Vendégszerzőnk Ladislav készített interjút a ZTE kapusával. 2019-ben érkezett az akkor feljutást ünneplő Zalaegerszeg csapatához, idén pedig magabiztosan állta a sarat az MTK-ban nevelkedett fiatal hálóőr. Eddigi pályafutásáról, illetve terveiről kérdeztük Demjén Patrikot: 
 
Hogy lesz valakiből kapus? Mikor döntötted el, illetve nem bántad meg ? 
P: Nem bántam meg, de sokáig mezőnyjátékos voltam. Szokásos sztori, valaki a megsérült kapus helyére be kell állni, én voltam az aki jelentkezett és senki más, majd 'sajnos' bent ragadtam.
 
Esztergomi születésű labdarúgó vagy, utánpótlás szinten megfordultál az Újpest csapatánál is. Hogy kerültél végül mégis az MTK együtteséhez?
P: Hosszú történet. Újpesten kevés időt töltöttünk,  után átkerültünk a Dalnoki Jenő akadémiához. Végül onnan vették meg szinte az egész korosztályunkat. Ezek után végig jártam a korosztályos ranglétrát, bár sajnos nem tudtam felérni annak a bizonyos létrának a tetejére.
 
Mindössze 7 alkalommal őrizhetted az MTK hálóját hiszen megfordultál kölcsönbe a Dorog, és a Budaörs csapatánál is kölcsönbe. Gondolom van benned hiányérzet, de mégis hogy értékeled az MTK-s időszakodat? 
P: Mindig jó élmények jutnak eszembe az MTK-ban eltöltött évekről. Itt sikerült megalapozni azon a képességemet is, amiben szerintem jó vagyok. Sok jó emberrel és szakemberrel találkoztam ott, akik segítették végig az utamat! Külön kiemelném nyilván a kapusedzőmet Pleskó Lászlót aki az egész időszakom alatt támogatott és jól felkészített. Ellenben van a másik oldal is. Nem sikerült az első osztályban a kapuban állnom. Nagy vágyam volt, hogy ott legyen meg az első, de végül  nem kaptam meg a lehetőséget. 
 
Végül a közös kaland 2019 nyarán ért véget, ekkor szerződtél át az akkor (még) szintén másodosztályú ZTE csapatába.  Olvasva az akkor adott nyilatkozatodat bejött amiért Zalába igazoltál? Milyen célokkal mertél nekivágni az NB1-es kalandnak? 
P: Céljaim között szerepelt többek között, hogy magabiztosságot sugallva kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsak a szezonban. Nem utolsó sorban legyen minél több Clean Sheet(kapott gól nélküli mérkőzés) szám szerint a terv 7 volt, de 9 lett szóval elégedett vagyok.
 
Térjünk át az idei szezonra, hiszen az biztos hogy egy újabb izgalmas bajnokságot tudhatunk a hátunk mögött. Hogy értékelnéd a 19/20-as szezont? 
P: Úgy gondolom sikerült elérnem a célomat. A tavaszi szezonra már kezdtem azt érezni, hogy a csapat bízik bennem és tudja, hogy ha az ellenfél veszélyes helyzetbe lép akkor ott vagyok és nem lesz belőle gól. Magabiztosra sikerült, kevés hibával hoztam le a szezont. Ezt szeretném folytatni a következő szezonban is, de ehhez sok edzés és munka kell.
 
Miként élted meg a vírus első hullámát, illetve azt követő visszaállást? 
P: Szerencsére a családban és a baráti körben sem volt érintett, így azért egyszerűbb volt feldolgozni. Viszont  nyilván egy ilyen helyzet nem könnyű. Nekem személy szerint jól jött a vírus miatti kényszer pihenő. Volt egy térd fájásom, ami szerencsére elmúlt, köszönhetően a pihenőnek.
 
Nem elég hogy újonc csapat, tavasszal új edző került a kispadra(aki időközben tovább is állt) Milyen érzés volt Dr. Dobos Barna illetve Márton Gáborral együtt dolgozni? Illetve mi volt a különbség a két edző játékában ami miatt végül nem az épp hogy benn maradást , de egy 7. helyet sikerült szerezzetek?
P: Véleményem szerint annyi volt a legnagyobb különbség, hogy a tavaszi szezonra a csapat egybe érett és mindenki bízott a másikban. Stabilabbak lettünk Márton Gábor-nál, kevesebb gólt kaptunk rögzített szituációkból és beadásokból. Barnánál rendben volt a játékunk, de nagyon sokszor gyermeteg hibákat elkövettünk el. Többször  veszítettünk pontokat az utolsó pillanatokban ami miatt van bőven hiány érzete az embernek. Összességében a tavaszi szezonra erősebb csapat lettünk mentálisan is ás fizikálisan is ezért tudtuk elérni a céljainkat.
 
