Az NB1 második fordulója sajnos megint csonka lesz, mert a hírek szerint a Felcsút több játékosa is koronavírus fertőzést kapott. Az MLSZ máris reagált, és újra bevezette a meccs előtti teszteléseket, megelőzendő, hogy nagyobb probléma alakuljon ki. Ezen túl pedig ott van a Fradi feltételhez kötött kérelme; ha túljutnak a Djurgarden-en, akkor halasztanák a Diósgyőr meccsüket. De nézzük most a megrendezendő négy mérkőzésre milyen esélyekkel készülnek a csapatok.

 

Mezőkövesd – ZTE (2020.08.21, 16:30)

A Kövesd elbukta a BAZ-megyei rangadót, de nem volt reménytelen a játékuk, még akkor sem, ha Kuttor Attilán látszott, nem ezt szerette volna látni a pályán… Bár a Zete sem nyert, de azt kell mondjam, hogy a rendesen átalakult csapat Boér Gábor edző keze alatt várakozásaim feletti produkciót vitt a pályára. Nem kérdés, hogy a Fehérvár a keretet tekintve erősebb csapat, de végül a jobban összeállt játékkal ezt ellensúlyozták az Egerszegiek.

Most tehát az a nagy kérdése a mérkőzésnek, hogy mit sikerült hat nap alatt a helyére tenni – és mit nem. Ne feledjük, hogy a Zete idegenben játszik, és ez még akkor is komoly jelentőséggel bírhat, ha Kövesden azért nincs olyan aréna-hangulat, mint a megyei riválisnál. Szerintem végül a Kuttor vezette szakmai stáb összerántja a csapatot, és győzelmet arat, de ez egy nagyon nehéz meccs lesz, hiszen a Zete játékosai láthatóan jól motiváltak, és ki vannak éhezve a sikerekre. Kapott gól nélkül nem is úszhatja meg a hazai együttes, így én most egy szoros 2:1-es hazai győzelmet jósolok.

 

MTK – Kispest (2020.08.21, 19:00)

A legfiatalabb, és a legnagyobb meglepetést okozó csapat küzd meg az ellen a Kispest ellen, akinek az első fordulóban nem volt lehetősége bizonyítani, hogy a vezetőség által kommunikált, és kiforrottnak tűnő stratégia visszaköszön a pályán is. Nem tudhatjuk, hiszen a Felcsút elleni mérkőzésük elmaradt, így nekik most ez egy első meccs lesz a bajnokságban, és első Bódog tamással a kapitány hídon!

Nincs kétségem afelől, hogy a kispesti mester jól összerakta a csapatot, ugyanakkor az első fordulóban időnként parádés játékot produkáló MTK esetében már láthattuk is, hogy igen magas fokon szervezett játékra) képesek. Hozzá kell tennem azonban, hogy a Fradi az Örökrangadón éppen ott hibázott, hogy a középpályán nem tudott pressziót kifejteni az MTK-ra, viszont most a Kispesttől éppen azt várom, hogy pont ebben lesz a legerősebb. Lehet, hogy sokak számára meglepő, de én ezt a meccset döntetlenre adom, és most sem lesz híján góloknak a meccs, így 2:2 a tippem.

 

FTC – DVTK (2020.08.22, 18:45)

Hoppá! Bár említettem a bevezetősben, de itt bővebben kifejtem, hogy miért nem írok most az esélyekről ezzel a meccsel kapcsolatban. Nos, miután a Djurgarden-nel 08.19-én (ma esete 20:00-tól) játszik a Fradi, halasztást kértek erre a meccsre, arra az esetre, ha továbbjutnak. A magam részéről; miután a magyar foci elkötelezett híve vagyok – na meg a Fradi itthon játszik (ez akkor is számít, ha nem lesznek kint szurkolók!), egy papíron gyengébb ellenféllel… -, hadd engedjem meg magamnak a következő kijelentést; ez a mérkőzés elmarad!

 

Fehérvár – Paks (2020.08.22, 21:00)

Nekem itt nincs nagy kérdés, de azért mégis érdekes lesz ez a meccs is! Méghozzá azért, mert a Fehérvár – mint említettem – a Zete ellen csak egy pontra volt jó, ami véleményem szerint nagyrészt annak tudható be, mert még nincs meg a szükséges kohézió a csapatban, nem érzik még igazán az új mester keze alatt egymás játékát. Itt is az a kérdés tehát, hogy mit sikerült az elmúlt napokban összerakni, hogyan épül a sóstói gárda játéka.

Ez a hazai csapatnak egy kötelező győzelemnek számít, és ez meg is nehezíti a dolgukat, de ha tényleg komoly ambíciójuk van a bajnokság megnyerésére, akkor a Paks szintű csapatok ellen hozni kell a három pontokat, nincs mese! Ezzel nem azt mondom, hogy a Paks végtelenül gyenge lenne, de azt igen, hogy a keretek között hatalmas különbség van, aminek minimum illik is megjelennie a pályán. A végeredmény tekintetében 3:1 a tippem, de a valódi kérdés nem is az, hogy mennyivel nyer a Fehérvár, hanem az, hogy hogyan játszik majd!

 

Újpest – Budafok (2020.08.23, 17:45)

Bár az Újpest elvitte Paksól a három pontot, de azért nem szabad elfeledkezni a Megyeri úton arról a nem mellékes körülményről, hogy a Paksnak komoly helyzetei voltak, melyeket igenis többször sikeresen alakított ki a vendégkapu előtt, de Banai teljesítményére nem volt válaszuk. az Újpest kapusa ismét ihletett formában játszott. Azt hiszem, Újpesten nem gondolják komolyan, hogy ez elég egy lendületesen kezdő, sikeréhes feljutó ellen…

Budafokon egy győzelem sokkal nagyobb fegyvertény, mint Újpesten egy kiscsapat legyőzése, így a lélektani helyzet a vendégeknek kedvez, de látni kell, hogy most az Újpest előbbre tart, mint a Kisvárda. És még egy fontos tényező; nem tudni még, hogy idegenben miként fog működni a Csizmadia-csapat, de én most egy 3:1-es újpesti győzelmet jósolok. Ennek oka pedig az, hogy érzésem szerint ezúttal komolyabb mezőnyfölényt fog elérni a hazai gárda, ami nem fog teret engedni a dél-budaiaknak. Persze – ahogy a többi meccs is – a pályán dől el!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!