Mára még egy anyag Ladislavtól. Bobál Gergellyel beszélgetett vendégszerzőnk. Múlt héten vált biztossá, hogy a ZTE-ben  lejáró szerződésű Bobál Gergely a portugál élvonalba frissen visszajutó CD Nacional csapatában folytatja pályafutását. Vele sikerült beszélgessünk: 
 
⦁ Gratulálok az új szerződésedhez. Miért pont Portugália? Van köze, hogy benne van a Fifaban?
Van egy kis szerepe, de viccet félre téve a bajnokság színvonala vonzott. Úgy érzem jó lépcsőfok lehet.
 
⦁ Milyenek az első benyomások?  
Egy hete vagyok kint, 2-3 hete írtam alá egy előszerződést. Nagyon jó, tetszik . A csapattal még csak teszteken találkoztam, de mindenki segítőkész és érzem hogy támogatnak. Viszont  sokat várnak tőlem.
 
⦁ Sajnos az eddigi pályafutásodra nem volt jellemző az állandósság? Hosszú távra tervezel Portugáliába? 4 éves kontraktust írtál alá. 
Igen, szeretnék. Tény a 4 éves szerződés hosszúnak tűnik, de a fociban félév/év  alatt változhatnak a dolgok. Akár ugye felfelé, akár lefelé negatív irányba is, bízok benne, hogy inkább pozitív irányba. Ha esetleg itt maradok 4 vagy több évig akkor se bánom, jó környezet, és bízok benne hogy megtalálom a számításaimat.
 
⦁ Milyen elvárásokkal lehet nekiindulni a következő szezonnak? Gondolok itt egyéni és csapatcélokra is, alapszinten gondolom a bennmaradás lenne a cél.
Célom, hogy stabilizáljam a helyemet a csapatban 34 meccsből legalább 30 meccsen pályára lépni, és 8-10 gólt lőni, a bennmaradás mellett. A másik hogy bekerüljek a válogatottba, amihez egyszer oda kell kerüljek. Szeretnék részt venni az EB-n.
 
⦁ A jelenlegi szövetségi kapitánnyal Marco Rossival te már dolgoztál együtt a Honvéd együttesénél, az akkor egy bajnoki címet hozott. Milyen viszonyba vagytok?
A mesterrel jó viszonyom volt amikor együtt dolgoztunk. Néha összefutunk, de ez nyilván az én teljesítményemtől is függ, hogy oda kerülök-e.
 
⦁ II. korszakodat töltötted a ZTE-ben menyire érzed ezt az időszakot sikeresnek?
Nekem már az önmagában öröm volt hogy az nb1-be játszhattam, éreztem hogy itt az idő és képes vagyok rá. Hála az égnek jól is tudtam teljesíteni. 
 
⦁ Hogy értékeled a csapat teljesítményét ebben az elég kaotikus vírus tépdeste bajnoki évben?
Hánytatott szezonunk volt. Rosszul kezdtünk majd volt pár jó meccs jól zártuk az őszt. A tavaszt az őszhöz hasonlóan nehezen indítottuk, majd a vírus után kijelenthetem hogy az egyik legjobb csapat voltunk. Ennek meg is lett az eredménye hála az égnek.
⦁ Milyen szájízzel búcsúzol?
Egy részről boldog voltam, az újszerződés miatt. Ám mellette keserűség is volt bennem, mert ez a nagyon jó csapat, közösség nem tudott együtt maradni. Köszönhetően a jó teljesítmények mellett annak, hogy  mindenkivel 1 éves szerződést kötöttek. Mivel testvérem Dávid ott játszik, így szoros a viszony, az viszont biztos, hogy szeretnék még a ZTE-ben játszani.
 
⦁ A csapat teljesítményét már kérdeztem, személy szerint mennyire vagy megelégedve a teljesítményeddel?
Hiányérzetem amiatt van hogy nem játszottam eleget, minden edzőnél meg kellett küzdjek a pozíciómért, nem éreztem az elején hogy bíznának bennem.
 
