Az NB1 aktuális fordulójában eddig lejátszott meccsek edzői nyilatkozatai sok helyen elérhetők, mi viszont kerestük a nyilatkozatokban elrejtett (elejtett) olyan gondolatokat, ami megmutatja a gyakran sablonos válaszok mögötti gondolatokat.

 

MTK – FTC: 1 – 1

Michael Boris:

„Feljutóként a bajnok ellen játszottunk, ilyenkor mindig csibésznek kell lenni ahhoz, hogy bármilyen eredményt tudjunk elérni…. Kiemelendő, hogy öt játékosunk is bemutatkozott az NB I-ben, és mindannyian nagyon jól teljesítményt nyújtottak.”

A nyilatkozatbók kiemelt első részlet arra utal, hogy bizony talán kicsit több merészséget vár el Boris a csapattól, de azt is kiolvasom belőle, hogy azért benne van a boogie a társaságban, így a csibészség hiánya miatt biztosan nem feddte meg „fiait”. A második rész pedig azt mutatja, hogy jól választott az MTK; kifejezett stratégiai célként jelölték meg ugyanis a hazai fiatalok beépítését, amit Boris kiválóan teljesít, kezdve onnan, hogy komoly rálátása révén már a kiválasztásban komoly szerepe van, odáig, hogy a természetesen hektikusan teljesítő fiatalokat remek játékszervezéssel egyenletes csapatteljesítménnyé varázsolja. Le a kalappal!

Szerhij Rebrov:

„Az első félidőben az MTK nagy nyomás alá helyezett minket, nem engedték, hogy helyzeteket alakítsunk ki. A második félidőben már több lehetőségünk volt a gólszerzésre. Abszolút megérdemelten szerzett ellenünk egy pontot az MTK, ha nem lőjük be a helyzeteinket, akkor ilyen eredményre számíthatunk.”

Nos, Rebrov biztosan nem rejtette véka alá, hogy nem ezt várta csapatától… Ez meglátszott a második félidőben, mert az egyéni megoldások helyett már kezdett csapatként működni a Fradi – de ahogy Rebrov is elmondta – ez kevés volt ahhoz, hogy megszerezzék a három pontot! Ez az ukrán szakember számára azért lehet különösen fájdalmas, mert az ő játékára is a magas fokú szervezettség jellemző, ugyanakkor most azzal kellett szembesülnie, hogy a jól kigondolt csapatjátékot igenis szétzilálhatja egy hasonlóan szervezett, de más felfogásban játszó ellenfél. Ismerve a mestert azt kell mondjam, a hibákat gyorsan kijavítják majd, így nem kétlem, hogy a nemzetközi kupameccsen már egy teljesen más Fradit láthatunk majd.

 

ZTE – Fehérvár: 3 – 3

Boér Gábor:

„Nagyon jó első félidőt produkáltunk. Az első húsz percben olyan intenzív futballal rukkoltunk elő, amelyet nem lehetett bírni az egész mérkőzés alatt…. A második félidőt szintén intenzív játékkal szerettük volna nyitni, azonban ekkor már nem voltak frissek a lábak, ettől függetlenül vesztett állásból is vissza tudtunk jönni, ezt mindenképpen nagy fegyverténynek tartom.”

Úgy tűnik, hogy Boér Gábor egy olyan játékot akar kialakítani, amit ma még fizikailag nem bír el a csapat, de az, hogy mindkét félidőben az intenzív kezdés volt a cél azt mutatja, hogy a támadófocin van a hangsúly, és ehhez az intenzitást tekinti megfelelő szköznek. Ne feledjük, hogy a felkészülési időszak rövid volt, 16 érkező és 16 távozó volt, így biztosak lehetünk benne, hogy a Zete játéka még sokkal jobb is lehet! Ez nem túl jó hír az ellenfeleknek, ugyanakkor a magyar foci elkötelezett híveinek egy igazán jó kilátás!

