Tegnap a Sepsi OSK történetében először kupadöntőt játszott. Az ellenfél egy igen kevéssé szerethető figura tulajdonában lévő, magát mostanság FCSB-nek nevező alakulat volt. A Sepsi harcolt, küzdött, ahogy azt kell, de végül vereséget szenvedett. Azaz dehogyis! Már az is egy komoly mérföldkő, hogy a döntőig eljutottak! És ez nem lózung! Azért nagy fegyvertény mindez, mert egy olyan közegben játszottak egy csúcs-meccset, ami a legkevésbé sem nevezhető barátságosnak... Mondjuk ki nyíltan; hol kimondva, hol kimondatlanul a pokolba kívánják testvéreinket. Ebben pedig éppen az ellenfél tulajdonosa az egyik élenjáró, habzó szájjal önti a médiába válogatott trágárságait a székelyekre, a magyarokra, kit hol ér! De a fickó említést nem érdemel, van más, amit viszont el kell mondanunk!

 

Most mi is kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy milyen az, amikor a vendéged beköltözik a nappaliba, neked meg azt mondja, örülj, ha a fészerben meghúzhatod magad! Szerencsére sokan vannak, akik nem költöznek a melléképületbe, hanem szépen megvárják, míg az elmeháborodott vendég egyszer lelép, és persze nem marasztalják. Amilyen az adjon Isten... ez ilyen egyszerű! Innen nézve... Mert bizony ott, Erdélyben sokszor nem olyan nagyon vicces, ami történik! Ebből kaptunk némi ízelítőt, elmondom hát hogy jártunk...

A történet azzal kezdődött, hogy a mérkőzés előtt hetekkel tervezgettünk egy élő adást, egy amolyan meccsnézést, hiszen székely testvéreink amúgy sem mehettek a stadionba a vírushelyzet miatt, mi pedig - ha nincs élő tévés közvetítés - talán tudtunk volna segíteni páraknak abban, hogy mégis láthassák a mérkőzést. Van érdeklődés bőven, ez tegnap kiderült! Szerencsére az MTVA megállapodott a közvetítésről, így lefújtuk az online közvetítést/meccsnézést. Igen ám, de a meccs napján, a kezdés előtt nem sokkal közölték; nincs közvetítés, mert a megállapodást megkötő fél nem jogtulajdonos, így persze nem is adhatja el azt! Azt tudni kell, hogy egy ilyen megállapodás azzal kezdődik, hogy a két fél nyilatkozatot tesz arról, hogy;

- az eladó fél jogtulajdonos, így értékesítheti a közvetítési jogot, és ezért egy kialkudott ellenértékre jogosult,

- a vevő fél pedig nyilatkozik, hogy milyen csatornákon, milyen földrajzi lefedettséggel kívánja megvalósítani a közvetítést.

Nos, a helyzet úgy áll, hogy kiderült, a jogtulajdonos nem rendelkezik a közvetítési jogok felett... Mi történhetett? Vagy egy kókler akart egy piszkos trükkel milliókat kicsalni a jóhiszemű vevőből, vagy pedig - ha nem egy csalóról van szó.... -, az eladó hazudott a jogok tulajdonlásával kapcsolatban, esetleg szóltak egy déli, kóborkutyáktól hemzsegő nagyvárosból, hogy nincs közvetítés, és kész! Nem tudjuk, hogy melyik áll a legközelebb a valósághoz, de bármelyik is, pontos képet rajzol az eladóról, és arról a közegről, amit képvisel, és amiben a Sepsi sokszoros közegellenállással kell közlekednie! Sebaj, nem lepődtünk meg, ezredszer bizonyítják pitiánerségüket, így pót-megoldást kerestünk! Az élő közvetítést már nem tudtuk összehozni. Ahhoz azért komolyabb előkészületek kellenek, mert pár perc alatt ugyan összedobunk valamit, de ez a megoldás az eseményhez méltatlan lett volna.

