A 2020–2021-es élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14 helyett 16 csapatos lesz – döntötte el tegnap a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága. A jelenlegi pontvadászatot berekesztik, nem számít a meccsenkénti pontátlag, így a Sepsi OSK a kilencedik helyen végzett. A román első osztályban legutóbb a 2005–2006. évi szezonban szerepelt 16 csapat. rossz nyelvek szerint így tudták az első osztályban tartani a Dinamo  gárdáját. A döntéssel megvárták az OSK mérkőzés végeredményét így azért csorburhatott a sportszerűség és a tiszta lebonyolítás elve a román bajnokságban. Nem az első eset lenne.

 

Az elmúlt napokban számos forgatókönyv látott napvilágot az idény lezárásával kapcsolatban, a szakszövetség végül azt a határozatot hozta, hogy a jelenlegi állás szerint berekesztik a bajnokságot, nem számít sem a teljes szezonban, sem pedig az alsóházban a pontátlag. A következő bajnoki idényben azt a megoldást alkalmazzák, amelyet az FC Botoșani kivételével a klubok többsége támogatott, vagyis 16 csapattal kezdődik az új pontvadászat. A döntés értelmében egyenes ágon nincs kieső, viszont az utolsó Chindia Târgoviște osztályozót játszik a másodosztályban harmadik helyen végző Mioveni ellen. A párharcot augusztus 9-én, vasárnap az élvonalbeli csapat otthonában rendezik, a visszavágóra augusztus 12-én, szerdán kerül sor Argeș megyében.

A tizenhat csapatos bajnokságban 30 fordulót játszanak az alapszakaszban oda- és visszavágós rendszerben. Ezt követően az első hat helyezett a felsőházi rájátszásban folytatja, az alsóházban pedig tízen harcolnak a kiesés ellen, viszont az együttesek csak egyszer mérkőznek meg egymással. A bajnokság végén az utolsó két csapat kiesik, míg a 13. és a 14. helyezett osztályozót játszik a másodosztály harmadik és negyedik helyén végzett csapatával. Az új rendszernek köszönhetően akár az alsóházból is nemzetközi kupasorozat selejtezőjébe juthatnak a csapatok. A playoutban az első és második döntőt játszik egymással, a győztesnek pedig esélye van megvívni a playoffban az utolsó nemzetközi indulást jelentő helyen végző csapattal, eldöntve, mely együttes szerepelhet az Európa-ligában és az Európa Konferencia-ligában. Az új bajnoki idény augusztus 21-én kezdődik, és a tervek szerint legkésőbb 2021. május 20-án lesz vége.

Diószegi László nyilatkozata:

Nagyon érdekes szezonon vagyunk túl, ilyen még nem volt a román labdarúgás történtében. Nem elég a járvány, százával jelentek meg a román szövetség egymásnak ellentmondó határozatai. Ez jelentősen befolyásolta az összes csapat szereplését, de minden jó, ha a vége jó

Hozzátette, a bajnokságot körülvevő bizonytalanság volt a legrosszabb számukra, hiszen egy ideig úgy tűnt, kilencedik helyezettként nekik is játszaniuk kell a bennmaradásért.

“Az elmúlt két hétben egyetlen nyugodt éjszakánk sem volt” – mondta, hozzátéve: reméli, tanultak az esetből a labdarúgó-szövetségnél és a ligánál, és nem fognak többet ilyen hibákat elköveti, “mert ez amatőrizmus”.

Hozzáfűzte, helyes döntésnek tartja a létszámemelést, mert így könnyebb dolguk lesz a kisebb csapatoknak, hiszen nem 14-ből, hanem 16-ból esik ki kettő. Hangsúlyozta ugyanakkor, reményei szerint a sepsiszentgyörgyiek a jövőben olyan szinten lesznek, hogy nem a bennmaradás miatt kell rettegniük.

A tulajdonos elmondta, a játékosoknak csupán öt pihenőnapot tudtak adni, mert a jelenlegi tervek szerint augusztus 22-én már kezdődik is a következő idény. A keretből négy-öt futballista távozik, ugyanennyien érkeznek, Leontin Grozavu vezetőedző pedig minden bizonnyal a posztján marad. A csapattól sokkal nagyobb önbizalmat és jobb eredményeket várnak a továbbiakban. (MTI nyomán)

3szek.ro nyomán

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!