"Miután a honfoglaló magyarok birtokba vették a mai Nyugat-Magyarországot, az itt lévő hegyeket, erdőket, folyókat védelmi vonalként használták fel." Igen, az Őrségről van szó, arról a területről, ami ugyan Vas-megye része, nekem, az odalátogató "külsősnek" mégis inkább Zalaegerszeghez tartozónak tűnik. Most lehet, hogy a helyiek nagy felháborodással olvassák soraimat, de van egy jó hírem; a nyugati végek védelmére megérkezett a könnyűlovasság, Dragóner Filip személyében!

De várjunk csak! Mintha valami változott volna! A könnyűlovasok nem csak védekeztek, nem "csak" tartották a határokat, hanem bizony támadásaikkal, martalóc portyáikkal jó pár találatot vittek be a határ túloldalán az ellennek! És most pontosan ez történik; egy fiatal, életerős támadó érkezik, aki bizony egy olyan család sarja, amely támadásban és védekezésben is komoly erőket vonultat fel!

Filip édesapja ugyanis az a Dragóner Attila, aki három részletben tíz évig szolgálta a Fradit, méghozzá belső védő pozícióban. Fai, Filip nem esett messze a fájától, de azért amennyire csak lehetett kilépett a lombok árnyékából; egészen a középcsatár pozícióig "gurult"! Apja biztosan nem neheztel ezért, már csak azért sem, mert kisebb fia, Áron bizony belső védő - és nem is akármilyen! Az U17-es korosztály egyik legjobbja a Fradiban nevelkedő srác, nem csoda, hogy tavaly az U16 válogatott is stabilan számított szolgálataira! Micsoda öröm lehet egy apának, hogy fiai követik! Ennél már csak az lenne nagyobb öröm, ha az "öreget" alaposan túlszárnyalnák!

Ennek ugyan még nem jött el az ideje, de Filip immár jó pályán van; a Fradi második csapata után Nyíregyházán, majd Mezőkövesden (kölcsön alapján Szeged) focizott eddig, és az NB2-ben 70 meccsen 17 gól, 9 gólpassz a mérlege, míg az NB1-ben az eddig neki jutott 4 meccsen is szerzett 1 gólt! Mondhatja bárki, hogy ez nem egy veretes mérleg, de én erre azt mondom, hogy 22 évesen ez már egyáltalán nem rossz, de tény, hogy a nagy kiugrás még nem jött el.

Helyesebben; eljött az idő, most kell megmutatni országnak, világnak, hogy Sallói István megint gyöngyszemre lelt, hadd fogják a fejüket a Fradinál, mert három éve elengedték! Nekem a semleges szurkolónak remélem az öröm marad, mert ismét láthatok egy fiatalt, aki bizonyít, és játékával minden kétkedőt meggyőzve felhívja magára nagyobb klubok, külföldi menedzserek figyelmét.

Sok Sikert Filip!

 

Ui.:

der Dragoner

jelentése: dragonyos, könnyűlovas

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!