A mai napon két meccs kerül megrendezésre az NB1-ben. Mindkettő érdekes lesz, mert egy stadionavató azért nyilván egyfajta ünnep, de ami kifejezetten pikáns, az nem más, mint, hogy Márton Gábor bemutatkozása a Fehérvár élén nem máshol lesz, mint Zalaegerszegen. Az a furcsa helyzet áll elő, hogy az ellenfél szurkolói sokkal jobban ismerik a fehérváriak edzőjét, mint azok, akiknek szeretett csapatát edzi… Mi várható?

 

Paks – Újpest, 16:30

Pakson persze nem csak a stadionavató lesz érdekes, hanem az is, hogy a nagyrészt újjászervezett Újpest, és edzője mire lesz képes az ellen a csapat ellen, amivel szemben negatív az örökmérlege! Nem sok ilyen csapat van, de az komolyan meglepett, hogy köztük van a Paks… Az tény, hogy a 33 egymás elleni az nem túl sok, de a Paks 11 győzelmével szemben csak 8 újpestit jegyeztek fel eddig!

Nincs mese tehát, a fővárosiaknak javítaniuk kell, de erős kérdés, hogy a most már nem csak kármentéssel foglalkozó Rogan vajon mit húz elő a cilinderből. Az Újpest mellett szól, hogy – érdekes módon – a két utóbbi idegenbeli meccsét megnyerte Pakson, de otthon csak döntetlenekre volt képes. Mumus? Nem hiszem, ugyanis a tendencia azt mutatja, hogy inkább kötelező győzelem kategóriája ez a vendégek számára, hiszen a Paks legutóbb 2015 tavaszán nyert.

Tippem egy sokgólok döntetlen, vagy vendég-győzelem.

 

ZTE – Fehérvár 18:35

Márton Gábor nem egy ideggyenge alkat (sőt!), de most azt hiszem, hogy azért most neki is megfordult a fejében, hogy bizony nem lesz egyszerű helyzetben, amikor korábbi sikerei helyszínén kell bizonyítania új csapata élén - az első meccsen. A Fehérvár igazolásai jó nevek, de mintha létszámban elmaradna a korábbi évektől, és sajnos most még nem lesz feltétlen bevethető, aki a védekező középpályára bizony nagyon kellett már, ugyanis Pátkai egyedül nem vállalhatja az összes meccset ezen a poszton!

De hogy még nehezebb legyen előre bármit is mondani a várható eredményről… A Zete is új edzővel áll oda a rajthoz. Boér Gábor ráadásul első élvonalbeli megbízatását teljesíti, így sok tapasztalatom nincs az ő működésével kapcsolatban. Tetézi a problémámat, hogy a csapat is erősen átrendeződött, így aztán elképzelésem sincs, hogy mit várhatunk a zalaiaktól…

Ha azonban mégis tippelnek kell, akkor most nem tudok másra hagyatkozni, mint a két keret minőségére, ami bizony jócskán a Fehérvár javára billenti a mérleget. Ha ugyanis abból indulok ki, hogy mindkét edző kihozza a maximumot játékosaiból (miért ne lenne így?), akkor végül a játékos-minőség dönt majd.

Tippem: 1-3

HAJRÁ MAGYAR FOCI!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!