A cím kicsit Stanislaw Lem sci fi író stílusa de ez senkit ne tántorítson el az olvasástól mert ez nem sci fi hanem a valóság.Vendégszerzőnk írását kicsit megkésve közöljük az összetorlódott feladatok miatt, sajnos ilyen ez a popszakma. Köszönjük írását és továbbra is várjuk szurkolók esetleg sportban dolgozók cikkeit.

 

Augusztus 14.-én elindult a 20/21-es NB1-es szezon. Ennek okán keresztül sikerült kilátogassak a Paks-Újpest összecsapásra. A hazai csapat 4 év építkezés után (végre) elkészíttette a stadionját így egész délutános programmal várták az érkezőket a szervezők. Mi a vendégszektorban foglaltunk helyet édesapámmal, ám itt én csak szó szerint vendég voltam. Már egy ideje húzódó címerbalhét úgy tudták kompenzálni a hazaiak, hogy ingyen lehetett megtekinteni a találkozót. Ennek következményeképpen szépszámú vendégsereg gyűlt össze, akik megmutatták milyen ha nem csak nézők vannak egy stadionba hanem szurkolók! Térjünk át a találkozóra, hiszen van mit mesélni. Mind két sapatnál voltak érkezők és távozók is bőven, de talán a lilákra mondható el, hogy többen hagyták el a hajót mint hogy érkeztek volna. Ami nekem az átigazolási időszak meglepetése volt az Mitrovic, és Stieber tesók érkezése. A hazai csapat két romboló támadójával állt fel az Ádám-Böde duóval próbálta rohamozni Banai kapuját.

Helyet kapott még az új igazolások közül Bognár István is a középpályán , illetve visszatért Haraszti a kezdőbe. A vendégeknél, ugyanúgy helyet kapott 2 új igazolás, Mitrovic a középpályán, míg a támadószekcióban Gigic kapott elől szerepet, mellett Bacsa és Simon próbálta megtámogatni a támadásokat. A találkozó előtt ünnepélyes köszöntés majd Gellei Imre által elvégzett kezdőrúgásnak is szemtanúi lehettünk. Az idő túl kegyed volt a szurkolókhoz, kb. 30-35 fok is lehetett a napon. A találkozót ennek a meleg időjárásnak tudatában a hazai együttes kezdte felpaprikázott hangulatban. Ádám Martin fejesét kellett kiszednie a léc alól a vendégek hálóőrének. Majd ezek után mind a két csapat előtt adódtak helyzetek/ „helyzetecskék” , ám számomra mégis meglepően szinte a semmiből szerzett vezetést az Újpest. A találkozó elején mind a két csapat eljutott kapufáig , ám mégis a vendégek jártak jobban. Egy Burekovic által elvégzett szögletet sikerült kivágni, majd Mitrovic által visszalöbbölt labdát Simon kapásból előbb a keresztlécre emelete, ezt Bacsa megszelídítette és fejelte a csapatkapitány elé, aki akrobatikus mozdulattal juttatta a hazaiak hálójába. 1:0 . 

Ezek után számomra pozitív meglepetés volt újpesti oldalról, hogy megpróbáltak további találatokat szerezni és átvették a hazaiaktól a kezdeményező szerepet. Ám sajnos a befejezésekbe rendre hiba csúszott. 2x állította meg ziccerben paksi védő az előre törő vendégjátékost utolsó emberként ám ebből egyszer villant lap, akkor is csak sárga… miért nem vagyok meglepve.. Az első félidő tehát a gól után is intenzív és nyíltsisakos játékot hozott, ám gólt/gólokat nem csak egy Mitrovic kapufát . A második félidőben aztán felélénkültek az események, lehet a félidőben lezajlott Mazsorett bemutató is rásegített, de a hazaiak még nagyobb elszántsággal estek neki a vendégeknek. Ellenben újra a lilák szereztek találatot. Egy szöglet után Burekovic vágta előre a labdát, amit Mitrovic megtartott és a mellette érkező Simon elé tálalt aki, elhúzta a kapus és a védő mellett és az Újpest tábora előtt lőtte mind csapata, mind saját maga második találatát a mérkőzésen. A hazaiak továbbra se adták fel. Ennek meg is lett az eredménye, szinte beszorították a lilákat a kapu elé, és egy kósza sarokrúgás után Ádám elé került a labda, aki közelről nem hibázott. Így a paksi publikum is örülhetett. Innentől vérszemet kaptak, míg a vendégek a kontrákra próbáltak berendezkedni, ám újfent a befejezésekkel volt a probléma. Így maradt a 2:1-es újpesti előny, és vált 3 ponttá. A hazai csapatra a küzdés, és akarás miatt míg vendégekre a győzelem miatt lehettek büszkék a drukkerek. Véleményem szerint ebben a meccsben reálisan nézve se volt benne a hazai győzelem, ellenben egy több gólos újpesti sikerrel.

Ha ki kellene emeljek pár nevet a vendégek közül nem lenne könnyű dolgom, így végig megyek a csapaton: Ki kell emelni hazai oldalon Ádám Martint, aki nagyon nagy veszélyt jelentett a vendégek kapujára, és egyszer sikerült is mattolnia Banait. Valamint, úgy érzem a Haraszti-Bognár páros ha megszokja egymást akkor még lehetnek szép dolgok az atomvárosban. A túloldalt, egyértelmű Banai Dávid neve, hiszen végig meccsben tartotta csapatát. Előtte Máté Zsolt alkotott maradandót, és jegyeztette meg nevét még jobban a vendégdrukkerek agyába, több szép tisztázása is volt illetve jól fogta a hazaiak tornyait. A találkozó után kicsit szkeptikus voltam Mitroviccal , de ahogy utólag visszanéztem a találkozót rájöttem, hogy jócskán kivette a részét még így is a győzelemből. Tény, szervezőképessége hagyott némi kivetni valót maga után, de mind a két gólban jelentős szerepet vállalt, nem mellesleg küzdeni akarásból jelesre vizsgázott. De azért egy (magyar) irányító mégiscsak jobb lenne. A támadószekcióba mindenki megtette a maga dolgát, Gigic megtartotta, Bacsa kísérte, Simon pedig
befejezte az akciókat. Ezt a Simont szerintem jó sokan szeretnék látni Újpesten. Ami a többieket illeti, voltak akik beleszürkültek, de voltak akik számomra lefelé lógtak ki a mezőnyből. A hazai oldalon Osváth hiába gyors ,többször rosszul mérte fel a helyzetet(második gól előtt) és pontatlan volt. Bognárnak volt egy pár jó megoldása, de engem nem győzött meg. Ahogy Lenzsér, Ristevski, Szabó, és Pauljevic teljesítménye sem. Obinna és Onovo sokszor beleszürkültek, ám mégis többször tettek bele annyit amennyit kellett a meccsbe. A túloldalt Szakály és Haraszti nagyon próbálkozott nálam Windecker gyengébb volt. Összességében elmondható, hogy az első fordulóban egy élvezhető találkozó volt. Gólokkal, és olykor közönségszórakoztató megmozdulásokkal! Hajrá magyar lábilabda, hajrá magyar foci!


Van véleménye? Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse a ST. adásait, illetve a Ladislav bemutatja oldalt fb.-on.

borítókép:nso.hu

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!