Ismét egy kiváló interjú Ladislavtól. Most egy fiatal kispesti tehetség van a fókuszban. 

 

Már 2 éve is szerepet kapott az elsőosztályban, ám mégis talán a DVSC-nek lőtt bombájával hívta fel magára leginkább a figyelmet a Budapest Honvéd 20 éves középpályása Szendrei Norbert. Vele beszélgettem:


-Nyíregyházi labdarúgó vagy aki ’12-ig erősítette a Spartacus utánpótlás csapatát. Hogy kerültél Kispestre?
Egyszerű történet, volt lehetőségem két próbajátékra Vasas-Honvéd. A Vasasnak nem kellettem, és mivel a Kispestiek szerettek volna így itt kötöttem ki.

-2018-ig nevelkedtél az akadémián, majd Supka Attila szavazott neked először bizalmat. Milyen érzés volt bemutatkozni? Emlékszel még rá?
Természetesen, soha se fogom elfelejteni. Egész nap izgultam, előtte már ültem a Fradi ellen a padon. A Videoton ellen léptem pályára 3 percet, de a végén alig kaptam levegőt. Egy életre szóló élmény, és egy kis lépés afelé, hogy legyen belőlem valaki.


-Ezek után a rákövetkező évben inkább az NBIII-ban kaptál lehetőséget főképp. Mennyire volt motiváló belekóstolni a nagyok „fősztjébe”?
Motiváló, és elismerés is volt. Tudtam, hogy valamit elkezdtem jól csinálni, de nem akartam elszállni, tudtam, hogy még nagyon- nagyon az utam elején vagyok. Viszont utána jött a fekete leves a következő években.

-Az idei szezon számotokra is tartogatott bőven fordulatot, sokáig a kiesés elől menekültetek majd végül sikerült a bennmaradás mellett behúzni a Magyar Kupát is. Hogy élted meg az idei szezont?
Mind a két végletet megtapasztaltam. Az év elején volt egy bokasérülésem, majd az olasz mester (Sannino) az NB3-ban küldött. Többször megfordult a fejemben, hogy távozok. Voltak is ajánlataim, de hála az égnek a maradás mellett döntöttem. Utólag nagyon örülök neki, mert itthon vagyok. Pisont és Urbányi érkezése nagyon sokat jelentett, nagyon sokat köszönhetek /köszönhettem nekik. Sokat kaptam ebben a félévben, sok meccset játszhattam és még egy upagyőzelmet is begyűjtöttünk.


-Pisont Isvánnal nem először dolgozol együtt, ha jól tudom. Gondolom lehet mit tanulni Trezibá’-tól.
Utánpótlás szinten dolgoztam már vele. Legalább 30-40 meccset játszottunk együtt. Nagyon sokat tud hozzá tenni, sokat segített például a meccsekhez való hozzáálláshoz. Illetve egy-két fineszes dolgot is el tudunk lesni tőle. Igazi példakép a fiatalok számára!


-Az első felnőtt találkozód régen volt, ám mégis idén tavasszal szerezted az első találatodat az élvonalban. Ráadásul nem is kis találat született. Milyen érzések kavarogtak benned utána? Hiszen azért mégiscsak egy mérföldkő, ha jól érzem.
Abban a pillanatban még nagyon nem is tudtam felfogni, csak mint egy gólt. A meccs után egy 10- 15 perccel sikerült realizáljam, de azon vagyok, hogy ne ez legyen az utolsó.


- Tagja volt a 2017-es U17-es labdarúgó-Európa-bajnokságra kijutott magyar csapatnak, mellyel a tornán a negyeddöntőig jutott. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál a kontinens tornán?
2 hónappal korábban kerültem be stabilan az utánpótlás válogatottba. Elképesztő élmény volt, olyan játékosok ellen játszhattunk, akik mára már elitet képviselik, a legjobb például erre a Dortmund csillaga Erik Haland. A legnagyobb tapasztalat a ritmuskülönbség, és hogy meg kell tanuljam megfelelően beosztani az erőmet, hiszen sokat futok a meccseken. Ezen kívül megtanultam, hogy miként lehet kezelni, hogy ha kevesebb lehetőséget kapok. Ebben nagyon sokat segített a családom, akik mindig mellettem álltak.

