Az iskolás korúaknak most gondolom görcsbe rándult a gyomra, de aggodalomra semmi ok, az NB1-be csengetnek be, így a sulisoknak is lesz lehetősége akár már pénteken egy Örökrangadót megtekinteni! Mert bizony kezdődik!!! Van értelme az esélylatolgatásnak? Szerintem van, még akkor is, ha jövő hétfőn majd jókat mulatok egy-egy meglátásomon… Nézzük!

 

MTK – Fradi

2020.08.14, 18:15 Új Hidegkúti Nándor Stadion

Örökrangadóval kezdünk! Nem akármilyen esemény ez, mert nem csak a múlt kötelez! Igen, két bajnok találkozik, és ha a Derbi kapcsán elmondjuk, hogy nem számít a két csapat helyzete, a Derbi az Derbi marad, akkor itt is elmondhatjuk, hogy semmit nem számít az, hogy a két bajnok nem azonos osztályban verte ripityára a mezőnyt. Mit várok? Hááát…

A papírforma a Fradi győzelmét vetíti előre, de azért van egy-két körülmény, ami árnyalhatja a képet. Itt van mindjárt maga Rebrov. Ő aztán nem arról híres, hogy a felkészülés alatt kényeztesse játékosait, ezért biztosak lehetünk benne, hogy most sem volt sok pihenés… A másik pedig az a tény, hogy augusztus 19-én máris a Djurgarden elleni BL selejtező következik. Ez egészséges öt napos pihenőt jelent, befolyását inkább abban látom, hogy nyilván arra a meccsre kell teljesen élesnek lennie a Fradinak.

Az MTK nagy kérdés, mert jelentős átalakulás volt a keretben, de ha sikerült a Honvéd elleni játékot átmenteni, és egy magasabb szinten lejátszani, akkor bizony egy izgalmas meccs vár ránk! Ezzel együtt végül a Fradi győzelme valószínűbb, de előre szólok; nem lesz egyszerű a feladat!

 

Paks – Újpest

2020.08.15, Paksi FC Stadion

Stadionavatóval kezdenek az atomvárosiak, hiszen mostanra készült el az a több éve tartó építkezés, amit úgy vezényeltek le, hogy nem kellett a csapatnak költöznie. Remélem, hogy a vendég szektorhoz vezető utat is sikerült végre megcsinálni, mert ha esetleg leszakadna az ég addig, akkor csak egy iszapbirkózás után lehet megközelíteni a lelátót… De biztosan rendben lesz minden, nincs kétségem!

Azt már egy komolyabb kérdés, hogy a meccsen mi lesz, de azt gondolom, hogy paksi oldalról nem számíthatunk nagy változásra, míg a liláknál inkább több kérdés van, mint válasz… A felkészülési meccseken azt láthattuk, hogy Rogan edző mintha jobban erőltetné a támadásokat, ugyanakkor a védelem mintha nem állt volna még össze. Az én fejemben úgy áll össze a kép, hogy ez bizony egy sok gólos eldöntetlen lesz, mondjuk 3:3… A semleges néző biztosan jól fog szórakozni, de a két csapat szurkolóit bizony sokszor kerülgeti majd a frász!

Érdemes lesz tehát megtekinteni a meccset élőben, vagy akár tévén is. Hogy a végén ki örül majd jobban? Ha bejön a jóslatom, akkor az a Paks számára lehet kedvező, így ők örülhetnek majd jobban.

 

ZTE – Fehérvár

2020.08.15, 18:35, Zalaegerszegi Városi Stadion

Ez aztán igazán pikáns párosítás! A tavalyi év meglepetés-edzője, Márton Gábor ugyanis most pont a Fehérvár edzőjeként igyekszik csapatát győzelemre vinni. Szükség is lesz rá, hiszen Fehérváron mintha a végére már elment volna az önbizalom, de legalábbis úgy tűnt, a játékosok nem igazán tudják merre van az egyenes… Most újabb edző próbálkozik meg azzal az embert próbáló feladattal, hogy igazi jó támadófocit kreáljon a fehérvári csapatnak!

A ZTE nem különben nagy kérdés, hiszen Boér Gábor első élvonalbeli megmérettetése a mostani bajnoki rajt (edzőként), és a keretben is jelentős váltoások voltak. Ha jól sejtem, és az edzők meg tudják valósítani elképzeléseiket, akkor egy nyíltsisakos, sok gólos meccset látunk majd, ahol azért a papírforma jön, és a Fehérvár nyer majd. De! Nem lesz ez egyszerű menet, és kapott gól nélkül a sóstói vitézek sem ússzák meg.

