Azt tudjuk, hogy a Loki költségvetése cca. 1,2 milliárd forint lesz, legalábbis az önkormányzat ennyit szán az ügyre, de mellette lesznek vállalkozók, akik a tulajdonos-váltás után szintén hajlandók beszállni a Loki-bizniszbe. Azt nem tudni, hogy a fentnevezett összegből mennyi megy az utánpótlásnak, és mennyi a felnőtt csapatnak, de a nyilatkozatokból úgy áll össze, hogy ez - az egyéb szponzorok, támogatók pénzével együtt – szintén kb. 1,2 milliárd lesz.

Amennyire tudom, egy ilyen költségvetés már elég lehet a feljutásra – persze megfelelő szakmai munka mellett. Most a Lokisták azt mondják, hogy Kondás Elemér megfelelő ember a feladatra, így nincs okom kételkedni benne, hogy ez az oldala is rendben lesz a dolognak. Az minden esetre tény, hogy Kondás érkezése után egy merőben más Lokit láttunk, de sajnos ez most kevés volt…

Nem is tudom, de ha a kiesés kellett ahhoz, hogy változzon a helyzet, amibe már mindenki elég rendesen belefáradt, akkor talán hosszabb távon még jól is jártak a nézők. És van még egy fontos tényező, ami talán enyhíti a debreceni szurkolók bánatát; azt tervezi az új vezetés, hogy 5-6.000-re növeli a nézőszámot! Ez miért jó hír? Mert talán ennek érdekében végre szóba állnak velük, és ezen túlmenően pedig, végre tényezőként kell velük számolni!

Igen, mert bizony, ha a költségvetés 1,2 milliárd, és ezt a bevételi oldalon az eddigi 39 millió helyett most majdnem 200 millióval támogatja a meccsnapi bevétel, akkor nagyon odafigyel majd a klub, hogy miként is kezeli szurkolóit! *

Ha feltételezéseim helyesek, akkor most azzal számolnak, hogy a bevételek mintegy hatod része a szurkolóktól származik majd, ami már egész jól közelít egy egészséges klub-modellhez! Nekem ez tetszik, és nagyon kíváncsi leszek, hogyan fogja megugrani az új vezetés, de mindenképpen üdvözlendő az ilyen progresszív hozzáállás, amit most tapasztalunk Debrecenben. Azt most már hagyjuk, hogy miért csak most történik mindez, mert a múlton rágódni már nem érdemes, így nem marad más, mint követni az eseményeket!

Sok sikert a Lokinak!

*: Az adatok becslésen alapulnak, a szurkolók fejenként 2.500 forint költését, és a rendezés éves cca. 100 millió forintos költségét figyelembe véve.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!