Szolnokon nem ma kezdték a focit. A klub immár több, mint 110 éves múltra tekint vissza, az egyesület Papp Dénes MÁV főmérnök kezdeményezésére 1910. május 11-én alakult 23 taggal. Azóta sok szerelvény megfordult a Szolnoki Rendezőn, de olyan gyorsan még egyik sem közlekedett, mint Kotula Máté! A bal oldali védő eddig pályája nem feltétlen különleges - ha nem nézzük a korát! Mert bizony a még mindig csak 18 éves játékos ott van a Mezőkövesd első keretében!

 

De nem itt kezdődik a történet. Az még Szolnokon indult, abban a városban, ahol - mint írtam - van bizony hagyománya a focinak. Nem véletlen, hogy két ős-szolnoki edző keze alatt lett előbb NB3-ban, majd pedig az NB2-ben is a csapat motorja a bal oldalon! Tóth Tibor és Csábi József azok, akik egyengették pályáját. Utóbbi nyilván ismertebb, de előbbi is szerepelt pár meccsen az NB1-ben, mielőtt edzőként is szerepet kapott Szolnokon!

Mondom, van folytonosság, és abban is biztos vagyok, hogy nem Kotula az utolsó, aki ebből a műhelyből kerül az élvonalba (vagy még feljebb!). De most még lépjünk kicsit vissza az időben!

Nem kell sokat „időutazni”, hiszen a játékos nem csak a pályán gyors, hanem szakmai előmenetelét tekintve is jó pár kortársát megelőzi! Ugyanis nem egészen két éve volt az a nap, 2018 augusztusában, amikor a Nyírbátor ellen először kezdett a felnőttek között - akkor az NB3-ban. Akkor ősszel ugyan csak összesen három meccs jutott neki, de tavaszra már annyira ráérzett a ritmusra, hogy további hét meccsen segítette csapatát az NB2-be kerüléshez!

kotula1

Ez a kép azért nem ma készült... :-)

Biztosan megfelelt, mert aztán az eggyel magasabb osztályban nem, hogy kisebb szerepet kapott, hanem egyenesen alapemberré vált! A 2019/20-as csonka bajnokságban a csapat által lejátszott 26 meccsből 21-en szerepelt! Ez mi, ha nem villámsebesség? És ez nem a történet vége, sőt leginkább még csak az indulás, hiszen pár napja jelentette be a Mezőkövesd, hogy szerződteti a fiatal magyar játékost!

Nem lennék meglepve, ha az időnként kísérletező kedvű Kuttor Attila kipróbálná az élvonalban is, de tudom, hogy azért ez nem ilyen egyszerű. Elég sok körülménytől függ, hogy mikor tud bemutatkozni az NB1-ben, de ahogy eddig dolgozott, abból kiderül; rajta nem fog múlni semmi! Márpedig az az alapja mindennek. A körülményeket, másokat, a szerencsét/szerencsétlenséget csak azután illik emlegetni, ha biztosak vagyunk benne, hogy magunk mindent megtettünk!

A történethez tartozik, hogy nem ez az első eset, amikor Szolnokról távozik Kotula Máté, hiszen három évig (14-17 éves koráig) a Felcsút labdarúgója volt. Abban biztosak lehetünk, hogy ott jó szakmai alapokat kapott, de azt is el kell mondani, hogy mindez a szolnoki előélet nélkül nem teljesedhetett volna ki! Ez az a hely ugyanis, ahol kezdett, és ez az a hely, ami lehetőséget biztosított neki a nagy ugráshoz!

Most olyan helyre került, ahol játszós a foci, így biztosan lesz lehetősége sok újdonságot megtanulni! Sok sikert az ifjú balhátvédnek!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!