⦁ Mi lehet az oka? 
Lehet nem vagyok elég szimpatikus, pedig ez nem így van. Nem érzem magam negatív személyiségnek. Az öltözőbe is mindenkivel jó viszonyt próbáltam ápolni, nem feltétlenül csak a jobb játékosokkal, vagy csak a haverokkal. Most már úgy érzem, hogy nem félnének az edzők bevetni. A szezon végeztével nem titok, hogy többen jelezték hogy szeretnének a csapatukban látni.
 
⦁ ’18-ban adtál  egy interjút ahol a kispesti karriered alatt ért sérelmek is előkerültek. A tulajdonosváltás után voltak megkereséseid? Több helyen írták hogy képbe vagy, illetve most hogy  nézel vissza volt klubodra?
Volt ilyen, felületes beszélgetés. Ám hiába voltak itthonról megkereséseim, inkább a külföld dukált. Most vagyok a legjobb korban és legjobb lehetőségekben 24 évesen, most van tudnék elindítani egy külföldi karriert. 
 
⦁ Megfordultál a Wolfsburg csapatában is, de ami talán még inkább nagyobb horderejű hír, hogy a Citynél is vettetek részt próbajátékon tesóddal (Dáviddal). Min múlott, hogy nem jött össze?
16 évesen voltunk, és a kispesti tulajdonosi kör irreálisan magas összeget kért. Voltam a Rómában is, de ott se sikerült sajnos egyezségre jutni, ezek után kerültem az u19-es csapathoz, eléggé mély nyomot hagyott bennem. Sok nehézségen mentem keresztül, de most úgy érzem jó helyen vagyok újra. Több magyar játékos nem volt ilyen cipőben, játszottak-játszottak nem voltak olyan helyzetben én jobbnak gondoltam magam sokkal.
 
 
 bobal02
 
⦁ Milyen különbségeket éreztél az említett  országok nagy csapatától? Illetve mit vársz a portugáliai ligától? 
Mind a háromban jól éreztem magamat, németben különösen. Nyilván a mentalitás miatt. Nagyon durva edzések voltak, egy hónap kellet mire összeszedtem magam. Ahol a legszívesebben játszanék az Németország lenne, az az atmoszféra, viszont a Premier Leaguet nem kell senkinek se bemutatni. A portugál liga nagyon jó ugródeszka, van 3-4 topcsapatuk, ha ezek ellen tudok mutatni valamit annak nagyon nagy tétje lehet.  A fizikai párharcok mellett, inkább a technikásabb országok közé tartozik, mint a spanyol. Talán ezen a részen kell még fejlődjek. Hétfőn kezdődnek az edzések, én készen állok.
 
⦁ Tagja voltál a 2014-es u19-es Eb szereplő csapatnak, illetve a 16-17-es bajnok Kispest, majd a 18/19-es nb2-es bajnok ZTE csapatának melyikre vagy a legbüszkébb? 
A Zalaegerszegi bajnoki cím. Félévkor érkeztem a Gyirmóttal és a Kaposvárral álltunk szinte fej- fej mellett, majd végül 7-8 ponttal zártunk. Sajnos az Eb nem úgy sikerült ahogy terveztük, a bajnoki címbe mindössze 2 meccset játszottam Kispesten. Remélem majd  még azért lesz kupa amit a kezembe foghatok . 
 
⦁ Ha 6 év múlva megkérdezném, hogy hogy értékeled az eddigi pályafutásodat, mikkel lennél elégedett? Hova szeretnél eljutni? 
30 évesen jó lenne 1-2 gyereket magam mellé tudni, focizni szeretnék még az biztos.. Bárhol legyen is az , jól szeretném érezni magam. De a vágy az továbbra is lehetőleg külföldön, megismerni más kultúrákat, akár majd más csapatba is szerződni országon kívül/belül. Sérülések remélem továbbra is elkerülnek, illetve a válogatottban is szeretnék helyet harcolni .
Portugáliai kalandjához sok sikert, és sérülésmentes pályafutást kívánunk!
 
Van véleménye a cikkről? Ossza meg velünk!

További tartalmakért kövesse a Semleges Térfél adásait illetve a Ladislav bemutatja fb. oldalt. 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!