Ladsilav írása a Munkás küzdelmeiről életbenmaradásáról. A Mecsek aljáról sok tehetség került ki. egy igazi alakatóműhely volt mindig. Garami, Gera, Dárdai,  Márkvárt , Bódog és sorolhatnánk. Nagyon szeretnénk, hogy ismét helyükön legyenek az első osztályban, ebben egyetértünk a szerzővel . Köszönjük az írást. 

 

2015 fekete betűkkel került bele a baranyai fociszimpatizánsok emlékeibe. Az apropója nem más volt ennek mint az, hogy az MLSZ létszámcsökkentést szeretett volna a bajnokságban véghez vinni. Ám sajnos (nihil) módon, nem az utolsó 4 csapatot ejtette ki, hanem „szúrópróba”-szerűen nem adott licencet a következő bajnoki idényre számára nem színpatikus csapatok részére…
Így eshetett meg az a csorba, hogy szeretett megyém legnagyobb csapata a PMFC mellett a Nyíregyházi Spartacus Fc, Győri ETO is úgy búcsúzott az elsőosztály küzdelmeitől, hogy alapszinten egyik csapat se volt a bajnokság végén kiesőhelyen álló együttesek között. És hogy adjunk a szarnak még egy pofont, nem ám a másodosztályba hanem volt akit egészen a megye I.-ig küldtek vissza.(KTE, PMFC) . Az ETO, Spari, mondhatni egy fokkal jobban járt, hiszen őket csak az NB3-ba sorolták vissza. 


(Bízva a foci teljes leépülésébe majd azt állami szinten történő újra felhúzásán) A csapatok már az első évben könnyen vették a megye akadály annak ellenére, hogy a csapat zöme távozott és muszáj voltak saját nevelésekhez nyúlni.Ezzel párhuzamosan kezdődött a falusi NERhadiszállások felvirágzásának második hulláma. Kezdve a Mezőkövesd, Kisvárda, Balmazújváros, és ki nem felejtendő „fellegvár”-uk a felcsúti arborétum bevételeinek növelésével.


A PMFC kálváriájáról órákat lehetne beszélni.. kezdve a PMFC-PEAC közti ellentét illetve a PSN, illetve a pályahasználati/pályafelújítási problémákkal majd eljutva a ’18-as Dabas elleni botrányba fulladt meccsig. Többször tértek vissza játékosok a régi csapatból, megpróbálva feljutni a másodikvonalba , ám az áttörés nem sikerült(nem sikerülhetett..)


És hol tartunk most, 2020-ban? A DVSC kiesésével, egy sokkalta nívósabb és szinte egész országot felölelő NB2 alakult ki. Éles küzdelmek, és sok néző várható, sok fiatallal(elég a PMFC-re gondolni). Egy olyan erős másodosztály gyűlt össze, ahol olyan nagy csapatok találhatóak meg, mint a Vasas, Loki, Békéscsaba, Spari, Hali, Szeged, Kaposvár, ETO. Ellenben az NB1-ben ilyen Várda, Felcsút, Kövesd, Budafok négyes fog tanyázni. Ezzel párhuzamosan a nézőszámok meg a béka segge alatt lesznek. Legalábbis nagyoknál….


Hosszú vegetálós évek után végre újabb lépést tett a visszatérés felé a Munkás csapata. Az egységes tulajdonos és vezetőedzői felfogás mellett a szurkolói támogatás is érezhető volt már a bajnokság vége felé, iletve az alacsonyabb osztályokban is rendre 800-1000 ember járt ki hazai meccsekre.Mert egy valamit elfelejttettetek! Ti ott fönt, akik vakon hoztok meg ilyen döntéseket. Egyikőtöket se érdekelte, hogy hány ember életét tették tönkre ezek a döntések.. mindenki csak azzal volt elfoglalva, hogy a saját zsebét megtömje bármi áron.. Itt van elrontva a világ… Hány fiatal tehetséges srácnak kellett lemondani a fociról, mert nem volt a közelbe lehetőség az utazás meg nem lett volna megoldható otthonról.. Ezzel elősegítve a fizetős szülők előtérbe törését. Nem éreztetek bűntudatot, amikor markolóval ásták meg a pécsi stadion gyepén a foci sírját? Na ez a baj…Viszont azzal nem számoltatok, hogy van itt valami. Elvehetik a pénzt, kizárhatják a nagycsapatokat. De valamivel mindig több lesz az összes ilyen hely, mint a mesterséges kreálmányok, ezek a MÚLT, és a SZURKOLÓK!


Van véleménye? Ossza meg!
Kövesse a Semleges Térfél, illetve a Ladislav Bemutatja oldalt.
Hajrá magyar foci! Hajrá tradíció!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!