Tegnap cirka nyolc év után újra szurkolói ankétot tartott a klub. Erre aztán igazán nem lehet ráfogni, hogy egy mindennapos esemény, az pedig egyenesen különlegessé tette, hogy a tulajdonos ezúttal személyes tette tiszteletét. A helyszínen 150-200 szurkoló jelent meg (több nem is lehetett a távolságtartás okán),élő közvetítésünket pedig tízezrek követték. Volt téma bőven, de (figyelem!!!) az első szurkolói kérdések egyike így szólt: Miért üresek a sajtónak fenntartott helyek? Jó kérdés...Talán mert nem volt ingyen pogácsa?

 

Előre kell bocsátanom, hogy - mivel az Újpest FC ügyvezetőjével korábban már készítettünk egy "karantén-videót" - annak rendje és módja szerint megkaptuk a rendezvényre szóló meghívót a klubtól, ahogy arról is még időben értesítettek, hogy az eredetileg tervezett 13-i dátum helyett csak augusztus 18-án tudják megtartani az ankétot, miután a tulajdonosnak karanténba kellett vonulnia külföldi útja okán. Ugye senki nem gondolja, hogy a sajtó-meghívottak listáján mi szerepeltünk egyedüliként, és ugye az is világos, hogy egy ilyen listán a Semleges Térfél előtt bőven ott sorakoznak az ún. hivatásos sportújságírók által működtetett orgánumok! Magyarul; élek a gyanúperrel, hogy a meghívás ellenére nem voltak ott ezen médiumok képviselői, vagy ha ott is voltak teljesen passzív módon álltak a dologhoz. Reggel, a kávé melletti virtuál-világra tekintve is csak dörzsölgettem a szemem: se egy cikk, se egy jegyzet, se egy szösszenet, semmi... A hivatásos sajtó mintha nem is tudna arról, mi volt előző este Újpesten, és amiről ilyen módon olvasóik, nézőik sem fognak értesülni!
Én pedig azt gondolom, hogy a tájékoztatás természetes része a műfajnak, de az, hogy ki és miről tudósít, vagy ad hírt, az már döntés kérdése... Igen ám, de az esemény - mint említettem - nem mindennapi dolog volt, és azért azt is hozzá kell tenni, hogy az ankétot nem egy tavalyelőtt alapított klub tartotta! De van egy másik vetülete is a dolgonak; azt előre tudni lehetett, hogy komoly érdeklődés lesz. Ha pedig érdeklődés van, akkor ott olvasók, nézők, hallgatók vannak! Igen, ők azok, akikért a sportsajtó van egyáltalán! Ez a létezése értelme!
Csak nem eltanulta a sportsajtó a kluboktól azt a teljesen életidegen álláspontot, hogy nem fontos kiszolgálni azt, akiért léteznek? Ez pedig itt és most a szurkoló! Talán most ott tartunk, hogy a sportsajtó is magasról tesz a szurkolóra? És itt nem az Újpestről van szó, hanem arról, hogy ha ez így van (márpedig így van!), akkor az komoly kérdéseket vet fel...
- Miért nem célja kiszolgálni a sportsajtónak a szurkolókat?
- Miért fontos az, hogy egyik klubnál egy-egy játékos anyajegyeinek számából is cikket írnak, míg mások esetében komoly eseményekről sem adnak hírt?
- Talán nem érdekes a sportsajtónak, hogy mennyien nézik, hallgatják, tekintik meg produktumaikat?
- Ha nem érdekli őket, akkor miből élnek?
Lenne még ezer meg egy kérdés, de azt hiszem, hogy mindenki tudja folytatni. Bevallom, én egyszerűen nem értem a dolgot, és persze tudnék conteo-kat gyártani, de nekem sehogy nem áll össze  kép! Remélem, ez változni fog, mert ezt nem tartom jó iránynak, és ezt a cikket nem konfliktus generálás céljával írtam meg, hanem inkább csak a figyelmet szerettem volna ráirányítani arra, hogy azok az orgánumok, amelyek ma uralják a sportsajtót, mintha elfeledkeztek volna vállalt feladataikról.
Ui.:
A tegnapi eseményen elhanzgottakat könnyen összefoglalhatom. Az eddigieken túl (utánpótlás egyesítés) egy új elem is belépett, mint a címer visszaállításához szükséges feltétel. Ez pedig nem más, mint az anyaegyesület (UTE) az UFC-ben fennálló 0,25%-os tulajdonrészének névértéken történő átruházása az UFC többségi tulajdonosának, azaz Roderick Duchatelet-nek. Ezen kívül azért persze voltak még érdekes információk, az ankét teljes egészében megtekinthető itt:

1. Rész : Játékosok és az edző

 

2. Rész Címer és klubkérdések

 

 
Pin It

Hozzászólások (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Nem vagyok Ujpest szurkolo, de megmondanatok hogy ki az az ember aki ott dolgozik es a fradi szektorban volt?

Dave09
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!