A téma Dzsudzsák Balázs. Előre bocsátom, semmit nem tudunk Balázsról, az esetleges Lokihoz történő igazolásáról, itt és most kizárólag elvi alapon eljátszunk a gondolattal, hogy a Bors által leírtak állnak, és Dzsudzsák tényleg a Lokiban folytatja. Na meg Korhut, akiről - állítólag - az izraeli sajtó egyértelműen állítja, hogy Debrecenbe igazol(t). Nézzük, ez mit jelentene!

 

Elsőre rögtön az ugrik be, hogy ha a két játékos a Lokiban folytatja, az jó hír a csapat szurkolóinak! Két okból; ezek az igazolások azt jeleznék, hogy van pénz lóvéra, és azt is, hogy két olyan játékos érkezhet, akik az NB2-ben bizony igencsak ütőképesek lennének. Ez pedig ahhoz kell, hogy mihamarabb visszakerüljenek az NB1-be.

Ez még akkor is így van, ha korábban - adatokon alapuló tényekkel bizonyítva -, hogy az arab ország bajnoksága valahol az NB1 közepe/alja körül van, hiszen Balázs ott egy jó játékosnak számít, ha jók az értesüléseim. Az persze kérdéseket vet fel, hogy ha így van, akkor miért nincs csapata, de ez egy másik kérdés! Ennek ezer oka lehet, és a mostani totálisan feje tetejére állt világban azt sem zárom ki, hogy ennek nem más az oka, mint az Emirátusokban igencsak intenzív járvány, illetve az ezzel szorosan összefüggő olajpiaci árak...

Ezért nem gondolom, hogy különösebben érdekes lenne ez a téma, de az már sokkal inkább fontos lehet, hogy mi lesz a válogatottsággal! Mert bizony Rossi mester egyértelművé tette több esetben is, hogy a másodosztályból nem hív be senkit (ld.: Feczesin). Ha következetes marad - márpedig legalábbis igencsak igyekszik! -, akkor a válogatott-szereplés elmarad... Igaz ez Korhutra is, aki persze közel sem számított az elmúlt években olyan alapembernek, mint Dzsudzsák.

És itt a nagy kérdés! Ha következetes marad Rossi, és nem hívja be Balázst a válogatottba, akkor azzal nyerünk, vagy veszítünk? Másképpen; a közeli jövőben játszott bolgárok elleni meccseken, és az esetlegesen azt követő pót-selejtezőkön mit tudna hozzátenni a 108-szoros válogatott középpályás?

Mérlegelni kell; ha pozitív eredményt valószínűsít Rossi mester, akkor szálljon be Balázs, ha viszont nem, akkor nem marad más, mint egy szép búcsúmeccs valamikor késő ősszel. Ez utóbbit egyébként is meg kell ejteni szerintem, mert én most annyit látok benne, hogy a pót-selejtezők esetében mérlegelés tárgya lehet a nemzeti válogatottban történő szerepeltetése. Ezt bízzuk persze Rossi-ra, én csak lehetőségeket mérlegelek.

Az én megértésem egy ilyen helyzetre (a Lokiban folytatja Dzsudzsák Balázs); A pót-selejtezőkre - alapos tesztelések, és a mindenkire egyformán érvényes sztenderdek teljesítése esetén - akár kivételt is tennék, ha én lennék a szövetségi kapitány. De! A továbbiakban - amíg nem élvonalbeli klubnál vagy megfelelő szintet jelentő külföldi klubnál játszik, és folyamatosan (!) -, biztosan nem hívnám be a következő mérkőzésekre, legyen az akár EB, vagy egy újabb selejtezősorozat, vagy akár barátságos meccs! Egyetlen kivételt tennék, ez pedig a búcsúmérkőzés - kérés esetén.

Azt nem tudom, hogy Rossi mit forgat a fejében, de én a helyében már biztosan elkezdeném - legalább fejben - a jövő csapatát építeni, és ha kijutnánk az EB-re én akkor is inkább egy épülőben lévő, közel sem kész csapattal mennék neki, mint egy olyan kifutó csapattal, aminek semmilyen kifutása nincs már. Ez ugyanis elvesztegetett idő lenne! Tegyük fel, hogy jobb eredményt ér el egy kifutó csapat. Ez mi lehet? Mondjuk egy olyan, mint a 2016-os. Szép eredmény, de igazán nem sokkal több, mint ha a csoportból nem kerülünk tovább. Lélektani szempontból persze fontos volt, és nem vitatható el senki érdeme, de - mint láttuk - nem volt, nem lehetett folytatás!

Amit viszont szeretnék; ha kijutunk az EB-re, akkor jó játékot szeretnék látni, az eredmény engem nem is annyira érdekelne. Mi az a jó játék? Támadó felfogású magabiztos játék, ahol a passzok nem a labdától való szabadulás nyomása alatt indulnak el, hanem tudatos támadásépítés részeiként valósulnak meg. Aztán ha ugyanezt, jobban csinálja az ellenfél, hát nyerjen, a jobbtól nem szégyen kikapni! De attól nincs nagyobb szégyen, mint lefosott gatyával a pályára lépni!

Szóval mindenki döntse el, hogy szerepeltetné a válogatottban Dzsudzsákot, vagy sem, a döntés úgyis egyetlen embernél születik meg (legalábbis nagyon remélem!), akit történetesen Marco Rossi-nak hívnak.

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!