A Halinak komoly szüksége van védelme megerősítésére, mert bizony a 2019/20-as csonka bajnokságban 27 meccsen kapott 34 góljuk nem éppen csúcskategóriás teljesítmény! Persze ez nem csak a közvetlen védelmen múlik, ma már mindenki támad – és mindenki védekezik. De látni kell, hogy Szombathelyen most két olyan belső védő próbálja megállítani az ellenfelet, akik mintha inkább már pályafutásuk végéhez közelítenének, semmint a fiatalos lelkesedést, kirobbanó erőt képviselnék. Ne értse félre senki, Devecseri Szilárd és Németh Milán nem ősöreg, de gondolni kell még időben pótlásukra. Itt az idő, Mocsi Attila érkezik!

 

A történet Felvidéken, Lakszakállason kezdődött. Mocsi Attila itt született, de még csak 11 éves volt, amikor már az ETO igazolt játékosaként máris 16 mérkőzésen szerepelt a korosztályos csapatban. Ennél kevesebb meccset aztán – bárhol is szerepeljen! Merthogy 20117-ben elhagyta az ETO-t, Fehérvárra igazolt, ahol a korosztályos csapatok alapembereként már nem csak klubjában, hanem az utánpótlás válogatottakban is komoly szerepet vállalt a sikerekből!

Bizony, U16-tól az U19-ig nem kevesebb, mint 32 mérkőzésen szerepelt nemzeti színekben. Ez pedig még akkor is nagy dolog, ha sokan azt gondolják, a magyar utánpótlás válogatottak nem szerepelnek valami fényesen. Erre legjobb bizonyíték, hogy Szoboszlai Dominikkal együtt annak az U17-es nemzeti csapatnak volt tagja, ami 2017-ben a hatodik helyen zárt a korosztályos EB-n! Érdekes lehet, hogy kora ellenére most az egyik legnagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékos lehet Szombathelyen!

mocsi cikkbe

Ez bizony nem semmi, és kell is a segítség a Halinál, hiszen a félbemaradt bajnokságban épp csak bennmaradtak… És ugye az világos, hogy Szombathelyen nem az a cél, hogy valahogy megkapaszkodjanak a másodosztályban? Az lehet ugyan, hogy ez nem lesz egyszerű menet, de éppen az olyan fiatalokra lehet majd építeni, akik akár hosszú éveken keresztül szolgálhatják a csapatot, mint a belső védőként kiváló Mocsi Attila. Persze – tegyük hozzá! – nincs sok ideje a klubnak, mert ha pár éven belül nem tudnak komolyabb alternatívát kínálni kiváló fiatal védőjüknek, könnyen előfordulhat, hogy fejlődése messze lekörözi a klubot!

Én azt remélem, hogy ez a lekörözés azzal együtt is bekövetkezik, hogy a Hali feljebb lép, mert Attila olyan szédületes tempóban fejlődik, hogy senki nem lépes tartani vele a tempót! Sok sikert, és nagy meccseket kívánok az örök riválisok ellen – legyen az bajnoki, vagy éppen válogatott mérkőzés!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!