Márton Gábor:

„Annak örülök, hogy szurkolói szempontból élvezetes mérkőzést játszottunk, ugyanez edzői szempontból nézve infarktus-közeli állapottal ért fel. A szurkolók megtapsolták a csapatot, ez mindenképpen pozitívum, hiszen ez azt jelenti, hogy látják a csapatban az akaratot és a győzelemre való törekvést. Nem szabad ilyeneket hibáznunk, jobban kell értékesíteni a helyzeteinket és akkor meg lehet nyerni a meccseket.”

Szakmai szemmel nézve nagyon is elégedetlen volt az edző, de nem ekézte csapatát, hanem többes szám első személyben beszélt a hibákról, mintegy jelezve, hogy ő és csapata azok, akik hétről hétre leteszik a játékot a pályára, ilyenformán senki nem húzhatja ki magát a felelősség alól. A szurkolók említése arra mutat, hogy igenis fontos a szurkoló, és Márton Gábor nagyon jól érti, hogy az utóbbi időkben a csapat és a tábor mitha kissé eltávolodott volna egymástól. Ennek elsődleges oka pedig a játékban keresendő, de nem feltétlen azeredményben, hanem abban, hogy az eredményt HOGYAN éri el a csapat. Nekem ez is egyértelműen a támadófoci erőltetését jelenti, hiszen egy bajnokságra törő együttes nem keltheti defenzív csapat benyomását!

Csak egy megjegyzés; a sületlen újságírói kérdésre adott visszakérdezés normális (csak nálunk valamiért nem gyakorlat…), nem kell ezen rugózni, azon viszont érdemes lenne elgondolkodni, hogy az újságíró miért kérdez marhaságokat…

 

Paks – Újpest: 1 – 2

Osztermájer Gábor:

„Hiányérzetem az első negyvenöt perc miatt van, túl óvatosan futballoztunk. Balogh Balázs egyértelműen hiányzott a pálya közepéről, új játékosainkkal meg voltam elégedve, és a cseréink is sokat hozzá tudtak tenni. Sajnos a slusszpoén elmaradt, nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni.”

Korrekt értékelés, hiszen az első félidőben sehogy nem találta a megfelelő egyensúlyokat a Paks. Olyan hektikus volt játékuk, amit pár osztállyal lejjebb látni, valamiért – gólhelyzeteik ellenére – nem keltették összerakott csapat benyomását. És bizony, a második félidőben, illetve a cserékkel szerkezetet váltó Paks sokkal jobban játszott, a végén több lehetőségük is volt a pontszerzésre. Ezért dicséret illeti a mestert, jól nyúlt bele a meccsbe, és kihozta a maximumot. Ami hiányzott, azt már csak a pályán lehetett volna pótolni…

Prdrag Rogan:

„Először is szeretnék gratulálni az új stadionhoz, és a paksi játékosok mai teljesítményéhez, amit a pályán mutattak. Belülről úgy ítélem meg, hogy ez egy jó mérkőzés volt, sikeresek voltunk, megnyertük. Tudtunk javulni az előző időszakhoz képest, de itt nem állhatunk meg, tovább kell fejlődni. Büszke vagyok a játékosokra, büszke vagyok a mai teljesítményükre, de holnap új nap virrad, és új ellenfél vár ránk, úgyhogy mindenképp előre kell tekintenünk.”

Nem megy a szomszédba lózungokért az Újpest edzője, de látni kell, hogy az ellenfél tisztelete bizony egy komoly erény, és azt is, hogy Rogan Vignjevic-hez mérten jelentős érzelmi intelligencia többletét jól használja. Ezt a meccs közben is láthattuk, de a játékosokat dicsérő szavai is erre utalnak. Dicsért, de azért ott van a nyilatkozatban, hogy jobbnak kell lenni, és azt azért nem mondta, hogy a játékkal elégedett volt! Ez így rendben is van, mert így őszinte, megtalálta azokat a pontokat, amikben erős volt csapata, és nem felejtette el, hogy vannak bizony erősen fejlesztendő részei a játéknak! Az „előre tekintünk” típusú mondatok viszont feleslegesek, mert nem sokkal mond többet, mint az a mondat, hogy „reggel felkel a nap”. Ezzel együtt azért megállapítható, hogy reális nyilatkozat volt ez is.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!