Talán most nincs olyan nagy hírverés, és a program is mintha kevesebb lenne. Érthető, hiszen a vírusos időszak igen komoly nyomás alatt tartja még mindig a rendezvények szervezőit. De most úgy tűnik, hogy mégis lesz Színész Újságíró Rangadó, de lesznek még egyéb érdekességek is. Bár még az is elképzelhető, hogy szeptember 4.-re olyan korlátozások lépnek életbe, melyek ellehetetlenítik a rendezvények megtartását, a szervezők mindaddig, amíg esélyt látnak a zavartalan lebonyolításra, tartják magukat a menetrendhez.

 

Ezúttal megyei csapatokat is bevontak, hiszen – feltételezésem szerint – most nem a nagy tömegrendezvényekre koncentráltak. Ez nem baj, sőt azt hiszem, hogy jó döntés született amikor Sényőre viszik a SZÚR-t. Apropó, ez a rangadó ebben az évben éppen 100 éves lesz! Igen, az első megmérettetés 1920-ban volt, az ötlet pedig Sebestyén Mihály fejéből pattant ki, akinek az akkori magyar válogatottban Orth és Schlosser mellett játszott testvére, Sebestyén Béla.

Akkor még nem használták ugyan a „SZÚR” elnevezést, de hamar nagy népszerűségre tett szert a mindig tömegeket vonzó rendezvény. Salamon Béla így indokolta a színész válogatott létjogosultságát: „Mi is tudunk úgy futballozni, mint a futballisták színészkedni”. Van ebben valami… Érdekesség, hogy az első, 1920-as meccs végeredményére senki nem emlékszik, így azt örök homály fedi, hiszen még a téma nagy szakértője, Bródy Imre sem tudta kideríteni, hogy mi lett a végeredmény. És persze a két oldalon mindenki mást állított…

szur cikkbe

Ezúttal tehát Sényőn rendezik meg a mérkőzést, de összesen húsz helyszínen lesznek különböző rendezvények, melyek között edzőmeccsek, különböző sportrendezvények, és kiállítások is lesznek. A részletek a https://futballejszakaja.hu/ honlapon láthatók, olvashatók.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!