Kedden vált hivatalossá a hír, miszerint a lejáró  zalaegerszegi szerződésű Kocsis Gergő, a lengyel első osztályba(Ekstraklasa) való frissen feljutó  Podbeskidzie Bielsko-Biala csapatához igazolt. Ladislav vele készített interjút.
 
Mindenképp külföld volt a  cél? Illetve milyen elvárásaid vannak az új klubodban? Feljutó csapathoz igazoltál, cél a bennmaradás? 
Inkább külföldre szerettem volna igazolni. Itthonról is voltak megkereséseim, NB1-ből 2-3 lehetőség lett volna. Viszont  az mérvadó volt, hogy a hazainál egy erősebb ligából kaptam lehetőséget. Bízok benne jó helyre kerültem . Hivatalosan célkitűzés a top10, a vezetők azt mondták még jó pár játékos fog rajtam kívül érkezni. Viszont az alap mindenképp a bennmaradás hiszen az újonc csapatoknak ez az elsődleges feladata.
 
Megfordultál szlovák, cseh, német földön is . Milyen tapasztalatokat illetve különbségeket észleltél eddig? 
Németországot nyilván nem lehet egy lapon említeni a másik kettővel. Sokkal nívósabb bajnokságokat képviselő ország. Jócskán agresszívabb , gyorsabb játékot játszanak úgy vettem eddig ki. Ám az, hogy itt mi lesz pontosan az kiderül. Ellenben az  fix, hogy a pályán a test-test elleni párharcok és a kőkemény összecsapások dominálnak. A cseh a második legerősebb szerintem ha választanom kellene a szlovák-cseh párosból , hiszen az elmúlt években a top csapatok is a nemzetközi porondon is szépen szerepeltek. Viszont a lengyel is ott van a cseh közelében. 
 
Hogy kerül egy pesti fiú Tatabányáról az Augsburg csapatába?
Amikor felkerültem az MTK-ba a ott az ifibe ezüstérmesek lettünk az európai döntőben. Először a budapesti, aztán európai mérkőzésen játszhattam. A döntőre végül nem utaztam el , mivel az európai meccsen úgy alakult a játék, hogy volt két-három komoly lehetőségem. 14 évesen komoly csapatok, például a Milan, Olympiacos, Stuttgart keresett meg. Édesanyámék úgy döntöttek , mivel általános iskolában németet tanultam menjek Stuttgartba. Mint utólag kiderült olyan  világválogatottak mellett játszhattam, mint  Kimmmich, Gnabry, Werner, vagy éppen  Kolasinac. Egy nagyon jó társaság , sok tapasztalat szerzéssel. Sajnos utána eljöttem onnan de ez már más kérdés. 
 
Hogy érzed miért nem jött össze a még sikeresebb német kaland ?
Hazahívott a Videoton, és úgy gondoltam hogy 19 évesen egy európai porondon való szereplés nagy lehetőség lenne. Végül sajnos nem tudtam meghatározó lenni a sok válogatott játékos mellett.
Ami nálam nagyot szemet szúrt a statisztikáidat böngészve, az az elmúlt időszakban történő sűrű klubváltásaid. Mennyire lehet ezt a vándormadár életmódot élvezni?  Illetve hogy érzed mi lehet ennek az oka? 
Eddigi felnőtt pályafutásom alatt mindenhol rövidtávú szerződéseket kötöttem. A ZTE-nél például hosszú távra terveztem volna, de az élet mást hozott. Sajnálom, hogy ez a csapat feloszlott nagyon jó társaság jött össze . Voltak rosszul sikerült igazolásaim is,  de volt hogy sérülés miatt jöttem el , vagy kölcsönbe pl. a DVTK-ba. Sajnos a cseh kaland rosszul sült el. Volt ahol nem éreztem jól magam ellenben összességében mégis mindenhonnan pozitívan jöttem el. 
Mennyire lehet megszokni ezt a sűrű környezetváltozást? 
12 éves korom óta ebben élek, muszáj volt hozzászoknom. Igazán már fel se tűnik.Személy szerint a DVTK-s korszakban ismertelek meg a pályán, viszont azt idáig nem tudtam , hogy 16-ban te a Vasasban is vettél részt próbajátékon.
 
