A középkorban nagyjából ennyi kellett a csata megnyeréséhez, de a háborúhoz kellett még valami más is. Ez pedig nem más, mint a nagylétszámú sereg. Nos, a Vasasnál minden adott, a negyedik feltétel meg mintha kicsit zavaró is lenne, de ezzel együtt immár második meccsükön sem remekeltek. Sőt…

 

Az angyalföldi gárda két meccsen eddig 17 játékost szerepeltetett, de mintha csak nem akarna összeállni a kép! Az első meccsen sem hátul, sem elől nem volt széle a csapatnak, a csatársorba pedig – mire odaért a rendkívül vontatott támadás – öten álltak a leshatáron, de nem volt, aki becenterezte volna a labdát. Na meg, abba a tömegbe igencsak nehéz is lett volna középre adott labdával kísérletezni. Így maradt a középen erőlködő, a kézilabdában látott körbe-adogatás az ellenfél tizenhatosa előterében.

Egy igazán korszerű támadást vittek véghez, ami gólt is ért! Itt pontosan azok az elemek klappoltak, amiket fentebb hiányoltam; egy gyors szélső-indítás után két érintés után jött a jó ütemben bepasszolt labda, amit Feczesin tízből kilencszer nem vét el! Most sem hibázott, de a játék képe ezután sem változott, maradt a középen erőltetett, sokszor egyéni akciókra épített támadás-vezetés. Ami nem hozott eredményt, így maradt a döntetlen, hiszen Fecze akkor szerezte meg csapata számára az új kiírás első bajnoki gólját, amikor már 50 perce hátrányban játszottak!

Tegyük hozzá, hogy a Barcikának nem sok lehetősége volt, de kontráik azért veszélyesek voltak. Engem meglepett, hogy a Vasas nem tudja érvényesíteni a keret képességeiben mutatkozó különbséget, de azt gondolta, hogy így az elején akadozhat a gépezet. Igen ám, de az NB2 elég sűrű menet, így nincs nagyon sok idő pótolni a hiányosságokat. Ezzel együtt volt változás a kezdőben, mert Fecze – ha jól értettem – kisebb sérüléssel küzd, de Vernes és Kleisz sem lépett pályára a második fordulóban. Helyettük azonban ott volt a kezdőben a tavalyi élvonal gólkirálya, Radó András.

Ez komoly változást jelet, hiszen erőcsatár nélkül, Balajti-Pekár-Radó támadó-hármas kezdett, majd Balajti helyett a 79 percben jött Birtalan Botond. A kissé statikus, de több védőt is lekötő Fecze hiányában most tehát egy mozgékonyabb támadó-alakzattal jelentkezett a Vasas, de az eredmény most is éppúgy nem jött, mint az előző mérkőzésen, sőt… Bár kétségtelen tény, hogy több helyzete volt az angyalföldi gárdának, de a végén még a csabaiaknak volt meccslabdájuk! És tegyük hozzá, hogy a piros-kékek gólját lesállás előzte meg...

Ennek okát abban látom, hogy a szélső védők továbbra is rettenetesen fent játszottak, ugyanakkor a belső védők most több középre fellőtt labdával próbálkoztak. Az előző meccsen látott apró, de lassú passzok helyett választották ezt a megoldást, azonban sokszor egyszerűen eladták a labdát, mert sok esetben egyszerűen rossz volt a passz, vagy könnyen olvasható volt a játék az ellenfél védői számára…

Mint szurkoló (tehát nem, mint szakember!) azt látom, hogy a keret összeszokatlansága mellett szerkezeti problémák is vannak. A középpálya közepe üres, oda talán csak Hidi M. Sándor kalandozik néha, de neki meg nehéz a helyzete, mert gyakran vissza kell lépnie a védővonalba is, felszedni a labdákat, és elindítani a játékot. Az első meccs második felében ezt jól oldotta meg, de most nem nagyon mentek a forgatások, a szélváltások pedig nehézkesek, mert valamiért rendre a jobb oldalt választja (ahol Terbe rendre felér), ami persze egy idő után könnyen megfejthető. Véleményem szerint Pekárt, vagy Radót mélységi irányító pozícióba kellene visszahúzni, mert amíg nincs meg a kapocs a támadók és a védelem között, nem alakulhat ki az a folyamatos játék, amit feltételezésem szerint ifj. Bene Ferenc is elvárna csapatától.

Nekem most a második meccs gyengébbnek tűnt, ami több szempontból is furcsa. Egyrészt egy csapat, ahova ilyen mennyiségben és minőségben érkeznek játékosok, nem támaszkodhat egyetlen játékos (Feczesin) játékára, másrészt pedig felveti annak a kérdését, hogy vajon rendezettek a viszonyok az öltözőben? Értem ezalatt, hogy talán sok dudás jött összeegy csárdába.

Nem, nincs veszve semmi a Vasas számára, de látni kell, hogy ez rémesen kevés, és nekem az az érzésem, hogy drasztikus változások kellenek, ha nem szeretnének megint komoly hátrányt összehozni a felkerülését vívott harcban, úgy, mint tavaly.

Pin It

Hozzászólások (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Minden szavaddal egyetértek! Ez bizony nem lesz elég a feljutáshoz.

Fehér István
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!