MLSZ. Sajtótájékoztató. A téma: kerethirdetés! Azt nem tudom, hogy mennyire volt ez propagálva, de élő közvetítésünk (elérhető ITT) alá írt kommentekből úgy tűnt, hogy nem sokan értesültek az eseményről. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy kik alkotják a keretet! Nézzük, mert érdekes neveket olvashatunk!

 

Nekem elsőre Szőke neve tűnt fel... Azonnal elkezdtem kutakodni, hiszen nem nagyon emlékszem (csak régmúlt időkből...) erre a névre. De aztán beugrott; a holland élvonalban, a Herakles Almelo együttesében szereplő, 22 éves középcsatárról van szó! De nézzük, hogy kik alkotják a teljes keretet:

sajtáj mlsz

Nos, elsőre feltűnt - és sajnos azt kell mondjam, hogy esedékes volt...-, hogy Dzsudzsák nincs a keretben, és az is szemet szúrt, hogy Korhut annak ellenére is bekerült, hogy a Lokival most az NB2-ben szerepel. Ez mintha korábban Feczesinnél kizáró ok lett volna! Persze be kell látni, hogy szélső védőkkel nem állunk jól, de itt szerintem Tamás Krisztián lesz a megoldás. És persze kell helyettes, nem is kérdés!

A védelemben nekem Fiola és Lang nem nagyon illik bele, de ez valószínűleg csak egy elfogult vélemény. Na meg aki kritizál, mondjon megoldást is, és bizony azt nem nagyon tudok.

De nem kell ám ennyire nekikeseredni, erre azért nincs ok, hiszen egyre több fiatal kerül be, és azt látom, hogy lassan megtörténik egyfajta őrségváltás! Szalai (a védő), vagy Szoboszlai, illetve Schafer, Sallai de akár a már említett Szőke, vagy Babati is képes lehet kiváló produkcióra!

A fenti sorokat úgy írtam meg, hogy nem volt alkalmam az egyedüli értelmes kérdésre (by balaganjoe) adott választ meghallgatni, de nekem tiszta a válasz, ezzel a kerettel tényleg meg kell próbálni közelíteni a nemzetközi mezőnyhöz, és végre egy sokkal intenzívebb, támadó/letámadó focit a pályára vinni! Nem biztos, hogy most még ez menni fog, de valahol el kell kezdeni végre.

Összességében ebben a mostani keretben sokkal több kreativitás van, mint akár az egy évvel ezelőttiben, ugyanakkor ne feledjük el, hogy vannak kockázatok - amiket viszont be kell vállalni, mert különben még botra támaszkodva is Dzsudzsákot kell majd behívni egy-egy nemzetközi megmérettetésre...  Nekem most az is benne van, hogy lesznek még további fiatalok, és elindul végre egy új csapat építése, akár annak árán is, hogy esetleg gyengébben szerepeljünk. Gyengébben? Mitől? Nagyon lejjebb azért nincs...

Én most azt kívánom Rossi mesternek - aki már az elején mintha szabódott volna a keret-kialakítás miatt... -, hogy sikerüljön beépíteni a fiatalokat, és egy intenzívebb, a támadásokra jobban koncentráló csapattal érjen el az eddigieknél nagyobb sikereket! A srácoknak pedig szintén sok sikert kívánok az előttünk álló mérkőzésekre!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!