Birtalan Botond -dal készített interjút Ladislav igen termékeny tollú vendégszerzőnk. Ezúton is köszönjük munkáját amit a Semleges Térfél közösségben végez. 2017-ben gólkirály lett az NB2-ben, majd így érkezett Angyalföldre Birtalan Botond.
A 20-as év nem éppen alalkut egyénileg  jól eddig, hiszen lesérültél. Teljes munkát tudsz már végezni? 
Volt egy komolyabb sérülésem egy  vádliszakadás, emiatt kellett kihagyom az utolsó 6 fordulót. Nekem „jól” jött, hogy a vírusszünet miatt nem mentek a meccsek, mert nem maradtam le sokról. Ellenben  a csapat ebből sajnos nem jött ki jól, így eléggé kettős érzéseim voltak. A felkészülésen végén viszont a combhajlító izmom bevérzett és 3 hetet kellett kihagyjak, de viszont már mind a két sérülésből sikerült 100%-os állapotba felépüljek.
 
Utánpótlás szintjén 2x is megfordultál a Vasas csapatánál, ám mégis csak az NB2-be történő kiesése után igazoltál a csapathoz. Hogy hogy csak „most” jutottál vissza a gyökerekhez? Milyen célokkal érkeztél, illetve ebből miket tudtál megvalósítani? 
Angyalföldi vagyok, nálam mindig is prioritás volt a Vasas! Más lehetőségek is jöttek , így alakult. Amikor ’csabán gólkirály lettem, volt több megkeresésem is. Ám akkor esett ki a Vasas, és úgy éreztem , hogy ide kell jöjjek , hogy tudjak segíteni a csapatnak. Sajnos a feljutás egyenlőre nem lett meg, de azon dolgozunk hogy méltó helyre kerüljön a csapat. Azt viszont nyugodtan kijelenthetem, hogy egyáltalán nem bántam meg, hogy hazaigazoltam.
Jó pár találattal örvendeztetted meg mind a viharsarki mind az angyalföldi drukkereket, mégis melyikre vagy a legbüszkébb? A média leginkább a 18-as Gyirmót elleni skorpió-gólod miatt ismert meg. 
A skorpió tényleg megváltoztatta a pályafutásomat. Tény! Nagyban hozzájárult a szerencse is,  a találathoz. Utána mint mindenki elhiszi, hogy bármi összejöhet. Ezek után is jól alakult a szezon hiszen 7-8 gólt rúgtam és szezon végén feljutottunk. Viszont hála az égnek minden találatomra emlékszem , teszem azt büszkén. Például szép emlékek, a tavalyi Szeged elleni is kulcsfontosságú, ugyanis csereként álltam be, és sikerült eredményesnek lennem. A stadionavatót is muszáj idesoroljam, hiszen nagyon nagy elismerés, hogy az új stadionban első meccsen az én nevem mellett szerepelt, ráadásul nem is egy találat. 
 
A 2020/21-es szezon eddig eléggé felemásan alakul. Hogy értékeled az első pár fordulót?  Jelenleg az első 3 forduló után tartunk( Két döntetlen, egy győzelem) 
Azt látni kell, hogy sok új játékos érkezett, ők is nagyon komoly játékoserőt képviselnek. Viszont idő kell hogy kiismerjük a másikat. A lehetőségeink, így megvoltak az első 2 meccsen is, de kellett hozzá idő hogy meg legyen az első meccs. A játék szerintem jobb volt mint az első 2 fordulóba, ám sajnos még több helyzetet hagytunk ki. Az összeszokás, illetve a folyamatos győzelmi kényszer miatti nyomás amit le kell tudni küzdeni a csapatnak.
Egy elég erős támadószekció állt össze idén, mennyire nehéz bekerülni a kezdőbe?
Jócskán nehezebb . Az első 2 meccsen 15 perceket kaptam, a sérülésem miatt. Lehetőségeim is voltak, sajnos nem tudtam gólra váltani. A 3. meccsen (Feczesin) Robi sérülése miatt én kezdtem. Jó lett volna ha egy kis időm van még hogy tényleg 100%-os állapotba legyek, de mivel játszani akarok ezért egyértelmű volt hogy vállaltam.  Sok meccs van , de mindig a legjobb formában játszó játékosok fognak játszani, én szeretnék mindent megtenni a sikerért, és gólokkal/gólpasszokkal segíteni a csapatot a sikerfelé.
 
Hogy érzed mennyi idő kell, hogy a csapat egybeforrjon? Nagyon rövid idő alatt kellett edzés beállni a csapatnak ez is gondolom az okok között lehet.
Nagyon bízok benne, hogy nagyon rövid idő alatt bekövetkezik. Ez a 3 forduló egy hét alatt zajlott le, de itt is érezhető volt a fent említett fejlődés. A hibák alapszinten is meccsen jönnek csak, nem feltétlenül edzésen.  Bízom benne, hogy ez a győzelem gátat tört, és sikerül ezen az úton megmaradni.
 
Hogy éltétek meg a csapatnál , hogy gyakorlatilag „megfosztották” a pályán eldönthető feljutás lehetőségétől?
MI is mint, mások végig edzettük a vírust. Mindenki csalódásként élte meg, nehezebben tudtunk nekikezdeni az új szezon felkészülésének. Utólag kár siránkozni, így hozta az élet. Meg kell mutassuk, hogy helyünk van az elsőosztályban, a keret erősebb lett. Innentől rajtunk múlik csak!
 
Az idei szezonra is sajnos fenn ál az újabb hullám, mennyire kavarhatja meg az idei szezon kimenetelét? Illetve az első hullámot hogy élted meg személy szerint? 
Nagyon hírtelen ért, nem nagyon követtem a világhíreket. Pont sérült voltam, így én rehabilitációt végeztem , illetve tanultam. Mint mindenki, én is  bízok benne, hogy nem lesz még egy ilyen.  Abba meg különösen hogy nem durvul el a helyzet, annyira hogy megint teljes lezárások legyenek. Figyeljük a híreket, reméljük a legjobbakat. 
Sokan mondják, hogy az idei másodosztály erősebb /nívósabb mint az NB1 várható idénye, te hogy érzed ?
Nagyon erős csapatok vannak mind a két osztályban. A másodosztály sokkalta fizikálisabb, itt aki játszani akarja csak a futball-t annak nehezebb dolga van. Úgy gondolom van egy 5-6 csapat , aki megállná az NB1-ben is a helyét.
 
Vannak terveid a foci utáni életre? Említetted az előbb, hogy tanulsz, merre, és mit? 
A Károli Gáspár Jogi Egyetemre járok, mint joghallgató. Most kezdtem az első évet, pont azért hogy 5-6  év múlva ne álljak üres kézzel. Nagyon élvezem, tanulni is szeretek . Feleségem családjában is többen  vannak ezen a pályán , így én is ezen a vonalon szeretnék elhelyezkedni. Jogászként vagy ügyvédként szeretnék a foci utáni életben munkát találni. 
Van véleménye a cikkről? Esetleg a magyar fociról?
Ossza meg velünk!

További tartalmakért kövesse a Semleges Térfél adásait, illetve a Ladislav Bemutatja  oldalt a fb.-on.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!