE, jelentették be csütörtöki sajtótájékoztatójukon. A klub sportszakmai igazgatója, a korábban a Ferencvárosnál ténykedő Theo Schneider szerint az a céljuk, hogy labdarúgóik 16 évesen akár Bundesliga-csapat korosztályos keretében is megállják a helyüket. Ebben a korban ugyanis sok magyar került ki külföldre, de hiába a tehetség, a megfelelő alapok nélkül a játékosok 80-90 százaléka hamar vissza is tért, mert nem készítették fel őket megfelelően.

Ezen szeretnének változtatni a 10 éves korban kezdődő, 18 éves korig tartó képzéssel. A Borussia jelenlegi utánpótlás vezetője, Eddy Boekamp (a kép jobb szélén) azt mondta, a partneri programban minden szakmai támogatást megadnak, mert szeretnék megtalálni azt a magyar tehetséget, aki a Dortmundhoz kerülhet és ott számításba veszik.

Egy évfolyam képzését már a német elvek mentén kezdték el, a második toborzót júniusban tartották.  Lisztes Krisztián tehetségfejlesztési igazgatóként csatlakozik a német vonalhoz, aki öt évet töltött a Ferencvárosnál, és most köszönt el tőlük. A Werderrel 2004-ben bajnok Lisztes az UDSE-nél minden edzésen ott lesz, és az egyéni képzésben is besegít. 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

Kapcsolódó cikkek

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!