Továbbra is százszázalékos a DAC a Fortuna ligában, a sárga-kékek a 3. fordulóban ismét hat gólt szereztek és ezúttal a Nyitra ellen diadalmaskodtak. Reméljük megmarad a lendület a nemzetközi meccsekre is.

 

DAC helyzetekkel kezdődött az első félidő, sorra dolgozta ki lehetőségeit Bernd Storck legénysége. Az 5. percben Balić remek lövését Šípoš kapus tornázta ki a felső sarokból. A 10. percben először Kalmár, majd Divkovióc lövésénél védett hatalmasat a nyitrai kapus. Nem engedte kibontakozni ellenfelét a DAC, végig nyomás alatt tartotta a nyitraiak kapuját. A 19. percben Davis, egy perccel később Balić újabb próbálkozásánál védett nagyot Šípoš kapus. A 37. percben a Nyitra is eljutott a DAC tizenhatosába, egy hosszú beadást Vrábel próbált kapura küldeni, de pontatlan volt. A 42. percben végül megtört a nyitrai védelem, Schäfer beadását Friede fejelte a kapuba – 1:0. A félidő hosszabbításában Kunik Ramirez ellen szabálytalankodott a tizenhatosban, a büntetőt Davis magabiztosan értékesítette – 2:0.

Fordulás után sem hagyott alább a DAC lendülete, a dunaszerdahelyi gárda tovább szállította a veszélyes helyzeteket. Az 53. percben Divković eresztett meg egy lövést, Šípoš ismét bravúrral hárított. Az 56. percben növelte előnyét a DAC, Kalmár passza után Kružliak próbálkozott lövéssel, melyet a védelem blokkolt, a kipattanót Divković küldte a hálóba – 3:0. A 60. percben Friede ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a büntetőt ezúttal Kalmár Zsolt értékesítette – 4:0. A 66. perben Kalmár beadása után Ramirez fejjel a felső lécet találta el. Három perccel később Fábry lövésénél védett hatalmasat a nyitrai hálóőr. A 73. percben szabadrúgáshoz jutott a DAC, 25 méterről Davis védhetetlenül küldte a labdát a kapuba – 5:0. A 77. percben Kalmár beadása után Fábry fejelt nem sokkal fölé. A 85. percben a hatodik gólt is megszerezte a DAC, Mendez passza után Bednár küldte a labdát a hálóba – 6:0.

FC DAC – FC Nyitra 6:0 (2:0)
Gólszerzők: Friede (42.), Davis (45.+ 11-ből, 73.), Divković (56.), Kalmár 11-ből (60.), Bednár (85.)

sportolunk.sk

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!