De nagyon nem! Úgy tűnik, hogy az új tulajdonosok nem csak a szavakkal bánnak jól, hanem a rendelkezésükre álló erőforrásokkal is jól gazdálkodnak. Most, amikor az igazolási periódus még éppen csak elkezdődött, máris van minek örülni Kispesten! Bódog Tamás érkezése biztosan sokaknak felkeltette a figyelmét, ahogy most Zsótér Donát igazolása is. Nézzük meg, hogy mi az irány, mit látunk most!

Azzal kezdem, hogy vannak távozók, így bizony vannak olyan posztok, ahol hiány van az oda megfelelő játékosokból. Tonci Kukoc, Niba, valamint Ikenne-King a védelemből fognak hiányozni. A "kosaras" (akinek, mint tudjuk, a legszebb lába van a világon!) nem csak játékával, hanem egyéniségével is színt hozott Kispestre, Ikenne-King robotolása is hiányozhat, és be kell valljam, nekem Niba távozása kicsit furcsa, mert egy-két meccsen láttam, és nekem nem tűnt rossznak. Persze benne van, hogy csúnyán benézem...

Szóval, a védelemnél tartottam. Itt azért még fontos megjegyezni, hogy a Lovric-Kamber páros nem az a sebesség, akikkel magasra feltolt védekezést lehet játszani, a Kálnoki-Batik páros meg mintha nem lenne elég meggyőző. Nekem különösen előbbi játéka tűnik még mindig hektikusnak, Batik viszont egyre inkább jó benyomást tesz rám. Hátul tehát szélen sem, és középen sem teljes a kép, oda kellenek minőségi játékosok, ez biztos! Az igaz, hogy Horváth Milán és Juhász Zsombor is ott van a keretben, de ők még csak 18, illetve 19 évesek, így, ha valamiért szorul a csapat, nem biztos, hogy rájuk gondol majd a belső védők posztján Bódog Tamás.

Nem véletlen, hogy Tamás Krisztián a kiszemeltek között van, az ő játéka bizony sokat jelentene! De nekem nálam még mindig nem kerek; hátul hogy állnak majd fel? Nincs kétségem, hogy meg fogják találni a megfelelő embereket, mert - mint azt Zsótér leigazolása mutatja - tudnak perspektívát, na meg némi pénzt adni! Ez utóbbi fontos, de önmagában nem elégséges - különösen akkor, ha olyan játékosokra akarnak szert tenni, akik az önmagukkal szembeni igényesség okán nem csak a pénzt, hanem a focit is szeretnék megtalálni a lábilabda sivatagos talaján.

A középpályára tehát olyan embert kerestek, aki képes a meglepőre, olyat, aki a támadás-építésben fontos szerepet tölthet be. Nem véletlen, hogy Pekár Lászlónál is bekopogtak Mezőkövesden! Pontosan tudják a klubnál, hogy a tavalyi góliszony után jó nagy lépés kell még ahhoz, hogy a klub hagyományainak megfelelő játékot láthasson a tisztelt publikum! Persze, ehhez góllövő is kell!

Nos, Lanzafame ugyan most megérkezett (a kölcsön után végleg a Kispesté lett), de azért az talán neki sem kerülte el a figyelmét, hogy Futács, és Bobál is fent van a kívánságlistán. Nem lennék meglepve, ha mindkét játékossal sikerülne megállapodni, ahogy azon sem, hogy ebben az esetben szépen elbúcsúznának az olasztól.

Ez eddig a tények, pletykák, hírek rovat volt, de most nézzük meg, hogy miért gondolom, Kispesten nem viccelnek! Ott kezdték, hogy kerestek egy karakteres edzőt, aki mindeddig ugyan nem bizonyított sokat, de a szakemberek egyöntetű véleménye szerint igen ütőképes edző, aki bizony képes saját elképzeléseit megvalósítani a pályán. Fontos tehát; Bódog karakteres focit játszik, és most van esély rá, hogy egy olyan keretet kap, amely képességeiben az eddigi klubjait messze felülmúlja.

Hol van ebben a koncepció? Ott, hogy az eddigi szinte nézhetetlen antifocit egy szintén erős - de alapvetően más felfogású! - védekezésre építő focival váltják fel, ahol azonban a védekezés nem öncélú, hanem a labda megszerzése, és annak birtokában gyors támadások vezetése a mindenkori cél! A védekezéshez való viszonya eleve jó a csapatnak, de természetesen bizonyos reflexeket gyökeresen át kell alakítani, a kapu előterét megszálló bunker helyett egy sokkal mobilisabb védőmunka kell majd!

De ezzel együtt is azt mondom, hogy a klubvezetés nem egy 180 fokos fordulatot tesz, hanem olyan edzőt keresett, aki az eddigieket tovább-gondolja, az eddigiekre épít, ugyanakkor egy teljesen más minőséget hoz létre! Azt persze ma még nem lehet kijelenteni, hogy mindez biztosan így is lesz, de - amit már sokszor elmondtunk - látszik a koncepció, az új vezetés alatt van íve annak, amit csinálnak. Van irány, tesznek a célok eléréséért, de nyilván majd a pályán dől el!

Most kiderül, hogy mire képes Bódog, ahogy kiderül, mire képes Zsótér! Jó iramú, izgalmas meccseket várok a Kispesttől augusztus közepétől!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!