Jó kis szombat esti program lesz!

 

DVTK – Mezőkövesd

2020.08.16, 16:55, DVTK Stadion

Megint egy igazi különlegesség! A BAZ-megyei párharcnak nem kisebb a tétje, mint hogy ki a megye aktuális királya. Érdekes, hogy a Diósgyőr tábora jóval nagyobb annak ellenére is, hogy most a Zsóry sikeresebb évet zárt. De ezt ugye sokszor kitárgyaltuk, és ma már nem meglepő, ha Kuttor Attila csapata látványos, jó játékkal rukkol elő.

Persze Miskolcon sem teltek tétlenül a nyári napok, Feczkó Tamás nyilván jobban összeszedte csapatát, ami bizony a kényszerszünet után mintha kis gellert kapott volna… Abban pedig biztosak lehetünk, hogy a kövesdiek játékát A-tól Z-ig kielemezte a Mester! És ebben lehet a kulcsa a meccsnek; tavaly ugyanis mindenkit meglepett Kuttor, de – éppen ezért – idén biztosan sokkal nagyobb figyelmet szentelnek majd a riválisok játéka kielemzésének, és – mint minden más esetben is igaz – minden bizonnyal néhányan meg is találják az ellenszert.

Ez egy megyei rangadó, de mindenkinek ajánlom, mert ez a meccs is érdekes párharcot ígér! És mi lesz a vége? Szerintem azúttal nem lesz koronázás, látványos játék mellett, kevés góllal döntetlen születik majd.

 

Felcsút – Kispest

2020.08.16, 19:00, Felcsút

Egy EL-résztvevő egy mostanság erős átalakuláson keresztülmenő együttessel szemben. Érdekes, hogy a nagy múltú vendégeknél vannak nagyobb változások, és ők azok, akik esetében nem tudjuk, hogy mit láthatunk majd – hacsak Bódog Tamás el nem árulja még a kezdésig. Mert bizony még az is lehet, hogy ő – akárcsak Dárdai Pali – minden további nélkül bemondja mire készül. Aztán majd meglátjuk, mire lesz az elég…

A Felcsút nem erősített nagy számban, de annál inkább minőségben! Játékuk alapjai nem változnak, hiszen Hornyák mester elég karakteres edző ahhoz, hogy csapata a már kijelölt úton haladjon tovább, míg Bódog esetében az a kérdés, hogy a keret mennyire képes pályára vinni azt, amit edzője kitalált. Nagy kérdés!

Én most azt érzem (nem tudom, csak megérzés!), hogy a Kispest végül bedarálja a Felcsútot, de csak egy nagyon szoros meccsen, és a végén egyetlen gól dönti majd el a három pont sorsát. Biztosan megnézem a meccset, mert nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy a vezetés, valamint Bódog Tamás elképzelései hogyan valósulnak meg a pályán!

 

Budafok – Kisvárda

2020.08.17, 19:00, BMTE Sporttelep

Két olyan gárda összecsapása zárja a fordulót, akiknek nálam bizonyítania kell, mert bizony én őket gondolom így az elején a kieső pozícióban a bajnokság végére. Persze addig sok minden történik majd, de a lényeg, hogy az egymás elleni meccsek jelentősége bizony felértékelődik, ha komolyan gondolják a bennmaradást! Szurkolok nekik, hogy cáfoljanak rám, hiszen nincs okom arra, hogy egyik, avagy másik csapatnál dolgozók munkáját negatív színben tüntessem fel azzal, hogy az utolsó helyekre várom őket. És igen, vannak sokkal nagyobb táborokkal rendelkező csapatok a másodosztályban, de most a meccs a téma, a szurkolói bázis kérdése egy másik posztra tartozik.

Csakis megérzéseimre hagyatkozom, amikor azt mondom, hogy a hazai csapat nyer ezen a meccsen. Ott egy felfelé törekvő klub feltörekvő fiataljai küzdenek majd a pontokért, míg Várdán mintha kissé lefelé mennének a dolgok… Az igazolásokból eddig rosszul jöttek ki szerintem, és a lélektani szituáció sem kedvez nekik. De a foci az persze nem olyan, hogy előre ki lehetne jelenteni bármilyen eredményt is, így most ez egy erősen érzelmi alapú tipp részemről.

Megérzés ide, megérzés oda, a meccs érdekes lesz, ajánlom mindenkinek, aki ráér hétfő este!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!