Áron története fordulatokban gazdag, pedig még csak 19 éves! A labdarúgással a Hagi Akadémián ismerkedett meg, és bár Ovidiu lakosságának csak mintegy 10% magyar ajkú, neve egyértelműen jelzi hovatartozását. Azt hiszem vele kapcsolatban köszönet illeti Hagit – ha már másért nem is… De nézzük meg, hogy jutott el odáig, hogy a másodosztály 2020/21-es kiírásában a második fordulóban a Dorog az ő góljával szerezte meg a három pontot!

 

Majdnem pontosan egy éve, 2018 augusztusában érkezett Magyarországra a magyar állampolgársággal is rendelkező fiatal, a Kolozsvár U19-es csapatától. De nem ez volt az első magyarországi látogatása! Azt persze nem tudom, hogy utazási céllal mikor járt Budapesten, de az tény, hogy a 2017/18-ra kiírt Future Talents Cup*-on szerepelt. Akkor még a Hagi Akadémia játékosaként, méghozzá nem amolyan futottak még szinten, hiszen az egész mezőnyből – 12 csapat – a harmadik legtöbb játékpercet jegyezték fel neve mellett!

Nyilván komoly szerepet vállalt abban, hogy csapata megnyerte a tornát, és az is biztos, hogy ezt a rendezvényt sok játékos-megfigyelő, és menedzser látogatta, ugyanis a döntő meccs a Rijekával 2018 áprilisában volt, és júliusban már Kolozsvárra szerződött. Ez egy nagy lépés volt – nem csak földrajzi értelemben! – Magyarország felé! Sajnos új csapatában csak egyetlen kupameccsen lépett pályára, de ennek okát nem találtam (az is lehet, hogy csak hiányosak az adatbázisok!), de ma már talán nincs is jelentősége, hiszen a 2019 nyarán Dorogra érkező Girsik innentől kezdve folyamatos játéklehetőséget kapott.

girsikáron

A Dorogon lejátszott 11 bajnoki mérkőzésén vagy csereként lépett pályára, vagy lecserélték, ezért azt gondolom, hogy talán van némi fizikai lemaradása (talán sérülés miatt nem játszott Kolozsváron?), de a kupában – ahol szintén csereként szállt be a 70. percben – nagy sikert ért el csapatával, amikor 2019 decemberében a dorogi Buzánszky Jenő Stadionban mintegy 200 néző szeme láttára 1:1-es döntetlen után tizenegyesekkel kiejtették a Lokit! A következő fordulóban a Kerületen is túljutottak (Girsik szintén szerepelt a meccseken), de aztán az MTK – a legjobb nyolc között! – megállította őket. A többit tudjuk; az igen látványos játékkal előrukkoló MTK-nak játékban gólt nem rúgó, de később kupagyőztes Kispest állította meg a következő fordulóban… A Dorog, és ezzel Girsik Áron tehát komoly társaságba került!

A dorogi teljesítmény – na meg némi nacionalizmus… - okán, amikor már tudni lehetett, hogy Áron Magyarországra szerződik, gyorsan beválogatták az U18-as román válogatottba, és a Georgia (érthetőbben: Grúzia) ellen játszott két meccsen összesen 113 percet töltött a pályán. Azt nem tudom most így csípőből, hogy ez mennyire zavar be abba, hogy adott esetben magyar válogatott lehessen, de az egyelőre még messze van. Vagy nem is? Ezt soha nem tudhatjuk előre, mert az ő korában úgy fel tudnak gyorsulni az események, hogy az ember csak kapkodja a fejét!

Most ott tartunk tehát, hogy Dorogon egyre biztosabb pont a 172 centiméter „magas” támadó középpályás, de ahogy 2018-ban Kolozsváron nem játszott, most pedig egyre jobban bedolgozza magát az NB2 egyik nagy múltú középcsapatába, úgy a következő években is szinteket léphet!

Én azt kívánom neki, hogy dolgozzon keményen, mert annak biztosan meglesz az eredménye! És persze jó egészséget, sok gólt, látványos cseleket. Azon a bizonyos lépcsőn így aztán egyre feljebb kerülhet a szurkolók legnagyobb örömére! Sok sikert Áron!

 

*: Sajnos – tudomásom szerint – az addigi formában a kupa azóta nem került megrendezésre. Lehet, hogy a 2018 áprilisában lábtörést szenvedett diósgyőri Szabó Dávid esete is közrejátszott ebben, mikoris 20 percig a pályán feküdt kettős lábtöréssel, mert a rendezvényen nem volt biztosított az orvosi ellátás, és mentő sem volt a helyszínen. A rendező nem az MLSZ volt.

Pin It

Hozzászólások (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Aron, palyafutasat Kolozsvaron kezdte, es onnan kerult az ovidiui Hagi Academiara, lepes, mely meghatarozo volt fejlodesenek. Majd, Dorogra erkezese elott, meg egy evet toltott szulovarosaban, a kolozsvari CFR-nel, es az immar 6-szoros Roman...

Aron, palyafutasat Kolozsvaron kezdte, es onnan kerult az ovidiui Hagi Academiara, lepes, mely meghatarozo volt fejlodesenek. Majd, Dorogra erkezese elott, meg egy evet toltott szulovarosaban, a kolozsvari CFR-nel, es az immar 6-szoros Roman Bajnok, madodik csapatanal jatszott. Ugyancsak a kolozsvari CFR, U19-es csapataval, resztvett a korosztalyos Roman Cupa donton, ahol meghatarozo volt es csapatat gyozelemre vezette a nagy eselyes, Hagi Akademia (volt csapata) - ellen. Mint minden fiatalnak, szuksege van batoritasra es minel tobb eselyre, amit tehetseget ismerve, biztos vagyok, hogy egyre jobb jatekkal es golokkal fogja meghalalni! Sok sikert tovabbra is Aron!!!!

Read More
Levi
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!