Sokakat meglepett, hogy a Fehérvárra távozó Márton Gábor utódjaként Boér Gábort szerződtették a zalaegerszegi kispadra. Ez tényleg meglepő, ugyanakkor látni kell, hogy Sallói István nem nagyon szokott mellényúlni! Márton Gábor kinevezését is sokan furcsállták, aztán most - alig pár hónappal zalai megérkezése után - az utóbbi évek egyik élcsapatánál folytatja pályafutását! Korai lenne még véleményt mondani, nem tudni, hogy sikerült ez a "kaland", ahogy ma még a frissen kinevezett ZTE-edző megítéléséhez sincs elegendő információ - azaz tétmeccsek újdonsült csapataikkal. Nézzük tehát, hogy mit tudunk a ZTE edzőjéről!

Igen fiatalnak számít a maga 37 évével, hiszen mások ebben a korban még aktív játékos-pályafutásuk utolsó éveit tapossák, ő pedig - fiatal kora ellenére - nem előzmények nélkül került Zalaegerszegre! Mi most visszaforgatjuk az idő kerekét, olyan 15-17 évvel ezelőttre, amikor Békéscsabáról Újpestre került, és itt is lett első ízben felnőtt keret tagja. Jó indulás, nem kétséges, de a folytatás csak nem akart úgy alakulni, mint ahogy az nagy valószínűséggel az akkor 18-20 éves srác elképzelte... Nem tudjuk az okát, de az élvonalban, mindössze három meccsen lépett pályára (az Újpest színeiben), sőt, a másodosztályban is mindössze tizenegy alkalommal (Békéscsaba, BKV Előre) mutathatta meg magát. Jellemzően alacsonyabb osztályú klubokban szerepelt, így nem csoda, hogy az annak idején jó rajtot vett játékos 2013-ban (mindössze 30 évesen!) szögre akasztotta a csukát.

A focitól azonban nem távolodott el, szerencsére a nagy szerelem megmaradt, csak éppen most már az oldalvonal mellett akart tenni csapata győzelméért. Elkezdte UEFA edzőképzését, és 2018-ra megszerezte a PRO-licence-et. Akkor már a másodosztályban tevékenykedett - nem is akárhogy! Az első évében bronzérmet szerzett a Békéscsabával. Ez igen komoly siker volt, hiszen a két évvel azelőtt kiesett együttesnek komoly esélye volt az élvonalbeli visszatérésre. Sajnos a végére elfogyott a lendület, és a második feljutó, a Kisvárda 10 pontos előnnyel zárt, de azóta nem sikerült megközelíteni sem a dobogós helyet, 2019-ben hatodik, a 2019/20-as bajnokság megszakítása pedig egyenesen a tizenötödik helyen érte a viharsarkiakat...

Az együttműködés addigra megszakadt, hiszen a nagy terveket dédelgető ETO lecsapott a fiatal edzőre, aki viszont nem hozta a tőle várt eredményt, a győriek csak a középmezőny elején álltak a tabellán, amikor a klub lemondott Boér Gábor további szolgálatairól. A helyzet azóta sem változott, Győrben sajnos nagyobb problémák vannak, semmint azt egy edző képes lenne megoldani... A következő állomáshely Kazincbarcika volt, ahol nem tudhatták meg, hogy mit tud kezdeni a bajnokság lezárása előtt előtt 14. helyen álló csapattal, mert 36 nap után jött az egerszegiek megkeresése, a BAZ-megyei klub pedig nem gördített akadályt távozása útjába.

Egerszegen pedig fel van adva a lecke elég rendesen, hiszen tavaly sok játékost csak kölcsönbe vettek (tekintettel arra, hogy az első élvonalbeli év a legnehezebb, és így az anyagi terheket időben némileg porlasztani lehet), most viszont a keret nagy része cserélődik, így teljesen új csapatot kell építeni.

Én gratulálok a jelenleg legfiatalabb élvonalbeli edző első NB1-es megbízásásához! Remélem, Boér Gábor (is) bizonyítja, hogy nem véletlen a magyar edzők mostani térnyerése, és kiderül végre, hogy van tehetséges, jól felkészült magyar edző is, nem kell feltétlen külföldiekben gondolkodni, akik - nem mellesleg! - helyismeret híján sokkal nehezebb helyzetből indulnak, és az utóbbi időszak eredményei azt mutatják, hogy nagy átlagban semmivel nem jobbak, mint a hazaiak.

Nagy várakozással tekintek tehát a 2020/21-es bajnokságra. Az edzői garnitúra, és a játék terén is kisebbfajta forradalomra számítok.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!