Bár az átigazolási periódus még nem ért véget, már most látszik, hogy elég komoly szerepet kapnak idén nyáron (is). Eleddig 124 játékos érkezett az NB1-es csapatokhoz (van, aki bajnokságon belül vált, illetve távozók is vannak, tehát ez nem egy nettó érték), de csapatonként kicsivel 10 fölött van az átlag, ami nagy jövés-menésnek számít! Nézzük most meg, hogy a légiósok, illetve külföldről igazolók adatai mit mutatnak!

 

Az első, és legfontosabb adat, hogy mennyien érkeztek új klubhoz a légiósok közül. Nos, nem kevesebben, mint 45-en, ami azt jelenti, hogy az igazolások mintegy 36%-át teszik ki. Ez talán megfelel a létszám-arányuknak is. Sok ez, vagy kevés? Talán nem ez a lényeg, fontosabb, hogy milyen minőséget képviselnek, de erre most még nem tudunk igazi választ adni, mert az, hogy papíron mit ér egy játékos, és mi az értéke a pályán az esetenként nagyon eltérő lehet… Márpedig egy-két meccs alapján most még nem tudunk beszámolni a pályán mutatott értékről.

A „küldő” országok szerinti csoportosításban így néz ki a légiósok megoszlása:

légiósok ország szerint

Hatan vannak, akik eddig is hazánkban rúgták a bőrt, ugyanannyian, mint amennyien Horvátországból és Szerbiából érkeztek hozzánk. Hárman Bulgáriából érkeztek, ketten-ketten pedig Romániából, Szlovéniából, Lengyelországból, Észak-Macedóniából, Görögországból, a többiek egy-egy játékossal képviseltetik magukat a táblázatban. Eddig összesen 22 országból érkeztek 2020 nyarán. Egész mini-Bábel jött is össze!

A „küldóő” nemzetek listája természetesen ettől eltér, hiszen sok olyan játékos van, akinek már előző klubja sem az állampolgársága szerinti ország:

légiósok nemzetiségszerint

Itt is a 22 a kulcs-szám, ugyanis pontosan ennyi ország állampolgára érkezett meg eddig nyáron az NB1-be, de a hangsúlyok kissé mások! A szerbek messze vezetnek (mindenkinél az elsődlegesen megjelölt állampolgárságot vettem figyelembe), méghozzá nyolc fővel, őket négyan a montenegróiak követik, majd a brazilok (!) hárommal. Ez utóbbi azt mutatja, hogy nem feltétlen kell egyenesen Dél-Amerikáig menni brazilokért, de más olvasatban meg azt is, hogy érdemes lenne szétnézni ott, mert valahogy mégiscsak megérkeztek a térségbe. Ha másoknak sikerül a közvetlen igazolás, nekünk is mehet! És talán kevesebb pénz is elég lenne ehhez.

De most nem fogok gazdasági megfejtésekbe, inkább csak megállapítom, hogy nem változott semmi, a légiósok aránya enyhén emelkedik, de nincs semmi különösebb kiugrás a létszámukban az előző évekhez viszonyítva. Persze a piac még majd’ egy hónapig nyitva, ezért lehetnek még érkezők bőven.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!