Előre közlöm; nincs baj, nem kell megijedni. Vannak azonban figyelmeztető jelek, amiket nem hagyhatunk figyelmen kívül. Én most itt a foci területén maradok, az élet más területeivel nem foglalkozom, azt biztosan megteszik mások. Arról van szó, hogy környezetünkben, a szomszéd országokban bizony elindult a második hullám. De mi köze ennek a focihoz? Olvasd tovább!

Tegnap olvashattuk, hogy Mezőkövesden egy zárt értekezleten résztvevők közül huszonegyen fertőződtek meg. Ez sajnos azt jelenti, hogy a vírus továbbra is igen virulens. Szerencsére ez egyedi eset, nem kell senkinek bezárkóznia ennek okán, de arra figyelmeztet, hogy bizonyos szabályokat igenis be kell tartani! Ilyen a megfelelő távolságtartás, valamint a higiénés szabályok.

A foci itt kerül a képbe! Augusztus 15-én kezdődik a pontvadászat az NB1-ben, és ez idő tájt indul el a többi sorozat is. Ez egy hónap, és egy hét. Nekünk fociimádóknak ez hosszú idő - különösen úgy, hogy tavasszal a kényszerszünet is rémesen hosszúra nyúlt. Emlékezzünk; a klubokat anyagi értelemben nagyon megviselte ez az időszak, de szerencsére érkezett segítség, így nálunk nem voltak nagyobb problémák.

Most az a helyzet, hogy - bár tudjuk, hogy itt van még a vírus köztünk... - nincs karantén, nincsenek komolyabb egészségügyi intézkedések, legalábbis azokat, amik a munkát, tanulást, óvodát, bölcsödét érintik, már feloldották. Igen, ezt kellett tenni, mert a gazdaság nem állhat le, az ellátórendszerek nem épülhetnek le, hiszen az beláthatatlan következményekkel járna. Ahogy a fociban is; ha még egy komolyabb pauza következne, egyáltalán nem biztos, hogy újra sikerülne elkerülni a nagyobb problémákat.

Maradva tehát a focinál, azt hiszem, hogy most nem szabad lankadnia a figyelemnek, nem szabad félvállról venni azokat a szabályokat, amik most is érvényben vannak (maszk használata, védőtávolság betartása stb.), csak éppen mintha egyre kevesebben tartanánk be ezeket... Nincs kétségem, hogy még egyszer nem lesz olyan leállás, mint tavasszal, de azért, hogy a lehető legkisebb kockázata legyen annak, hogy egy meccsre ellátogathassunk, vagy hogy a játékosok fullcontact-ban küzdhessenek a pályán, most kell tennünk!

Nem nehéz a feladat, csak a már említetteket, és még pár szabályt tartsuk be! Figyelmeztető jel, hogy Romániában, vagy éppen Horvátországban most annyi a megbetegedések száma, mint tavasszal a legrosszabb időszakokban, Bosznia-Hercegovinában pedig egyenesen új csúcsról beszélhetünk! Ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, mint amit például Szerbiában elkövettek, ahol most a karhatalom beavatkozása szükséges a rend fenntartása érdekében.

Még egyszer; nincs baj, nem történt semmi olyan, ami miatt hermetikusan el kellene zárkóznunk a külvilágtól, csak annyi a feladat, hogy tartsunk be pár szabályt annak érdekében, hogy aztán kimehessünk augusztus közepén a nyitóforduló meccseire, és a helyszínről buzdíthassuk kedvenceinket. És ez még csak a foci...

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!