Négy hét szünet után a Nyitra-Slovan mérkőzéssel elrajtol a Fortuna liga 2020/2021-es idénye, amely az előző évadhoz képest izgalmasabb küzdelmeket hozhat, főleg ha a koronavírus nem szól ismét közbe. 

 

A bajnoki cím legnagyobb várományosa a pozsonyi Slovan, amely legutóbb sorozatban második elsőségét ünnepelte és az új idényben mesterhármast szerezhet. Nem történt nagy változás a bajnoknál, a német Dynamo Drezdától érkezett a cseh Ondrej Petrák, aki a védekező középpályás posztot erősítheti meg. Szintén változások nélkül zárta a felkészülést a Zsolna, amely fiatal kerettel vág neki a bajnokságnak és az Európa ligának egyaránt.

Ezúttal nagyobb játékosmozgás történt a DAC csapatánál, az érkezők és a távozók oldalán is több nevet találni. A védelembe érkezett Jannick Müller, a középpályára Sidney Friede és Sebastian Nebyla, a támadósorba Yhoan Andzouana. Távoztak a kevés játéklehetőséget kapó játékosok, mint Slančik és Šimčák Szenicére, Špiriak Garamszentkeresztre. Lalatovič Szerbiában folytatja, Šimič visszatért a Sampdoriához, Phillips pedig Nagymihályba került kölcsönbe. Szintén távozik Németh Krisztián is, akivel nem hosszabbít szerződést a DAC.

Nagy babérokra tör az új idénybe a Trencsén, melynek csapatát a belga Stijn Vreven irányítja az új idényben. A csapatot erősíti hátvéd poszton a finn Juha Pirinen, a Gent együttesétől visszatért Azango és Yem. A távozók oldalán több játékos is található, Van Kessel Nikóziában, Chovan Aranyosmaróton folytatja.

16 játékos távozott, helyettük 14 érkezett Nagyszombatba, ahol nagy változásokat hajtottak végre a nyáron. Két év után a Spartak mezében visszatér a Fortuna ligába Erik Pačinda, aki miután távozott a DAC-tól, Plzeňben majd a lengyel Korona Kielce együttesében szerepelt. Szintén Nagyszombatban folytatja a DAC akadémiáján nevelkedő Gembický, kassai vendégjátékáról visszatért Tumma Gergely. A Puskás Akadémiától visszatért Ján Vlasko, és Birkir Jónsson személyében izlandi védőt is igazolt a Spartak. A legérzékenyebb távozó Erik Grendel, aki Zólyombrézóban folytatja, három fiatal játékos Pozsonyligetfalura távozott kölcsönjátékra.

Változatlan kerettel vág neki az új idénynek az Európa ligát kiharcoló Rózsahegy, a klub viszont erősen érzékeli a koronavírus hatásait. A rajt előtt csökkentették a szakmai stáb fizetését, szintén csökkentés vár a játékosokra is. Tíz távozó játékost próbáltak pótolni Aranyosmaróton, ahonnét távozott Mészáros András, Jakub Švec pedig visszatért Dunaszerdahelyre. Erősítésbe kezdett a Szenice, melynek játékoskerete tíz új névvel is bővült. Mészáros Andrással erősített a Szered, amely megszerezte az Atalanta 19 éves bosnyák középpályását, Alen Mehičet. Nagyhmihályban a távozók voltak fölényben, a csapat kiváló kapusa, Matúš Kira Kassán folytatja. A DAC csapatától érkezett Ricardo Phillips, továbbá az Udinese szlovák hátvédje, Filip Vaško.

A sikeres első évad után a stabilitásra helyezik a hangsúlyt Garamszentkereszten, ahol megtartották a csapat magját, de további érkezőkkel erősítettek. Ryan Lindsay személyében kanadai játékosa is lesz Radványi Miklósnak, aki ezúttal elkerülné a kiesés elleni küzdelmeket. Nyitrán a tulajdonosi háttér kialakításával töltötték az elmúlt heteket, az előzőleg bejelentett ukrán támogatók mégsem vásárolják meg a klubot.

Az elmúlt évek és a játékoskeret erőssége a Slovan győzelmét jósolja a bajnokságban, de a megerősödött DAC borsot törhet a fővárosiak orra alá.

sportolunk.sk

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!