Elgondolkodtál akkor hogy a fővárosi csapathoz szerződsz?
Nagyon közel voltam a megegyezéshez, nem csak próbajáték volt. Ám sajnos rajtam kívülálló okok miatt nem tudtam odaszerződni.
 
Az elmúlt 1,5 évet végül a ZTE csapatában töltötted, a héten készítettem Demjén Patrikkal is egy interjút, te hogy értékeled az elmúlt 1,5 évet illetve az idei szezont? 
Nb2-be sikerült egy nagyon jó félévet eltöltsek. Sokat jelentett, hogy fel tudtam építeni magam mind fizikailag, mind pedig mentálisan. A feljutás után impulzusváltozást fel kellett vegyük. Összességében úgy érzem hogy jól játszottunk az egész szezonban. Már Dobos Barnánál is jól játszottunk, ám ott a befejezésekbe mindig hiba csúszott. Majd a tavaszi félévben hála az égnek fordult a szerencse. Egy edzőváltás elsülhet jól, és rosszul is. Nekünk pozitívan hatott az impulzusváltás, annak ellenére, hogy Barna remek munkát végzett. Gábor bizonyította már korábban hogy fel tud rázni csapatokat. Ami talán plusz volt, hogy ráfeküdt a befejezésekre.
 
Tényleg ennyire jó páros volt a Márton-Takács duó? 
Segédedzőként Taki (Takács Lajos) foglalkozott velünk mentálisan próbálta oldani a feszült hangulatot, ők nagyon jó párost alkottak, mind a kettőjük nagyon sokat tettek hozzá a bennmaradáshoz. 
 
#amunkamegállhatdeénnem olvasható a közösségi média felületeiden, ahol egyébként az aktívabb labdarúgók közé tartozol. Nevezhetjük ezt filozófiának? Mióta tart ez?
Zalaegerszegen Bobál Gergővel voltunk a mókamesterek, ott születtek ezek a mondások. Valóban szeretek edzeni is. Melós játékosnak tartom magam. Szeretek magammal foglalkozni, ez is én vagyok , aki ismer tudja.
 
Külföldön sokan videókat csináltak, ám te másképp vészelted át a bezártságot. Erről mesélnél kicsit ?
Az egyéni edzéstervek mellett, beszereztem egy teqball asztalt és nagyon megszerettem. Sokat játszok vele, és éreztem is hogy nagyon sokat segített a pályán. Az  egy délutáni 1000 labdaérintés megfizetődött a pályán, hiszen azért nem csak a monoton kondi rész.
 
Mi a helyzet a kaposvári legendával TipszmixCsabival? 
Nagyon jó viszonyt ápolok vele, sokat beszélgetünk legfőképp a fociról. Viszont az biztos, hogy üde színfoltja a magyar focinak, akit szinte már tényleg mindenki ismer.
 
Az utánpótlás válogatottakban megcsilloghattad tudásodat, majd végül Storck mester meghívót küldött és az Elefántcsontpart ellen készülő  keretben is helyet kaptál. Hogy élted ezt meg? Mit tippelsz mi kell egy újabb behívóhoz? 
Végig jártam az összes utánpótlás válogatottat szóval szerencsésnek mondhatom magamat. Mivel az utánpótlásban találkoztunk, így ismerte a játékomat. Így köszönhettem a bizalmat a keretbe kerülésnél akár csak több fiatal. Ahhoz hogy újra akár csak képbe kerülhessek alapembernek kell legyek és jó formában kell legyek , és akkor TALÁN van esély.
 
Ha most kellene az eddigi pályafutásodat értékeld , mennyire lennél elégedett? Lenne amit utólag másképpen csinálnál?
Őszintén szólva nem vagyok egyenlőre megelégedve! Egy 10es skálán 5-öst , 6-ost tudnék adni. Ha valamit  másképp csinálnék az, az valószínűleg az  lenne, hogy nem jöttem volna haza 18-19 évesen. Akkor ott  nagy kapuk előtt álltam, és tovább tudtam volna ott tovább fejlődni.
Bemutatkozni a válogatottban, és az adott klub csapatomban meghatározó játékossá tudok válni. 
 
A lengyel kalandhoz és további pályafutásodhoz sok sikert kívánunk!
Van véleménye a cikkről? Írja meg!

További tartalmakért kövesse a Semleges Térfél adásait, illetve a Ladislav bemutatja fb. oldalt!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!