Úgy tűnik, hogy az északiak nem rejtik véka alá véleményüket; a Fradi ellenfele a Djurgardens lesz, sportigazgatójuk pedig a következő szavakkal kommentálta a sorsolás eredményét: „Ha választhattunk volna, a Ferencvárost kértük volna.” Bose Andersson talán nem követte a 2015 novemberi eseményeket*?

 

Akkor, és ott tényleg nem mi voltunk az esélyesek, de kettős győzelemmel mégis kijutottunk a 2016-os EB-re, ahol tudjuk mi történt… A lényeg most azonban az, hogy a Fradinak sokkal jobbak az esélyei, mint az akkori Magyar Válogatottnak. Miért gondolom ezt?

A transfermarkt szerint a játékosérték bőven a Fradi javára billenti a mérleget (24,15 vs. 12,15 mEUR), de az egymeccses lebonyolítás is kedvez, hiszen itthon lesz az egy továbbjutást eldöntő mérkőzés. Márpedig a Groupama Aréna közönsége olyan támogatást jelent, ami akár egy fordított értékbéli különbséget is képes lenne eltüntetni!

Persze ettől még elég kellemetlen ellenfél a svéd csapat, mert az északi stílust tipikusan hozzák, ami elég gyors, ugyanakkor nem túl kreatív. És ezen a ponton megint előnyt látok; a Fradi Rebrov alatt eléggé fizikális lett, ugyanakkor van pár játékos, akik képesek a meglepőre, akik meghúzzák a váratlant, ezt pedig az északi gépfutball nem nagyon tudja kezelni.

A csapat gerince azért meglehetősen erős, hiszen Ulvestad, Kalström, vagy Larsson is a tengelyben játszik, ugyanakkor a széleken gyengébbek, ott nincs meg az a kvalitás, mint a belső részeken. Talán itt verhetők a leginkább, de azért ott is jó iparosok vannak, ez tény.

Most lehet különösen nagy jelentősége annak, hogy a Fradi az előző BL/EL kiírásban sem játszott védekezés-központú focit, és most is a dominanciára kell törekedni. Amíg Rebrov a kezében tartja a csapatot, az pedig a labdát birtokolja, a svédeknek nem lesz esélyük fizikális erejüket kihasználni. És ez most nem lózung! Ha ugyanis átengedik a területet (önként, vagy kényszerből), könnyen lerohanhatnak, gyors passzaikkal pedig komoly zavart kelthetnek!

Ezzel együtt Fradi továbbjutást várok, de a folytatás sem lesz ám egyszerű! Továbbjutás esetén a Ferencváros a horvát Dinamo Zagrebbel, a svájci Young Boyszal, vagy a Celtic FC (skót)–KR Reykjavík (izlandi) mérkőzés továbbjutójával találkozik majd (via Bődi Balage).

De ez még nagyon a jövő zenéje, most a lényeg az, hogy az első megmérettetést sikerrel vegye a Fradi! Sok sikert hozzá!

 

*: Azóta az álomsorsolást kiáltó tévés bocsánatot kért...

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!