A Diósgyőr belső védője az utóbbi 2-2,5 évben valami olyat tett, amire csak kevesen képesek! 2018-ban mutatkozott be az U17-es válogatottban, azóta kirobbantani sem lehet a nemzeti korosztályos csapatokból, és... idén május végén az NB1-ben is bemutatkozhatott. De még hogy! Nézzük!

 

A Diósgyőr évek óta először olyan helyzetből várta a végjátékot, hogy nem kellett különösebben izgulni a kiesés miatt, sőt, a dobogó sem tűnt elérhetetlennek egy ideig. A végén aztán nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt a szurkolók szerették volna, ugyanakkor tény, hogy kimutatható fejlődésen ment keresztül a csapat Feczkó Tamás irányítása alatt.

A sűrű menetrend okozta sérülések, és az a kényelmes pozíció, amit év közben kiharcolt magának a miskolci alakulat, kikényszerítette/segítette Szűcs Kornél bemutatkozását. Edzője biztosan nem csalódott, a bemutatkozás ugyanis olyan jól sikerült, hogy a forduló válogatottjába is bekerült az ifjú belső védő!

szűcsk cikkbe

A továbbiakban még négy meccsen játszott a 2019/20-as bajnokságban, ahol ugyan nem volt túl szép a mérleg (10 kapott és mindössze 4 lőtt gól), de ez aligha a még most is 18 éves védő hibája volt! Sokkal inkább annak tudható be, hogy a szakmai vezetés kísérletezett, a jövő csapatát próbálgatta, illetve sérülések miatt is hiányoztak páran. Arról nem beszélve, hogy a Debrecen elleni, igencsak furcsa (mondjuk így, de tudjuk, miről van szó...) meccs után volt némi retorzió...

De vissza a fiatal védőhöz! Korábban kooperációs kölcsönben Barcikán szerepelt, de az NB2-ben sem volt sok meccse, de ez neki elég volt az első meccsén bekerülni a forduló válogatottjába. Hogy lehet ez? Nem nagyon tudom mással magyarázni, mint azzal, amit maga a játékos mondott; "Édesapám álmát is megvalósíthattam". Igen, a már sokat emlegetett elköteleződésről, a klubszeretetről, a helyi hősökről van szó! Ők azok, akik nehéz helyzetben is megállják helyüket, ők azok, akik az utolsó utáni percben is tudják mozgósítani a gyakran már nem is létező energiáikat, és végül ők azok, akik a szurkolók kedvencei, a klub ikonjai lesznek!

Ettől ugyan Szűcs Kornél még messze van, de nem árt, ha tudja, milyen kivételes helyzetben van! És bizony vannak elvárások, lesznek kritikák és nehezebb időszakok, de azt az előnyt, amit a sorstól kapott (meg önmagától, a kemény munka által!), soha nem fogja behozni egy légiós, vagy egy olyan hazai játékos, aki az ország összes csapatában megfordult már utánpótlás korában...

Sok sikert, minél több kapott gól nélküli meccset Kornél!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!