Ha már szóba került a hetes szám, akkor meg kell kérdezzem, hogy a szurkolók, miként élték meg 7 év vegetálás után az NB1-es (eddigi) kalandot? Hogy érzitek mennyire voltak elégedettek veletek ? Hiszen kívülről úgy tűnt szépszámú közönség kíváncsi a játékotokra.
P: Zalaegerszegen szeretik a focit, főleg a szép támadó futballt. Egész évben sikerült kreatív, kombinatív játékot mutatni ami azt eredményezte, hogy egyre többen lettek kíváncsiak a játékunkra és nem csak a hazai szurkolók, hanem a semleges nézők is.
 
Személy szerint mennyire találtad meg a helyed a ZTE-ben illetve Zalaegerszegen? Tettél idén érte, hogy te is kapósabb legyél az NB1 „húspiacán” . 
P: Nagyon jól sikerült a beilleszkedésem is. Tudtam fontos szituációkban jó teljesítményt nyújtani, ami megkönnyítette ezt. Úgy érzem idén sokat tettem érte, hogy egyszer majd elismerjék a pályán mutatott teljesítményem. Ám  nagyon hosszú út áll előttem, és ezért még nagyon sokat kell tennem. Viszont egyelőre jól érzem magam Zalaegerszegen és szeretnék a következő szezonban is jó teljesítménnyel hozzájárulni a Zete sikeréhez.
 
2015 egy fontos év volt, ha jól sejtem mind neked mind pedig a magyar foci szurkolóknak. Nagy örömünkre újra világeseményen bizonyíthatott egy utánpótlás korosztályos válogatottunk.(2015-ös újzélandi vb, Magyarország a Nyolcaddöntőig jutott)  Milyen volt ezt személyesen megélni? 
P: Fantasztikus érzés volt. Sajnos pályára nem léptem azon a tornán, de a körítés ahogyan kezelik a játékosokat az egyszerűen elképesztő. Ez az az érzés szerintem ami miatt valaki focistának áll. Kis siker a magyar focinak, de úgy gondolom ott is bizonyítottuk, jó futballt játszva szép eredményeket érhetünk el.
 
Abból a korosztályból jó páran messzire jutottak, elég Zsótér, Kalmár, Vida, vagy Nagy Ádám nevét említeni, de ki nem felejtendő a Bundesliga magyar tehetsége Sallai Roland neve sem. Az egy ilyen jó évjárat volt, vagy Storck mester rakta ilyen jól össze a csapatot? 
P: Mindkettő. Tehetséges játékosok alkották azt a keretet, de a mesternek is sikerült remekül összetenni a csapatot. Nem hiába jutottunk tovább a csoportból. A továbbjutástól sem álltunk messze a szerbek ellen, de végül elmaradt a bravúr. Szeretnék a következő név lenni ebből a csapatból akik messzire eljutnak karrierjükben.
 
Ha eddigi pályafutásodra kellene visszatekintened meg lennél magaddal elégedve vagy maradt benned hiányérzet? 
P: Mindig van bennem hiányérzet, van amit másképp csinálnék. De elégedett is lehetek, hiszen első osztályban játszhatok és még fiatalnak mondhatom magam(22 éves). Nem akarok semmit se elkapkodni, szépen lépésről-lépésre szeretnék haladni.
 
Vannak-e hosszútávú terveid, és ha igen mik? Hiszen jelenlegi kontraktusod még 2023-ig szól. 
P: Válogatott szeretnék lenni. Aki elkezdi ezt a sportágat mindenki álmában ott szerepel, hogy a Nemzeti 11-ben szerepeljen, nekem is ez a legnagyobb álmom. De először az U21-ben szeretnék jó teljesítményt nyújtani, hogy felfigyeljenek rám. Majd egyszer szeretnék külföldön is játszani, egyelőre a Zetére koncentrálok és itt akarok meghatározó játékos lenni.
 
Tudom, hogy még nagyon korai kérdés, de milyen célokkal lehet nekiindulni a következő szezonnak? Egyéni, és csapatszintre is gondolok egyaránt.
P: Egyénileg nem akarom alábbhagyni a tavalyi szezont. Szeretnék tovább fejlődni és a csapatot segíteni minél több meccsen és ha lehet az egész szezont végig játszani. Csapatunkban sokan kicserélődnek, ezért először összeszokni minél hamarabb és utána ugyanazt a támadó futball játszani amit tavaly.
 
Mind Patriknak, mind pedig csapatának sikeres és sérülésmentes szezont kívánunk!
Van véleménye a cikkről? Írja meg!

További tartalmakért kövesse a Semleges Térfél adásait illetve a Ladislav bemutatja fb. oldalt!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!