Ladislav Novothny Somával készített interjút. A liláktól távozó csatár nincs könnyű helyzetben, mert a koronavírus miatt beszűkültek a lehetőségei. A Megyeri úton eltöltött évekről, Koreáról és a jövőjéről faggatta vendégszerzőnk.
 
3 év után intettél búcsút a Lila-fehéreknek. Milyen érzés lezárni ezt a korszakot?
Nem könnyű! 3 évet töltöttem Újpesten (ha nagyon szúrósak akarunk lenni 2,5 a koreai kitérő miatt). Nyilván nem volt egyszerű elbúcsúzni, hiszen sok embert nagyon megszerettem. Fura volt a Kaposvár elleni utolsó meccsre készülni, hiszen tudtuk, hogy valószínűleg sokan távoznak/távozunk az együttestől, és ez az utolsó közös találkozónk.
 
 
Mennyire sikerült magad felé teljesítened az elvárásokat az itt eltöltött idő alatt?
Jól sikerült ez a 2,5 év. Gólokat tudtam szerezni, nyertünk egy Magyar Kupát, 3. helyet szereztünk, illetve Európa liga találkozókat is játszottunk, majd idehoztuk a Sevillát. Ezek miatt egyáltalán nem volt rossz az időszak. Én boldog voltam, úgy vettem ezeket a dolgokat. Talán az utolsó évben maradt bennem, de a múlton nem szabad rágódni.
 
Nem is merült fel, hogy maradnál a klubnál? 
Megkeresett az elnök úr a hosszabbítás miatt, de tudta, hogy távozni szeretnék. Nem volt probléma, nem tett ki a keretből. Végig játszhattam a mérkőzéseket. Annyi volt, hogy - amikor még  nem volt fix a bennmaradás - annyit kért, hogy próbáljuk meg kiharcolni az élvonalbeli tagságot a következő évre is. Ez szinte mindenki részéről evidens dolog volt.
Az idei évet hogy értékeled? Volt itt minden..
Én ugyebár félévkor csatlakoztam, kint Cipruson jól ment a játék, majd hazajöttünk és kaptunk rögötön egy 4-es a Debrecentől. Az volt az ébresztő pofon. Úgy érzem, még pont jókor húzta meg az edzőváltást a vezetőség. Predrag az extra pozitív személyiségével újra egy CSAPATTÁ rázta össze a társaságot, és sikerült a bennmaradás.
 
Honnan jött a koreai kaland? Te akartál menni? 
Amikor jöttek a gólok, mind a vezetőség mind én úgy éreztük, hogy itt a lehetőség magasabb szintre lépjnem. Voltak megkereséseim, meg egyeztetések is. Akkor nem jött sajnos össze, majd érkezett Traore. Ezek után úgy érezte (ti.: a tulajdonos), hogy jobban jár hogy kölcsönad/elad, és ennek én is örültem. Nagyon jó projektet vázoltak a keleti klubnál, és hála az égnek, sikerült szerepet vállalni a feljutásban.
 
Lett volna lehetőség, hogy kint maradj? 
Volt megkeresés, de mivel félév volt  szerződésemből vissza, és mivel  Ázsiában különösen nem szeretnek fizetni egy játékosért, akinek félév múlva lejár a szerződése, így sajnos nem lett belőle semmi.
 
Milyen volt hazatérni? 
Jól éreztük kint magunkat a párommal, nagyon jól összeállt a csapat is. Nagyon fizikális a liga, kevesebb taktikával, melósabb és harcosabb. Hozzáteszem, nekem ez még feküdt is, mert alapszinten egy melós játékosnak vallom magamat. 
 
Mennyire követed volt csapataid teljesítményét, és mit vársz tőlük az idei szezonban? 
Simon Krisztiánnal különösen jó viszonyban vagyok. Örülök hogy át tudta menteni a jó formáját. Mitrovic tényleg nagy fogás volt, rutinja és karaktere miatt is. Az Újpest mellett, a DVTK-ra is nagy örömmel gondolok vissza. Sokat kaptam, különösen a szurkolóktól. Remélem, mind a két klubnak sikeres szezonja lesz. Követtem mind a  két meccset, és örültem, hogy sikerült győzelemmel kezdeni az évet, még ha a végén nyögve-nyelős is lett a vége, és kicsit elfogyott a levegő.  (Első forduló utáni beszélgetés, 2:1-es győzelmek)
 
Beszéljünk egy kicsit a jövődről. Merre tovább?  
Egyenlőre konkrétum nincs arra nézve, hogy hova akarok menni. A vírus miatt az egész átigazolási periódus átalakult. Szerencsés vagyok, mert vannak megkereséseim. Szeretném átgondoltan meghozni a legjobb döntést. Várom a legtökéletesebb választást, úgy érzem megéri. Időm még szerencsére van rá. 
 
Tudom, szinte minden riportnál megkérdezik, de engem is érdekelne; nem gondoltál arra, hogy az olasz kiruccanás után külföldön próbálsz maradni? 
Nyilván szerettem volna kint maradni. Amikor jöttek külföldi lehetőségek, a Nápoly vezetősége sajnos ellenkezett, pedig Angliából és Lengyelországból is voltak megkereséseim. Inkább az alacsonyabb osztályokba adtak kölcsön. Így amikor lehetőségem nyílt rá, hazajöttem, gondoltam felépítem itthon magam. Akkor voltam 21 éves, nem bántam meg, hiszen nagyon sokat tanultam . 
 
Hol lenne az álombajnokságod? 
Konkrét álombajnokságot nem tűztem ki. Mindenkit/mindent meghallgatok, megpróbálom több aspektusból megközelíteni a dolgokat. Nyilván, ha top club, vagy top bajnokság csapata megkeresne, az egy álom lenne, de ilyen még nem keresett... Akkor nyilván már aláírtam volna! Ahhoz még bizonyítanom kell egy (vagy több) erősebb bajnokságban.
 
Jelenleg 26 éves vagy, hol szeretnél lenni és miket szeretnél elérni 30 éves korodra? 
Az elkövetkező 4 évet légiósként tudnám eltölteni. Ugyanis ez azt jelenti, hogy sikerült megragadnom külföldön. 
 
Van véleménye? 

További ilyen, és hasonló tartalmakért kövesse a Semleges Térfél, illetve a Ladislav bemutatja facebook-oldalakat!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!