Tegnap két meccse játszottak le; délután a Kövesd ZTE, este pedig az MTK – Kispest mérkőzéseket izgulhattuk végig. Tényleg jó meccseket láttunk, és be kell vallanom, hogy amikor a sorozatot elindítottuk arra számítottam, hogy majd szarkasztikus humorral fogok írni az edzők kamuzásairól. Erre most mi történik? Olyan nyilatkozatokat hallhatunk, amik bizony igencsak elütnek a korábbi évek magas lóról beszélő, hárítást célzó nyilatkozatai! Ha már csak ezt nézzük, bizony máris öröm a korábbi edzői garnitúra leváltása! Nézzük!

 

Mezőkövesd – ZTE: 1 -1

„Nem volt egyszerű a helyzetünk, hiszen megint hátrányból kellett futballoznunk. Ezt követően sokat mozgósítottunk, de ennél nem érdemeltünk sokkal többet. Nem tudtunk a befejezéseinknél pontosak lenni, ami szükséges lett volna ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

Nem véletlen, hogy Kuttor „Kutya” nem az elejével kezdte, hiszen csapata is mintha csak a kapott gól után szállt volna bele a meccsbe, amikor pedig már rohanni kellett az eredmény után. És persze ilyenkor fogy az idő, és a játékosok egyre inkább erőltetik a gólszerzést. Nekem azért furcsa, hogy a bekapott gólig nem láttam különösebben nagy igyekezetet, mert az csak a 37. percben született meg… És a baj ott van, hogy így sokkal kevesebb idejük maradt az egyenlítésre, pedig nincs kétségem, hogy eredetileg a három pontért mentek. Ezért is érthető, hogy edzőjük bosszús volt a pontatlanságok miatt!

Boér Gábor:

„Az első és a második félidő sem volt olyan lüktető, mint a Fehérvár ellen, nem volt meg a kellő lendület, amit az időjárás is befolyásolt… mindkét csapat próbálta lezárni a területeket és kihasználni az adódó lehetőségeket, de utóbbi nem sikerült, így igazságos a döntetlen. Nyerni akartunk, így kettős érzések vannak bennem.”

Ez a beszéd! A zalai mester ugyanis nem csapatára értette azt, hogy az időjárás befolyásolta, hanem a mérkőzés egészére. Nagyon nem mindegy ám! De, ami a lényeg; a ZTE győzni szeretett volna, és nem befolyásolta ebben az sem, hogy az előző bajnokságban a Kövesd bizony látványos és eredményes focival jelentkezett. Nekem ez csakis annyit jelent, hogy ízig-vérig támadófocit akar Boér Gábor – ahogy ezt már Kuttor Attilától is láthattuk. Ezért volt ez egy jó mérkőzés!

 

MTK – Kispest: 3 – 1

Michael Boris:

„Megpróbáltuk kitalálni, mit fognak játszani (ti.: az ellenfél), de nem tudhattuk azt sem például, hol is fognak letámadni, csak abból tudtunk kiindulni, hogy biztosan agresszív futballra és letámadásra törekszik majd Bódog Tamás csapata… Nagyon fontos, hogy a rögzített helyzetekkel most éltünk, nagyon sokat gyakoroljuk ezeket. Tavaly is ezt tettük, de idén ez jobban működik…  Ez a mérkőzés sem volt tökéletes, tudunk ennél jobban futballozni, célunk az, hogy kijavítsuk a most elkövetett hibákat.”

Nekem szinte hihetetlen, hogy a német precizitás, és a magyaros (állítom, hogy ez benne van!) kreativitásnak milyen jó ötvözete most az MTK! Boris mester nyilatkozata pedig megadja a magyarázatot mind erre; a precíz tervezés, a játék-szituációk begyakorlása nem korlátozza a labdaügyes játékosok kreativitását. Itt bizony egy korábban hangoztatott – mondanom sem kell, hogy téves… - dogma dől meg! Mert bizony a szervezett játék nem öli ki feltétlen a kreativitást! Üdv innen is Egervári úrnak!

Bódog Tamás:

„Bosszantó vereséget szenvedtünk, gratulálok az MTK-nak… A vereségünk a pontrúgások miatt következett be, ha nem nyered meg a párharcokat, nem nyerhetsz. Nem volt ez elsőre olyan rossz, de az eredmény… az katasztrófa…”

Nagyon fontos, hogy nem maradt el a gratuláció. Nekem ez arra utal, hogy kicsit Bódog mestert is meglepte a játék, de – bár ezt nem mondta ki – talán még tetszett is neki, ahogy Boris megszervezte az MTK-t. Nem véletlen, hasonló az iskola, és az sem véletlen, hogy kollégája – annak ellenére, hogy a Kispestnek ez voltaz első meccse – alapvetően jól felmérte, hogy mire számíthat Bódog Tamás csapatától. Ez eredmény persze nem tetszett neki, de ez érthető is! Én magam is egyetértek; a Kispest játéka nem volt rossz, ugyanakkor még rengeteg meló lesz abban, hogy a csapat le tudja játszani azt, amit a mester megkövetel. És akkor most a kérdés; Bódog mondott egy rossz szót is játékosaira? Na ugye, hogy nem! Ez bizony szintén nem volt szokás korábban…

 

Kíváncsian várom, hogy a mai Fehérvár – Paks meccs (kezdés: 21:00) után milyen nyilatkozatokat hallunk majd! Talán Márton Gábor helyzete kényesebb kicsit, mert ha ezt a kötelező győzelmet nem hozzák, akkor bizony arra komoly magyarázattal kell szolgálnia! Véleményem szerint azonban nem kell majd hosszasan magyarázni a bizonyítvány, hiszen a győzelmet nem kell megmagyarázni… De majd meglátjuk!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!