Ugye ismerős? A vicc szerint ezt mondja a rendőr, amikor az autó lámpáit ellenőrzi, és az index-lámpára kerül sor. Én is valahogy így vagyok vele most; a tegnapi Örökrangadót én egy – hazai szinten – kiváló meccsnek láttam, ahol a jól szervezett, egységes MTK döntetlent ért el a kissé dekoncentrált Fradi ellen. Változatos meccs volt, véleményem szerint (!) sok futással, sok helyzettel. Igen ám, de sokan azt mondják, hogy benézem, és ez egyáltalán nem volt jó meccs… Most akkor jó, vagy nem jó?

 

Szurkolóként nem fogok belemenni szakmai részletekbe, azt meghagyom az edzőknek, de arról, hogy mit láttam, milyen volt a játék képe, érdemes beszélni. Amit én láttam: mindkét csapat igen komolyan vette a meccset, elég komolyan bele is kezdtek, majd a 70. perctől alább hagyott a lendület, láthatóan elfáradtak mindkét oldalon. És akkor itt is van az első kérdés:

Elfáradtak, mert ennyit tudnak, nincs megfelelő kondijuk, avagy annyira űzték-hajtották egymást, hogy – ebben a párás melegben – az egyébként jól felkészített csapatok természetesen elfáradtak?

Ez máris egy vitapont, amiben én a második lehetőséget láttam, azaz volt olyan iram, ami természetes módon nem volt fenntartható - figyelembe véve az időjárást, és persze azt, hogy magyar fociról beszélünk. Itt fontos megjegyezni, hogy nem a nemzetközi szinthez mérek, hanem ahhoz, hogy mit láttunk az előző bajnokságban, azaz magunkhoz mérem magunkat. Ennek oka az, hogy a nemzetközi elit olyan messze van, hogy egyelőre nem érdemes foglalkozni sem vele, hanem fokozatosan kell egyre jobb teljesítménnyel felzárkózni, hogy aztán tényleg létjogosultsága legyen a Fradit a Porto-val, az MTK meg a lille-lel összevetni.

Direkte nem egy Bayern-t, vagy Real-t említek, mert az elit elitjével szemben nincs esély, mert az már olyan anyagi erőforrásokat kívánna, ami nyilvánvalóan nem tudunk itthon megmozgatni, szakmai munkával – bármilyen briliáns is legyen az! – ezt a több nagyságrendi különbséget nem lehet eltüntetni! De menjünk tovább, mert van még minimum egy olyan kérdés, ami szerintem megosztó, és tényleg szeretném, ha véleményeznétek:

Mi az oka annak, hogy ilyen fordulatos volt a meccs 70 percen keresztül? A csapatok jól felkészültek egymásból, és parádés támadásvezetéseikkel sikeresen átjátszották a középpályát, avagy egyik csapatnál sem működött a középpálya, így egy kaotikus rohangálás volt az, amit mások jó iramnak láttak?

Én itt az első lehetőséget látom, hozzá téve azt, hogy persze minden csapat úgy és annyit játszik, amit és ahogyan az ellenfél megenged neki. De akkor most kicsit érthetőbben is megfogalmazom a kérdést:

Mindkét csapat a támadófocira építette fel taktikáját, avagy gyengén volt megszervezve mindkét oldalon a védekezés?

A magam részéről azt hiszem, hogy a támadófoci volt a lényeg mindkét oldalon, amit a két csapat teljesen másképp töltött meg tartalommal, de a vége mindkét csapatnál az lett, hogy sok helyzetet alakítottak ki, és ha ezen a meccsen többször ennyi gól születik, akkor sem kellene komolyabban meglepődnünk.

Nos, én leírtam véleményem, de kíváncsi vagyok, hogy Ti mit gondoltok! Kérem, hogy érveljetek, támasszátok alá véleményeteket! Azért indítom el ezt a vitát így, mert valóban foglalkoztat a kérdés:

Csak én láttam olyan jónak a meccset, és csúnyán benézem, avagy van abban valami, amit a fentiekben leírtam?

Segítségül a teljes meccs linkje ITT, és az összefoglaló pedig ITT elérhető

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!