Vettem a bátorságot, és bemásoltam egy szurkolói hozzászólást az NB2-ről szóló videónk alól. Tehettem, mert nyilvánosan megjelent, és teszem, mert az írás tömören összefoglalja a pécsi helyzetet, amit nem szeretnék megtartani egy szűkebb körnek. És ami talán még fontosabb; rendkívül jól mutatja, hogy a gondolkodó szurkolót mi érdekel, hogyan gondolkodik! A hozzászólás élő cáfolata annak a klubok és az MLSZ által hangoztatott téves álláspontnak, miszerint a szurkolót csak az eredmény érdekli… Köszönjük Dávid!

 

Sziasztok!

Én a Pécsről írnék most pár sort nektek, hogy hol is tartunk. Azt tudnotok kell, hogy mi a tavalyi NB3-mal kezdve egy gyors, agresszíven letámadós, gyakorlatilag gegenpressinges focit játszunk, mindezt erős rögzített helyzetekkel megspékelve. Az edzőnk, az amúgy pécsi Vas Laci Bódog pályaedzője volt Diósgyőrben, és sok mindent hozott onnan. Ezzel a játékkal gázoltuk le ősszel az NB3 nagy részét, és ezt folytatjuk az NB2-ben is.

Viszont! A kezdőből az első fordulóban 9, a másodikban 8 játékos az NB3-as keretünkből került ki, és ezeknek a fele életében nem játszott NB3-nál magasabb osztályban. Ezt az NB3-as magot huszonéves játékosok alkotják, akiket környékbeli csapatokból és az NB2 aljáról hoztunk (többen pécsi kötődésűek), és első ránézésre abszolút nem volt egyértelmű tavaly, hogy megnyerjük velük az NB3-at (az első öt hely volt a célkitűzés), de kiderült, hogy nagyon jó mentalitású társaság, akiket mintha direkt ehhez a presszing focihoz válogattak volna össze, és látványosan jöttek az eredmények. Javarészt velük vágtunk neki az NB2-nek úgy, hogy többnyire megint alsóbb polcról igazoltunk új játékosokat, akik közül a legnagyobb név a paksi padról hozott 33 éves Bartha, és ehhez kell majd mérni azt, hogy mire leszünk képesek.

Elvileg a volt siófoki tulaj fogja átvenni a klubot a várostól, de erről még nincs hivatalos bejelentés. Az infrastruktúránk elavult és rossz, a saját stadionunkban játszunk, de csak külön engedéllyel, mert a kötelező fedett lelátó hiányában már az NB3-ra sem lenne "alkalmas" a meglévő szabályok alapján. Sötét lónak neveztek minket az idei szezonra, egy klubvezetői interjú alapján a 7-12 hely lett megjelölve célkitűzésként, de szurkolóként azt mondom, hogy a mi helyzetünkben akkor lesz sikeres ez a szezon, ha stabilizáljuk a helyünket a másodosztályban, és mindezt úgy, hogy nem kell feladnunk az agresszív presszinges támadójátékunkat az eredményességért.

Ha ez teljesül, nem érdekel, hogy a hatodik vagy a tizenötödik helyen végzünk-e.

Reálisan nézve az építkezés évei jönnek, és az idén a csapategységben és a magyar pályákon ritkán látható játékfelfogásunkban bízhatunk a pályán, a szezonunk legnagyobb kérdése az lesz, hogy ez a mostani játékosállomány képes-e ezt a játékot huzamosabb időn át eredményesen űzni egy magasabb szinten is, mint ami az eddigi volt.

Bocsi a regényért, és köszi az ST munkáját! :)

 

Mi pedig köszönjük a „regényt” Síkfői Dávidnak, aki ékes bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a szurkoló az nem egy állatfajta, hanem egy gondolkodó lény! A focit nem elég nézni, látni is kell, hiszen a világ legnépszerűbb stratégiai játéka.

Stratégia: az emberi gondolkodás legmagasabb foka.

Játék: a legkomolyabb dolog a világon.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!