Az NB2 harmadik fordulójának nyitómeccsén Adamcsek Máté két góllal segítette csapatát. Nem rajta múlt, hogy még ez is csak egy pontot ért, de Máté bizonyított. Van kiknek, és van miért! Azt, hogy kiknek bizonyított személy szerint nem fogom megnevezni, a klubokat viszont igen! A miért-ről pedig alighanem csak keveseknek van információja, és én nem tartozom közéjük. A kluboknál viszont érzésem szerint lehetnek páran, akik a fejüket fogják most…

 

Kezdjük az elején! A Budapesten született 22 éves játékos elég sok klubnál megfordult, de ez nem feltétlen kalandozó természetének, hanem annak is köszönhető, hogy a foci mellett a futsal-ban is megmérettette magát. Kell mondanom, hogy az ETO-nak lőtt első gólja tipikus futsal-os megoldás volt? Jobbról jobbal bemutatta a rövid sarkot, majd – mikor a kapus bemozdult a rövid irányába… - visszahúzta a hosszú oldalra, ahol a felső lécet és a kapufát érintve kipókhálózta a pipát!

A gól megtekinthető az M4Sport facebook oldalán ITT!

Szervezett keretek között először a Goldballnál tűnt fel, mindössze hét évesen. Az itt töltött három év jó felkészülést jelentett ahhoz, hogy a Honvéd U12-höz kölcsönbe adják. Először talán itt bizonyított, hiszen 12 meccsen 15 gólt jegyeztek fel neve mellé. Ezzel együtt mégsem maradt, hanem – most már átigazolással – a Vasashoz került, ahol az U13, és U15 korosztályban összesen lejátszott 29 tétmeccsén 23 gólt szerzett. Ezek után az Airnergy FC-hez igazolt, és a foci mellett belépett életébe a futsal is. A következő két évben a kispályán 26 meccsen 26-szor volt eredményes, míg fociban 39 meccsen 24 gólt jegyzett.

Elég sok számot soroltan az előzőekben, de mindezt azért, hogy láthassa mindenki; Adamcsek Máté ETO elleni góljait közel sem a véletlen hozta össze! Erre minden bizonnyal felfigyeltek az Üllői úton is, hiszen 2013-ban leigazolták a zöld-fehérek! A futsal-lal felhagyott – gondolom, a Fradinál már nem fért bele a kiegészítő sportág -, de a következő 4 évben az U17-től a Fradi második csapatáig menetelve majdnem minden évben minden második meccsen betalált, az ebben az időszakban szerzett 51 gólja igen szép teljesítménynek számít.

És itt jön a bevezetőben említett fejvakarászás… Mert bizony – annak ellenére, hogy Máté kiemelkedő teljesítményt nyújtott – nem léphetett tovább, pedig érzésem szerint minimum egy soroksári kölcsönszerződést megért addigi munkája. Most pedig talán tátják végre, hogy kit engedtek el... Persze lehet, hogy tévedek. Itt lép be a „miért”. Nem tudni ugyanis mi volt az oka annak, hogy 2018 februárjában Paksra igazolt – és nem ám kölcsönbe távozott! Mondom, nem tudom, mi volt távozása hátterében, de Pakson láthatóan nem érezte jól magát, mert a korábbi „terméshozam” a töredékére esett…

Bár Pakson még mindig csak a második csapatban szerepelt, de már ekkor kipróbálhatta magát egy osztállyal feljebb! Budaörsön – kölcsön-megállapodás keretében – 2017 és 2019 között 21 meccsen 14 gólt ért el, így már látható volt, hogy fejlődése nem tört meg! Ezzel együtt is egy olyan lépés következett, ami elsőre visszalépésnek tűnik, de így utólag nézve, talán nem is volt rossz húzás. Itt megint hozta a szintet, és 13 meccsen 7 góllal jelentkezett, mígnem az NB2-re pályázó PMFC le nem igazolta 2020 március elején.

Itt azonban két meccs, és egy gól után jött a kényszerszünet… Szerencsére csapata eredménye nem veszett kárba, a másodosztályban folytathatták, ahol – mint láttuk – a harmadik forduló gólját meg is lőtte! Írom mindezt akkor, amikor még csak a Pécs-ETO meccset játszották le az egész fordulóból…

Ahogy a fentiekből látszik, Adamcsek Máté bizony elég komoly vargabetűkkel jutott el idáig, és tudjuk, hogy vannak az övénél meredekebbe felívelő pályafutások még a magyar fociban is, de én abban reménykedem, hogy megtalálja helyét, és hamarosan akár az élvonalban is megmutathatja magát. Aztán pedig… Majd meglátjuk, de mint tudjuk, a határ a csillagos ég! És még azon is túl… Sok sikert a nagy utazáshoz Máté! A Fradi meg biztosan keresni fog majd!  :-)

Még egy tanács; Verd ki a fejedből a pihenést most!

 

Ui.:

A Pécs-ETO meccsen több, mint 3.000 néző volt kint, akik igen jó hangulatot teremtve láthatták, hogy a Pécs látványosan, mégis rendkívül szervezetten játszik a papíron (!) jóval erősebb kerettel bíró ETO ellen, hiszen a transfermarkt adatai szerint a két keret értékét tekintve kb. 1,75-szeres a szorzó az ETO javára.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!