Van szerencsénk bejelenteni, hogy régen dédelgetett álmunk tervvé érett! Olyannyira, hogy immár a tetteken a sor, és örömmel tudatjuk a magyar szurkolói társadalommal, hogy zarándoklatra indulunk. Célunk a magyar összetartozás erősítése, ugyanakkor utunk tisztelgés is azok előtt, akik kitartottak akkor is, amikor mások már feladták volna! Egy szentélyt látogatunk meg, a labdarúgás szentélyét, a Sepsi OSK stadionját. Gyalog megyünk, hogy mind a 720 km-re emlékezzünk, és emlékeztessen minket, magyarokat: Testvérek vagyunk!

Nagy szavak? Talán túlságosan is magasztosnak tűnnek, de mi színültig töltjük tartalommal. Máris kezdjük!

A „kiruccanás” neve egy pillanat alatt született, és olyan sebességgel száguldott elő, hogy nekünk is értelmeznünk kellett! A mi megfejtésünk az, hogy nem ám a szomszédba megyünk, hanem éppen csak a portán álló másik épületbe látogatunk el. És mi az a 100? A Sepsi OSK éppen jövőre – új stadionjának avatása évében – ünnepli fennállásának századik évfordulóját. De tudjátok, a Semleges Térfél mindig teret adunk a véleményeknek, és így vagyunk a megfejtéssel is. Ki-ki gondolja ki a privát megoldását!

Hogyan tehetünk ilyen komoly vállalást? Hogyan lehetséges, hogy az egy hónapra tervezett túrát elindítjuk? A válasz egyszerű; a közös gondolkodás segített. Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosával és elnökével jó ideje szövögetjük terveinket, így lám, megérett a gondolat, alakot öltött, és máris szinte kérve kér, hogy induljunk!  De az még odébb van, sok feladat vár ránk, amíg a jövőre rendezendő stadionavatóra megérkezünk.

Egy ilyen kisebb gyaloglás komoly felszereléseket kíván, némi logisztikát, na meg azt is időben kell egyeztetni, hogy a Magyar Szurkolók előtt tisztelgő emlékhely is létrejöhessen. Most tehát tervezés, szervezés, támogatók felkutatása következik. Sok teendő van tehát, de bármi is történjen, elhatározásunkat mindenképp megvalósítjuk!

Nagyon a tollam hegyére kívánkozik, hogy megosszam a további információkat is, de most elég ennyi, mert hamarosan nyilvánosan is elérhető lesz a z ITT-HONRÓL-HAZA 100 - Szurkolói zarándoklat néven futó facebook-oldalunk. Ott minden információt megosztunk terveinkről, a menetrendről eseményekről, és sok olyan akciónkról, ami összetartozásunkat fejezi ki. És ezen a ponton mégiscsak el kell mondjak egy újabb információt… Várjuk azon klubok, valamint szurkolók, szurkolói csoportok jelentkezését, akik felajánlott emléktárgyaikkal szeretnének hozzájárulni egy olyan kiállításhoz, amely Sepsiszentgyörgyön mindenkor a magyarság összetartozását fogja eszünkbe juttatni mezek, zászlók, drapériák, és sok-sok egyéb tárgy formájában.

Ez a zarándoklat nem „csak” foci, hanem kultúra, történelem is egyben, de a természetről és életmódról is sok-sok új ismeretet fogunk szerezni. És mindezt természetesen megosztjuk Veletek, akik követitek majd oldalunkat, vagy akár egy-egy szakaszra csatlakoztok, és azokkal is, akik a zarándoklatról készülő filmet megtekintik majd.

És mint tudjuk, minden produkciónknak van egy kötelező része, amit ezúttal sem fogunk megkerülni. Szívesen fogadjuk tehát azok jelentkezését, akik magánszemélyként, vagy cégként támogatni kívánják a Szurkolói zarándoklatot. Jelentkezés-:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!