22. alkalommal rendezték meg a Magyar Aranylabda-gálát. A díjat az nb1.hu alapította, és az alapítás óta minden évben ő írja ki a szavazást. A portál a magyar labdarúgással kiemelten foglalkozó szerkesztőségek, illetve szakújságírók voksait összesíti, ez adja a végső sorrendet. Ez tehát egy újságírói díj, ami rendben is van, hiszen az eredeti Aranylabda szavazás is ezt a tematikát követi. A baj nem is itt van!

 Miért, baj van? Már hallom is a kérdést, és látom magam előtt a sértett fejeket... ezen könny túllendülhetünk, nézzük a díjazottakat:

Magyar Aranylabda

 1. Gulácsi Péter (RB Leipzig) 154 pont
 2. Willi Orbán (RB Leipzig) 53 pont
 3. Szoboszlai Dominik (RB Salzburg) 46 pont

Legjobb Nb I-es játékos

 1. Dibusz Dénes (FTC) 69 pont
 2. Isael (FTC) 67 pont
 3. Davide Lanzafame (FTC/Honvéd) 48 pont

Legjobb magyar edző

 1. Kuttor Attila (Mezőkövesd) 148 pont
 2. Lőw Zsolt (PSG - másodedző) 53 pont
 3. Dárdai Pál (Hertha BSC - nyárig) 19 pont

Legjobb magyar labdarúgásért dolgozó nem magyar állampolgárságú edző

 1. Szerhij Rebrov (FTC) 163 pont
 2. Marco Rossi (magyar válogatott) 85 pont
 3. Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia) 24 pont

Legjobb magyar utánpótlás-játékos

 1. Szoboszlai Dominik 168 pont
 2. Szalai Attila (Apóllon Lemeszú) 23 pont
 3. Banó-Szabó Bence (Honvéd) 17 pont

A megfejtés... ott van, hogy a névsort nézve kristálytisztán kirajzolódik a magyar foci mindent vivő mélyrepülése.

Gula az aranylabdás, aki immár évek óta bizonyít, le a kalappal előtte, igen szép teljesítmény! Orbán Vili kétségkívül a válogatott legnagyobb tudású játékosa, öröm nézni egy-egy szerelését, helyezkedését, mindazt, ahogy működik a pályán! Igen ám, de ő nem a magyar foci "terméke", lássuk be... Dominik pályája szépen épül, lépésről lépésre halad, ő tényleg e kies honban látta meg a napvilágot, de az említett építkezés megint csak nem köthető a magyar focihoz. Sógorék egyengetik útját, úgy, ahogy itthon egyik magyar srácét sem!

A legjobb Nb1-es játékos az a Dibusz, aki nem csak a bajnokságban, hanem az európai porondon is jól szerepelt, nem kétséges, hogy itt a helye! Na ő aztán tényleg 100% magyar "termék", kétség sem férhet hozzá! És aki jól figyel, az ki is szúrja, hogy a három játékos-kategóriából kettőt kapus nyert. Miért is? Mert egyedül kapus-fronton létezik ténylegesen poszttechnikai képzés! Nem ártana a mezőnyjátékosok esetében sem kipróbálni! Isaelt tehetsége, játék-intelligenciája csapatának vezérévé teszi, helye nem kétséges a dobogósok között, Lanza sem egy utolsó labdarúgó, de nézzük már meg, hogy mindketten túl vannak pályájuk zenitjén - és így is leverik a magyar játékosokat...

Az edzőknél sem kifogásolható egy pillanatig sem a dobogósok névsora, de ismételnem kell magam: Lőw és Dárdai egyáltalán nem a magyar foci "termékei", és nem tudom, hogy szakmai szempontok szerint vajon előttük tart Kuttor Attila, vagy sem. De ez eldöntött tény, szavazással ez lett az eredmény, így nincs okom megkérdőjelezni a döntést!

A nem magyar állampolgárságú edzőkkel kapcsolatban csak annyit tennék hozzá (elismerve nagyságukat, és azt, hogy itt a helyük!), talán túl sokan vannak! Nem a ő hibájuk, sokkal inkább itthon kell(ene) keresni a problémát, de a témában a szövetség, a magyar edzők és a klubok csak egymás bemocskolásával foglalkoznak, semmint értelmes párbeszédre törekednének. Mert tény az is, hogy az edzői szakma általános színvonala nem megfelelő!

Az utánpótlás játékosokról pedig azt mondom, hogy nagyon szurkolok nekik, örülök, hogy fiatalon máris bekerültek a szavazásba, és teljesítményükkel méltán hívták fel magukra a figyelmet, de azt is látom, hogy bizony - talán Domonikot kivéve - mintha nem lennének igazán jó helyen! Eddig állítottam bizonyos dolgokat, de ez inkább csak egy sejtés, amit remélem, hogy nem igazol az élet! Hajrá gyerekek!

Végezetül: gratulálok a szervezőknek, nagyon jó, hogy van ilyen díj, és évről-évre megrendezésre kerül az esemény, erre a munkára igazán büszkék lehetnek az nb1.hu-nál!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

 1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!