A másodosztályban már az ötödik fordulót bonyolították. Érdekes eredmények születtek (most is), és igaz, hogy még az elején vagyunk, kicsit borulni látszik a papírforma. Félreértés ne essen, még mindig a Lokit és a Vasast várom az első helyekre, de látszik, hogy nem is olyan egyszerű ez a hosszú menetelés! Nézzük tehát az ötödik forduló eseményeit!

 

A Vasas kétgólos hátrányból mentette meg az egyik pontot, méghozzá otthon (és egy méretes kapushibával…) a Hali ellen, akik időnként tetszetősen fociztak, és a 70. percig nem sok esélyt adtak a hazaiaknak.

A Barcika soroksári vendégjátéka most jobban sikerült, mint múlt heti stadionavatójuk, amikor a Pécs mindhárom pontot hazavitte! Ezért egyébként kárpótolják a szurkolókat, érzik, hogy az nem volt megfelelő teljesítmény. A játékosok máris összekapták magukat, aminek most a Sori lett a kárvallottja.

A Dorog – sajnos ez kell mondjam… - nem okozott meglepetést azzal, hogy otthon 2:0 arányban nyert az ETO ellen, hiszen a győrieknél elég komoly szétesés van… Az okot nem tudom, de azt igen, hogy sem múltjuk, sem a jelenlegi keretük okán nem éppen a kiesőzónában lenne helyük!

És akkor egy nagy paff! A DEAC hazai pályán megszerezte első győzelmét (ezzel első pontjait)! Nekem ez akkor is meglepetés, ha a gólt szerző Nagy Krisztián tavaly a Kaposvár színeiben 22 élvonalbeli meccsen szerepelt, és gólt is szerzett.

A Pécs eztúttal hazai pályán 0:0-s döntetlent játszott, pedig most is kint volt 3.500 lelkes szurkoló. Ez most nem sikerült, bár meg kell jegyezni, hogy a ’Csaba nem áll rossz erőkből, és a Pécs középmezőny-beli helye a feljutás után nem rossz teljesítmény. De van egy olyan érzésem, hogy látunk még Pécsett nagy győzelmeket!

A Kaposvár a kiesés után mintha szét is esett volna kicsit… Most a forduló után tökutolsó Csákvár ellen csak döntetlenre futotta otthon, a 16. helyük pedig arra utal, hogy egyhamar nem tudnak belefogni egy újabb NB1-es kalandba. De azt hiszem, hogy most kell is egy kis pauza, mert szellemi és anyagi értelemben is össze kell szedniük magukat.

Ajka a Szentlőrinc ellen gólparádét rendezett, négy góllal küldték haza az újoncot. Ajkán sok kölcsönben szereplő játékos van, ők rendre szerepet is kapnak, ahogy most is; a négyből egyenesen három találatot a 19 éves Rétyi Róbert jegyzett, aki a Vasastól érkezett Ajkára – kölcsönbe.

A Budaörs Szegedről elhozta a három pontot, de a gyengébb kezdés miatt így is csak a középmezőnyben foglalnak helyet, míg a vendéglátók eddig mindössze két pontot szereztek. Szegeden pedig komoly beruházások voltak, de most mintha megtört volna a korábbi évek lendülete.

És akkor a másik paff! A Gyirmót egy olyan meccsen tartotta otthon a három pontot a Loki ellen, amit végig védekezett, és nagyjából az egyetlen lehetőségét kihasználta. A Lokinál nincs baj, de látni kell, hogy a felállt védelmek ellen kicsit döcög a szekér, és a másodosztály darálását talán sokaknak még mindig szokni kell.

Szolnokon a Siófok vendégszerepelt, de ezúttal nem sok siker övezte próbálkozásukat, ugyanis a hazaiak 3:1-re nyertek ellenük. Bár az eredmény nagyobb különbséget sejtet, azért nem szabad elfelejteni, hogy a 80. percig döntetlenre álltak a csapatok, a Szolnok csak a hajrában szerezte meg második, illetve harmadik gólját!

Röviden ennyit a másodosztály aktuális fordulójáról, bővebben pedig a ma esti Semleges Térfél kibeszélőjében hallhattok a mérkőzésekről. Addig is a tabella:

nb2 5 forduló után

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!