Gondolom sokakhoz eljutott a hír, miszerint a Manchester United ultrái Ed Woodward házához vonultak, rendeztek egy pyró-partyt, bedobáltak egy-két üzenetet, mindeközben pedig az al-elnök haláláról szóló dalokat énekeltek. Ezek - akár külön-külön is - a világ jobbik felén bűncselekménynek minősülnek. De az ultrák nem "csak" Woodward-nak üzentek!

Persze, nem árt, ha van az üzenet befogadására alkalmas vevő is, és az sem árt, ha a közvetítő közeg olyan, amin az üzenet egyáltalán képes áthatolni. Sokszor megkaptuk már a "nyugaton már megoldották", meg tőlünk nyugatra bezzeg..." és hasonló kioktatásokat, így most nekünk kell szólnunk; a szurkolók nyugaton így kezelik az ártalmas figurákat! Akinek nem inge, ne vegye magára... Van persze bőven olyan, aki szerint ennek a bizonyos ingnek a tulajdonjoga nem lenne tisztázott, így most segítségükre leszünk! Az MLSz alibistái, a tao-fürdőt rendező klubok, a tudás-hiányos edzők, és a végtelenül elkényeztetett focisták közös, osztatlan tulajdonáról beszélünk!

Mert látni kell ám egy nagyon fontos, ámde agyonhallgatott tényt; a magyar szurkoló végtelenül türelmes, már-már elvtelenül megbocsátó, ugyanakkor rendkívül kitartó és hűséges! És hogy kapcsolódik mindez a MU al-elnökkel szembeni incidenshez? Ha nem lenne világos: az ok az volt, hogy a szurkolók Woodward-ot tartják felelősnek az utóbbi időszak eredménytelenségéért. Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy csapatuk mindössze az ötödik a PL-ben, brutális 33 pontos hátrányt felhalmozva a listavezető Liverpool-hoz mérten. Kezd már leesni? Arról van szó, hogy manchesteri fickóknak marhára nem tetszik az, hogy szakmai szarvashibákat követ el a klub vezetése, nevezetesen Woodward, aki az igazolásokért felel, de legalábbis az ő működésének eredménye, hogy a MU kerete - persze a PL szintjén! - olyan gyenge, amilyen...

A problémák nem most kezdődtek, de most éleződött ki a viszony a szurkolók és a vezetés között. Mikor kezdődött a hanyatlás? Kezdem ott, hogy Sir Alex Ferguson regnálása alatt, '1992-től 2013-ig minden évben dobogós volt a csapat, 12 alkalommal egyenesen bajnok lett. Sir Alec azonban szögre akasztotta a szerelést és 2013-tól a mai napig a MU legjobb helyezése egy Murinho-féle második hely volt, de inkább ott az 5-6 hely körül egerésztek, mint manapság is. Röviden; a bajok olyan 6 éve kezdődtek, és mára láthatóan elfogyott a türelem!

Manchesterben tehát hat sikertelen év komoly atrocitáshoz vezető elégedetlenséget váltott ki, mivel a klub kikerült az elit elitjéből! Nos - és most az említettek közül mindenki nyissa tágra elméjét, és értő figyelemmel koncentráljon! - a magyar labdarúgás 60 éve még az elit elitje volt, majd folyamatos (!!!) lejtmenettel mára a futottak még kategóriába került! Na nem ám csak úgy önmagától "sikerült" mindez! Az ing-tulajdonosok tehát hálát adhatnak az Égnek azért, hogy ennyire türelmes, együttérző a magyar szurkoló, azért meg örök hálát kell rebegniük, hogy ezek után még vannak elkötelezett football-hívők az országban! Csak nehogy végére érjen a türelem...

Figyelt mindenki?

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!