Gyors telefonok, pár bejegyzés, és - olvasói/nézői segítséggel - sikerült két helyet is találni, ahol végül megnézhette a meccset, aki feltévedt oldalunkra. Ez persze nyilván a töredéke annak, mint aki a tévében nézte volna az összecsapást, de amit tudtunk, kihoztuk a dologból. OK, megy a meccs, és azt vettem észre, hogy tőlünk dél-keletre kissé még hajlékonyabbak a szabályok, mit a határ ezen oldalán. Pedig nálunk is sikerül a időt és teret görbíteni időnként... De ezt is tudtuk, ez afféle népszokás, amolyan hagyományőrző alapon megy - régen sem volt másképp!

Persze mindig van lejjebb... Történt, hogy sokan nem értettük, mit is írogatnak chat-falon, ezért megpróbáltuk élvezhetőbbé tenni a beszélgetést. Szurkolói rigmusok, buzdítás, leggyakrabban csak egy Hajrá SEPSI!, vagy SEPSI! beírások születtek, mire letiltották a hozzászólás lehetőségét! Atomi szintű kicsinyesség, hiszen ezzel megüzenték; úgy hiszik, hogy amit nem látnak, az nincs. A lányom háromévesen már tudja, hogy ez nem így van, de úgy tűnik, ez más szellemi körökben nem ismert tény. Nem baj, a meccset néztük (én hallgattam is - még mindig fáj a fejem...), ahol egyre jobban lehetett látni, a Sepsi játékosai nem bírják végig a meccset.

letiltva

Persze az csak véletlen, hogy az előző meccse elmaradt az ellenfélnek, mert ellenfelénél, szeku egykori csapatánál tarol a koronavírus. Gyógyulást nekik, ha meg nem betegek, nem is gyógyuljanak - ezt meghagyjuk a lelkiismeretüknek, ha van, nem érdekes. A lényeg, hogy a 70. perctől nem volt sok esély, látszott, hogy a játékosok a térdükön járnak. Jó hír, hogy így is csak egy gólra meg egy kapufára volt képes a hazájában méltán világhírű ellenfél, mert ez megmutatta, hogy ha jobbak is voltak ezen a meccsen, a Sepsi nem az a csapat, aki feladja a meccset. Nem ilyenek, mert tudják kit, kiket képviselnek!

Figyelem! Nem sajnáltatom magunkat, nincs miért! Az egészet csak azért írtam le, hogy lássátok, még ilyen apróságokban is milyen képtelenségeket művelnek arrafelé azzal, aki magyar! És ha ezt most nagyon sokkal megszorozzátok, és elképzelitek, hogy ezt minden nap, a nap minden percében érzitek (mert érztetik!), akkor talán valamicskét kapizsgáltok abból, milyen komoly erőt képviselnek székely testvéreink, és milyen komoly tett az, hogy magyarként léteznek!

Összességében azt láttam, hogy a foci fejlődése arrafelé az utóbbi években megrekedt, és most egyáltalán nem láttam iramban, vagy bármi másban nagy különbséget a honi focival összevetve. Azaz, dehogynem! Csak most épp fordított előjellel! Szerintem a Fradi igencsak jól járna, ha a Barca nevét karikírozó csapatot kapná ellenfélnek. Oda-vissza több góllal el lehetne őket küldeni, ahova valók. Jó időre! Persze az éremnek két oldala van; a Sepsinek is erősödnie kell, mert az eddigi töretlen fejlődés után most egy olyan szintet kell meglépni, ami talán nehezebb, mint az eddig megtett út volt! De lehet, hogy tévedek, és most nem is cél egy gyors továbblépés, és lehet, hogy a stabilitás sokkal többet ér.

Nos, erről meghallgatjuk a szurkolókat és sort kerítünk arra is, hogy Diószegi Lászlót is megkérdezzük arról, milyen terveik vannak, mit céloztak meg a következő bajnokságra (ami lehet, hogy el sem indul időben...).

HAJRÁ SEPSI!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!