A DAC igen jól kezdte a bajnokságot, hiszen két 6:0 arányú győzelem mellett két 2:1-es győzelmével vezeti a Fortuna liga tabelláját. Jó a rajt, de ne felejtsük, hogy a hazai klubokat rettenetesen rosszul érintette a járvány-szünet, így most nem biztos, hogy összevethető a csapatok mostani teljesítménye a korábbiakkal. Persze a mostani ellenfél sem éppen acélos... Nézzük!

 

A Hafnarfjördur hazai szinten sikeres, hiszen nyolcszoros bajnok, kétszeres kupagyőztes, és a ligakupában is van öt elsősége. Ezzel együtt sem egy nagyon erős csapat, hiszen a keret piaci értéke mindössze 2,38 mEUR, ráadásul az értékesebb játékosok szinte mind harminc felett vannak már. De! Nagy hiba lenne lenézni őket, hiszen azt a tipikus északi focit játsszák, ami időnként rossz tréfát űz komolyabb csapatokkal is...

Ahogy a bevezetőben említettem a DAC jó rajtja önbizalmat adhat, de nem kell túlértékelni a mai viszonyok között. Erre oda kell figyelni, az önbizalom jó dolog, de van egy még egészséges szintje, amitől csak egy apró lépésre van az ami már önveszélyes lehet. De mégsem ez a legfőbb veszély, hanem a pálya talaja (műfű), a hazaiak kellemetlen stílusa, valamint éppen az a tény, hogy az értékesebb játékosok, a húzóemberek bizony öreg rókának számítanak a szakmában!

Ez utóbbi azért veszélyes, mert egy talált gól után bizony nagyon nem lesz egyszerű feltörni a hazai csapat védelmét! Mert abban szinte biztosak lehetünk, hogy a védekezéssel nem lesznek nagy problémáik, így a DAC-nak komoly erőket kell a támadásokra mozgósítani. De közben mégis meg kell tudni oldani azt a feladatot, hogy védettek maradjanak a gyors letámadások ellen!  

Miért e sok kétség? Miért lamentálok a veszélyeken? Sokan gondolhatják, hogy a DAC a maga 9 mEUR értékével eleve nyerő, nincs értelme azon gondolkodni, hogy hol lehetnek a buktatók. Egyetértek, és azt szeretném, hogy aggodalmamról kiderüljön, teljesen felesleges volt, nem volt mitől tartani. Másképp fogalmazva: ezerrel szurkolok a DAC-nak, mert most úgy tűnik, hogy minden eddiginél jobb évet futhatnak be!

Nem lenne nagy baj, ha összejönne egy csoportkör, de ez még messze van, korai róla beszélni. Mégis miért hozom szóba? Mert a következő lépcsőfok egy hazai bajnoki cím, a csoportkör, amire majd aztán tovább lehet építeni az újabb lépcsőfokok megmászásához.

De itt és most: HAJRÁ DAC!!!

A mérkőzés 2020.08.27-én 19:15-től kezdődik! Amennyiben a mérkőzést nem lehet elérni a hazai tévécsatornákon, megpróbálunk jó minőségű stream-et biztosítani facebook oldalunkon.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!