-Milyen motivációt adhat a Kupagyőzelem erre az évre?
Idén jó lenne újfent egy kupatrófea, de szeretnénk érmet a bajnokságban is. Eddigi rövid pályafutásom alatt már van két kupaérmem, de ezt eddig még nem sikerült megszerezni amióta fent vagyok.


-Mit vártok az Európa ligától? A finn Inter Turku lesz az ellenfél.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mi vagyunk az esélyesebbek. Biztos, hogy tovább jutunk.Tisztelettel tekintünk rájuk, de próbálunk mindent megtenni a győzelemért. Sajnos nélkülem.

 -Hogy érzed, mennyivel nehezítés a hazai csapatoknak az egy meccses lebonyolítás?
Szerintem előny lehet, de még nagyobb koncentrációt igényel. Na meg persze 120%-ot.


-Egy Kispest drukker mit várhat el a csapattól az idei szezonra, hiszen nem kevés átalakulás történt a keretben és a klub háza táján?
A reális cél a top 3, és a kupadöntő. Szerintem elég pozitív érzéseik lehetnek. Mi mindent meg fogunk tenni idén is ezekért!


- Mennyire volt zavaró, hogy Felcsút ellen nem tudtátok időben elkezdeni a bajnokságot?
Nekem van egy kis sérülésem, úgyhogy nekem személy szerint jól jött. A srácoknak annyira nem volt kellemes, hiszen pár órával a meccs előtt derült ki. Egész héten erre készültek, fizikálisan és mentálisan is. Az biztos, hogy nem lennék az MTK helyében.


- Ha jól sejtem, azért ez nálatok egy különösen nagy presztízzsel bíró összecsapás.
Nyilván három nagy csapat van, az Újpest, Ferencváros, Videoton trió, akik kiemeltek. De mellettünk ott van a P(A)FC, elleni találkozó is. Ezekre az összecsapásokra sokkalta jobban készül mindenki! A szurkolók miatt is, meg a Puskás név miatt is valóban egy fontos összecsapás szokott lenni.


- Többször említetted, de pontosan milyen sérülésed van?
A felkészülés 3. napján volt egy szakadás a combomba, ami utána sajnos tovább repedt. A rehabilitáció sikeres volt, és most már elkezdtem a csapattal edzeni, de a válogatott szünet utáni időszakra teljesértékben számíthatnak rám.


- A kupagyőzelem után sokan bíztak abban, hogy Pisont Isván maradhat mind vezetőedző. Ám helyette Bódog Tamást nevezték ki (teszem hozzá őt se érdemtelenül), míg Pisont a stábban kapott helyet Dajkával együtt. Milyen a közös munka eddig Tamással?
Új szemlélet hozott. Nagyon pozitív személyiség. Nagyon jó dolog van kialakulóban a csapatnál, úgy érzem. Próbál egy még jobb csapategységet összehozni, elég a futgolfra gondolni az edzőtáborba. Illetve mindenkivel próbál kellő mennyiséget tölteni, és beszélgetni.


-Egyénileg milyen céljaid vannak az idei évre? Hiszen 3 évvel meghosszabbították a szerződésedet.Ezek szerint jól érzed magad?
Nagyon jól érzem magam. Szeretnék egy nagyon jó szezont futni, mind a klubcsapatomban, mind az u21-es nemzeti csapatban. Szeretnék még gólokat/gólpasszokat osztani és jó játékkal segíteni a csapat sikeréhez.


Van véleménye a cikkről?

Ossza meg velünk!
További tartalmakért kövesse a Semleges Térfél, és a Ladislav bemutatja fb. oldalt.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!