Érdekesen alakul az átigazolási szezon, hiszen a két feljutó mellett most a Fehérvár, a ZTE, valamint az Újpest is teljes átalakuláson megy át, ahogy a Kisvárda is. Az okok különbözőek, de az eredmény ugyanaz; szinte teljesen új csapatot kell építeni. Ez pedig - az amúgy is elég kusza helyzet mellett - igen komoly mozgásokat generál! Most például úgy tűnik, hogy a két Stieber Újpesten folytatja.

 

Igen, ők ketten - legalábbis a pletyka szerint, amit egy szurkolói fotó is megerősít - Zoltán, és öccse, András. Utóbbi nem ért el eddig olyan eredményeket, mint bátyja, de most megkaphatja a lehetőséget a bizonyításra! 28 évesen késő lenne? Nem biztos, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy - szerencsétlen módon - András kerettag volt Pápán és az ETO-nál, amikor azok dicstelen bukást szenvedtek el. Helyesebben; nem a klub bukott, hanem azóta elítélt tulajdonosaik... De sajnos magukkal rántották a csapatokat is. Nem érdemelnek több szót, de az tény, hogy rendkívül komoly károkat okoztak...

Így esett, hogy András az utóbbi öt évben a másodosztályban játszott Ajkától Budaörsig, és Gyirmótra is akkor érkezett meg, amikor egy év után kiestek az NB1-ből. Gondoljunk bele; amikor Győrben beütött a krach, 23 éves volt, most pedig 28, így nem túlzás azt állítani, hogy a legjobb éveibe rondítottak bele bizonyos emberek. De most itt a lehetőség! Persze, ha igaznak bizonyul a hír, mert a cikk írása idején még nincs hivatalos bejelentés.

A báty, Zoltán esete teljesen más, hiszen ő sokkal szerencsésebb volt. Ő is Újpestről indult (azért itt meg kell jegyezni, hogy András az U17-be, Zoltán pedig az U19-be érkezett Újpestre, nevelő-egyesületeik az Újbuda, Sárvár, ETO és a Goldball voltak), innen pedig az Aston Villa U23 következett (három évvel megelőzve öccsét, aki szintén itt pallérozódott). Innen aztán jött Koblenz, Aachen, Mainz, Greuther Fürh, Nürnberg, Hamburg, K'lautern! A Bundesliga első, illetve másodosztályában összesen 35 gólt, és 40 körüli gólpasszt jegyzett, amikor 2017 nyarán a DC United-hez szerződött az MLS-be. Az USA-ban aztán 45 meccsen 6 góllal és 6 gólpassz-szal járult hozzá csapata teljesítményéhez.

Ezek után tavaly Zalaegerszegre vezetett útja, de szerződése lejárt, és - miután sérülés hátráltatta az utóbbi időben, valamint nem tudott megegyezni a klubvezetéssel - most úgy tűnik, hogy Újpestre távozik.

A 2019/20-as bajnokságban nem láttam különösen kiemelkedő teljesítményt Zoltántól, de azt azért így is látni lehetett, hogy nem mindennapi képességű játékos. Annak okát, hogy most nem jött ki annyira a lépés, mint ahogy talán ő is várta, nem ismerem, de két góltól és öt gólpassztól biztosan többet várnak el Újpesten. Azt sajnos nem tudom, hogy András milyen formában van, de az biztos, hogy középső középpályásként komoly szerepe lehet egy teljesen megújuló Újpestben, hiszen ez a poszt az utóbbi időkben mintha betöltetlen lenne... Persze Mitrovic Újpestre érkeztével ez változhat, ugyanakkor nem hiszem, hogy egyetlen kulcsjátékosra fel lehetne építeni egy egész idényt.

Most még nem tudni tehát, hogy megszületnek a megállapodások, vagy sem, de azon túl, hogy testvérpár szerepelne Újpesten, azt is érdemes kicsit átgondolni, hogy az egyéni sorsok, a játékosoktól nem függő külső körülmények milyen erős hatással lehetnek egy-egy labdarúgó pályájára. Nem mondom azt, hogy csakis ezek a tényezők befolyásolták az eddigiekben jelentősen eltérő pályafutásokat, de biztosan komoly hatással voltak, még akkor is, ha tudjuk; a legtöbb a játékoson múlik!

Továbbra is nagy izgalommal várom az újabb átigazolási híreket!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!